5/5/09

Άκυροι οι γκέι γάμοι της Τήλου


Ανυπόστατοι και ανύπαρκτοι κηρύχτηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, που τελέστηκαν στην Τήλο τον περασμένο Ιούνιο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου εξέδωσε χθες την απόφαση της εκδίκασης των αγωγών, που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Γιώργος Οικονόμου, κατά του δημάρχου Τήλου, κ. Τάσου Αλιφέρη και κατά των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι γάμοι των δύο ομόφυλων ζευγαριών, δηλαδή της Ευαγγελίας με την Όλγα και του Θεμιστοκλή με τον Δημήτρη, κρίνονται «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα».

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές που αφορούν τον δήμαρχο Τήλου, Τάσο Αλιφέρη, εναντίον του οποίου είχε στραφεί ο εισαγγελέας υποστηρίζοντας πως «γνώριζε ότι η ενέργεια και πράξη του αυτή είναι παράνομη, διότι μεταξύ των θετικών προϋποθέσεων για την τέλεση νόμιμου και έγκυρου γάμου μεταξύ δύο προσώπων απαιτείται απαραίτητα η διαφορά φύλου».

Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν χθες στα βιβλία του Πρωτοδικείου της Ρόδου, ωστόσο δεν έχουν ακόμη καθαρογραφεί, προκειμένου να γίνει γνωστό το σκεπτικό τους.

154 σχόλια:

pisoglendis είπε...

Αρχική
Δικαστική απόφαση για γκέι γάμους
05.05.09, 20:02
ATHENS PRIDE
www.athenspride.eu

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τσαμαδού 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ: 6947434353
e-mail: info@olke.orgΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ιστοσελίδα: www.olke.org

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Μαΐου 2009

Δικαστικές εξελίξεις για γάμο και σύμφωνο συμβίωσης ατόμων ιδίου φύλου στην Ελλάδα

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοερωτικών ατόμων Athens Pride (ΑΡ) και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και η εξειδικευμένη και σε θέματα δικαστικής υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) ενημερώνουν την κοινή γνώμη για τις ακόλουθες εξελίξεις στα θέματα των δικαιωμάτων των ατόμων ιδίου φύλου σε γάμο και σε σύναψη σύμφωνου συμβίωσης.

1. Έγινε γνωστό πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με τις αποφάσεις 114 και 115/2009, έκανε δεκτές τις αναγνωριστικές αγωγές που είχε καταθέσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Γιώργος Οικονόμου για την ακύρωση των δύο γάμων ζευγαριών ατόμων ιδίου φύλου, οι οποίοι είχαν γίνει στο Δημαρχείο της Τήλου στις 3 Ιουνίου 2008. Οι αγωγές έγιναν δεκτές ως προς τα ζευγάρια αλλά απορρίφθηκαν ως προς το Δήμαρχο Τήλου. Το σκεπτικό δεν είναι ακόμα γνωστό γιατί η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί. Κατά των αποφάσεων αυτών θα ασκηθούν εφέσεις. Τα εμπλεκόμενα ζευγάρια είναι αποφασισμένα, μετά την εξάντληση των αποτελεσματικών ένδικων μέσων στην Ελλάδα, να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Τις υποθέσεις αυτές χειρίζεται ο συνεργαζόμενος με τις τρεις οργανώσεις δικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων Βασίλης Χειρδάρης.

2. Στο ΕΔΔΑ ήδη προσέφυγε αυτές τις ημέρες μέσω του ΕΠΣΕ ένα ζευγάρι ατόμων ιδίου φύλου κατά του Νόμου 3719/2008 για το Σύμφωνο Συμβίωσης κατεγγέλλοντας παραβίαση του Άρθρου 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) σε συνδυασμό με το Άρθρο 8 (δικαίωµα σεβασµoύ της ιδιωτικής και oικoγενειακής ζωής) και του Άρθρου 13 (δικαίωµα πραγµατικής πρoσφυγής). Η προσφυγή βασίστηκε σε απόφαση του ΕΔΔΑ τον Ιανουάριο 2008 στην Υπόθεση της E.B. κατά της Γαλλίας (παρουσίαση και μετάφραση της απόφασης στα ελληνικά στην ιστοσελίδα http://elawyer.blogspot.com/2008/03/h.html). Τότε το Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του ΕΔΔΑ καταδίκασε τη Γαλλία. Βασικά αποσπάσματα εκείνης της απόφασης: «Το Κράτος, το οποίο έχει υπερβεί τις υποχρεώσεις του Άρθρου 8 με τη δημιουργία ενός δικαιώματος [υιοθεσίας από μία ή ένα γονέα] (…) δεν μπορεί κατά την εφαρμογή αυτού του δικαιώματος, να λάβει μέτρα άνισης μεταχείρισης κατά την έννοια του Άρθρου 14... Το Δικαστήριο δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ότι, απορρίπτοντας την αίτηση της προσφεύγουσας για άδεια υιοθεσίας, οι ημεδαπές αρχές προέβησαν σε διάκριση που βασίζεται στις κρίσεις τους όσον αφορά το σεξουαλικό προσανατολισμό της, μια διάκριση που δεν είναι ανεκτή σύμφωνα με τη Σύμβαση… Συνεπώς, παραβιάστηκε το άρθρο 14 της Σύμβασης σε συνδυασμό με το Άρθρο 8.»

3. Παράλληλα, στις 27 Απριλίου 2009, το ΕΔΔΑ δημοσιοποίησε την κοινοποίηση στη Γαλλία προσφυγής των Stéphane Chapin et Bertrand Charpentier κατά Γαλλίας για την ακύρωση από γαλλικό δικαστήριο του γάμου τους που είχε γίνει σε δημαρχείο με βάση το γεγονός πως και στη Γαλλία ο νόμος για το γάμο δεν προβλέπει ρητά γάμο μόνο μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου. Το ΕΔΔΑ αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση όχι μόνο για ενδεχόμενη παραβίαση του Άρθρου 14 σε συνδυασμό με το Άρθρο 8 αλλά και ενδεχόμενη παραβίαση του Άρθρου 14 σε συνδυασμό με το Άρθρο 12 («Δικαίωµα συvάψεως γάµoυ: Άµα τη συµπληρώσει ηλικίας γάµoυ, o αvήρ και η γυvή έχoυv τo δικαίωµα vα συvέρχovται εις γάµov και ιδρύωσιv oικoγέvειαv συµφώvως πρoς τoυς διέπovτας τo δικαίωµα τoύτo εθvικoύς vόµoυς»). Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει όλους και όλες που πίστευαν πως το Άρθρο 12 της ΕΣΔΑ δεν προστατεύει αποκλειστικά το δικαίωμα σε γάμο ζευγαριών που αποτελούνται από άτομα διαφορετικού φύλου αλλά σε κάθε γάμο όπως ορίζεται από το κάθε εθνικό δίκαιο. Όταν στο τελευταίο ο γάμος δεν ορίζεται ρητά και αποκλειστικά ως γάμος ζευγαριών ατόμων διαφορετικού φύλου, η απαγόρευση γάμου μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου αποτελεί διάκριση. Η εξέλιξη αυτή προφανώς ενισχύει τα νομικά επιχειρήματα των δύο ζευγαριών ατόμων ίδιου φύλου των οποίων τους γάμους προσπαθεί να ακυρώσει η ελληνική δικαιοσύνη (παρουσίαση της υπόθεσης στα ελληνικά http://elawyer.blogspot.com/2009/04/blog-post_29.html).

stella είπε...

ΜΑΡΑΘΗΚΑΜΕ τι ειπε το ΕΠΣΕ ,δεν ειναι δα και κανενα ειδικο δικαστηριο.

ο καθενας κανει κουμαντο την ζωη του
εμενα δεν με αφορα ,αλλωστε ειμαι γυναικα (ετσι θα λειτουργω απο δω και περα,μακρια απο καθε γκετο)
ας κανουν δημοψηφισμα να τελειωνει αυτη η ιστορια.
Βαρεθηκα να ακουω εμεις οι στρειτ,εμεις οι γκει,εμεις οι ποντιοι,εμεις οι κρητικοι ,εμεις οι μακεδονες,εμεις οι αθηναιοι
φτανει ποια

Δεν με απασχολει τι κανει ο αλλος στο κρεββατι του οπως δεν με νοιαζει αν τρωει η οχι μακαρονια πχ.
Αλλα βαρεθηκα τις μικροπολιτικες σκοπιμοτητες απο οπου κι αν προερχονται .οσο για τα ανθρωπινα δικαιωματα υπαρχουν εγκυροι και επωνυμοι οργανισμοι....

pisoglendis είπε...

stella
μιλαμε για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να ισχύουν για όλους..

το να στερείς σε κάποιον βασικά δικαιώματα ειναι τρομοκρατία..

gay super hero είπε...

"...αλλωστε ειμαι γυναικα (ετσι θα λειτουργω απο δω και περα,μακρια απο καθε γκετο)"

Εσύ γυναίκα είσαι. Οι ετεροφυλόφιλοι όμως όσο και να ταυτίζεσαι μαζί τους δεν πρόκειται να σε δεχτούν ποτέ ως μια απλή ετεροφυλόφιλη γυναίκα όπως όλες οι άλλες.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με ΕΠΣΕ, Βαλλιανάτους και πράσινα άλογα. Είναι απλά η πραγματικότητα.

stella είπε...

@gay super hero μπερδευεσε,εγω εχω γυναικεια ταυτοτητα και το κρατος μου αναγνωριζει ολα τα δικαιωματα οπως και σε ολους τους αλλους
οσο λοιπον οι γκει μπαινουν απο μονοι τους σε γκετο και επσε και τετοια καραγκιοζιλικια εγω θα παραμενω στην σιγουρια που μου δινει το κρατος απο μονο του
το πως θα δεχτουν οι αλλοι το καθενα μας ειναι το πως θα δειξουμε εμεις την ταυτοτητα μας
και σιγουρα οταν η πρωτη λεξη ειναι να συστηνομαστε με την σεξουαλικη μας επιλογη δεν μας δινει ουτε κυρος ουτε σεβασμο
οταν λοιπον οι περριστοτεροι σας αρχισουν να λειτουργουν ενηλικα ισως μπορεσουν οι γυρω να δουν την ανθρωπινη πλευρα

Σε πληροφορω οτι μονο οι γκει εχουν μεινει στην διαφορετικοτητα μου και εχουν το κομπλεξ της αρκουδας (ονοματα δεν λεω)
οι στρ8 η αυτους που εσυ λες οτι ειναι εναντιον μας τελοσπαντων
ειναι μια χαρα στην συμπεριφορα τους και λειτουργουν οπως τους φερεται ο καθενας
Αν εσυ φανταζεσε δρακους και εχθρους δικαιωμα σου
σε εμενα φερονται μια χαρα και περναω τελεια
ισως γιατι δεν εμπλεξα με τα πρασινα αλογα και τα επσε

gay super hero είπε...

Στέλλα μου ούτε η δική μου ταυτότητα γράφει ότι είμαι πούστης. 'Οσο δεν τους λέμε τί είμαστε φυσικά και δεν έχουν κανένα πρόβλημα μαζί μας.

Όταν όμως εγώ πάω να πιάσω σπίτι με τον γκόμενο μου ή όταν πεις εσύ στον τυχαίο str8 άντρα που γουστάρεις ότι δεν γεννήθηκες γυναίκα, εκεί σε θέλω.

Φυσικά αν δεν τους "δίνουμε δικαιώματα", αν δηλαδή εγώ προσποιηθώ ότι είμαι ετεροφυλόφιλος άντρας και εσύ προσποιηθείς ότι γεννήθηκες γυναίκα όλα είναι μια χαρα.

Γιατί αν κατάλαβα καλά αυτό που λες είναι ότι οι ετεροφυλόφιλοι σε δέχονται γιατί τους δείχνεις mia ταυτότητά που γράφει "γυναίκα". Ένώ αν μπεις στο "γκέτο" μπορεί να μυριστούν ότι εκτός από γυναίκα είσαι και διαφυλική και να χαλάσει το γλυκό.

stella είπε...

δεν αναφερομαι στην ταυτοτητα σαν εγγραφο,αναφερομαι σαν ιδιοτητα
κανεις λοιπον δεν εχει προβλημα ,παρα μονο οταν προβαλεις πρωτα την σεξουαλικη σου επιλογη.
ηρθε σε σενα κανεις στρ8 να σου πει πως του αρεσει στο σεξ να εχει και δονητες?
αυτο δημιουργει προβλημα
οτι προβαλεις πρωτα την σεξουαλικη επιλογη

ουτε ποτε κανεις θα σε ρωτησει με ποιον μενεις και γιατι?
δηλαδη αν πας με τον φιλο σου να νοικιασεις το σπιτι δεν θα σε ρωτησουν αν εχετε δεσμο
δεν τους αφορα
εκτος αν απο μονος σου το πεις λες και ειναι κατι τοσο περιργο και πρεπει να το αναφερεις
κι ομως πολλοι αντρες δεν ειχαν καταλαβει οπως ειπες για την διαφυλικοτητα και εγω απο μονη τους το ανεφερα οταν προκητε να κανω σχεση
και παλι το μεγαλυτερο ποσοστο το μονο προβληματους ηταν οτι ψαχναν καποια για να κανουν οικογενεια
κανεις τους ομως ποτε δεν με προσβαλε και δεν μου φερθηκε διαφορετικα απο μια αλλη κοπελα
κανεις δεν σου ζητησε να προσποιηθεις τπτ
κανε τις επιλογες σου και ασε τους αλλους να εχουν τις δικες τους

καταντησατε γραφικοι μερικοι
σαν τους αριστερους που οποιος δεν ειναι απο αυτους λενε πως ειναι φασιστας
.....

Εγω ειμαι υπερ του συμφωνου συμβιωσης και κατα του γαμου ακομη και στους στρ8
αποψη μου!!

gay super hero είπε...

Σε τιμάει ότι τους το λες. Εγώ στη θέση σου δεν ξέρω αν θα είχα το κουράγιο.

Μήπως νομίζεις ότι εγώ βγαίνω να πω στον πάσα ένα
- δεν μιλάω για οικογένεια και φίλους, μιλάω για όλους τους υπόλοιπους - τί είμαι; Τί φαντάζεσαι ότι κυκλοφορώ με καμία σημαία; Θα ήθελα όμως να μπορούσα να το κάνω ελεύθερα χωρίς να φοβάμαι τη μαλακία τους. Η οποία συνήθως είναι πισώπλατη και ποτέ in your face.

'Ασε που συνήθως την "ανεκτικότητά" τους την πληρώνεις πολύ ακριβά (π.χ. στη δουλειά με λιγότερες απαιτήσεις, περισσότερες υπερωρίες κτλ)

stassa είπε...

Μπράβο ρε Στέλλα, εσύ εγίνηκες γυναίκα, το γράφει κι η ταυτότητά σου, δε σου φαίνεται τίποτα... τώρα πού' χεσες, δε φεύγεις κι απ' το καθήκι, μπας και βρούμε καμμιάν άκρη κι εμείς που δεν τά 'χουμε όλα αυτά;

Κι έπειτα, αφού ησύχασες και ξεμπέρδεψες και δεν διαφέρεις σε τίποτα από μια γεννημένη γυναίκα, γιατί το μαρτυράς στο μπλογκ σου και στις δουλειές σου (απ' ό,τι έχεις πει), οτι είσαι τρανσέξουαλ;

stella είπε...

@stassa το τι κανω εγω δεν σου πεφτει λογος
φτυσε τα μπουτια σου και πες τα σε καμια αλλη αυτα.
Δεν ειμαστε το ιδιο ,αν αυτο θες να ακουσεις
(τρωγεσε).
Αιντε που μου κανεις επανασταση απο τα λονδινα,με "δανεικες πορδες δεν βαφονται αυγα"
που θα δωσω αναφορα σε μια λουγκρα με φουστανια!
αναφορα θα δωσω στα παιδια που κοπιαζουν καθημερινα στις πιατσες,που ταλαιπωρουνται οχι στον μπετατζη,γκεγκε?

mahler76 είπε...

απόλυτα αναμενόμενη απόφαση δυστυχώς. να δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει. Πάντως εγώ δεν είδα κάποια θύελλα αντιδράσεων.

stassa είπε...

Ποιά επανάσταση απ' το Λονδίνο, ωρή γαϊδάρα στραβογαμημένη; Τέσσερα χρόνια είμαι εδώ πάνω, ξέρεις πού ήμουνα πριν; Και μη με λες εμένα μπετατζή, εσένα πήρανε φαντάρο, εσύ είσαι που απειλείς συνέχεια οτι θα πλακώσεις τον κόσμο στο ξύλο, αγλαρά, έ αγλαρά.

Και τα παιδιά που κοπιάζουνε στις πιάτσες, αν τα νοιαζόσουνε μωρή σκατόφατσα, δε θα κουνιόσουνα οτι εσύ είσαι γυναίκα και χέστηκες, θα έλεγες να παντρεύονται και σαν γκέυ αγόρια, να τα δέχεται κι η πολιτεία σαν γυναίκες και χωρίς να κάνουνε τίποτα στα κορμάκια τους και θα το βούλωνες, που βολεύτηκες εσύ στη χατζημουνάρα σου την ακριβοπληρωμένη και δεκάρα δεν δίνεις για κανένανε. Άντε σ' αυτές όμως να πεις για "λούγκρες με φουστάνια", όχι σε μένα.

Τί ψωνάρα είσαι 'σύ μωρή, που μού 'κοψες δέκα πόντους καυλί και καβαλήσες δέκα χιλιόμετρα καλάμι! Που θα μου πεις οτι δεν είμαστε το ίδιο- φυσικά δεν είμαστε το ίδιο, εγώ δεν έχω να χύσω από τότε που τά 'κοψες, μαλάκα. Αλλά βέβαια, αν φχαριστιόσουνα κάνα γαμήσι δε θα μας τά 'χες πρήξει, κάθε φορά πρέπει να πεις την κακία σου, σ' αφορά δε σ' αφορά το ζήτημα, λες και χεστήκαμε για τη γνώμη της Στέλλας. Τί θες και μιλάς για τους γάμους άμα μπορείς εσύ να παντρευτείς έτσι πού 'σαι; Σε μποδάει κανένας; Άμε στην εκκλησία, βάνε και το νυφικό και στείλε μας τα κουφέτα ν' αφρίσουμε.

Είναι που δε σε καταλαβαίνουνε και οι άντρες άμα δεν τους το πεις... αλλά σ' αφήνουνε γιατί θένε οικογένεια ε; Πού τα πουλάς μωρή αυτά; Δεν την βλέπουμε τη φάτσα σου;

Αμ, δεν ξαναβγαίνει το ρημάδι, όσο και να το πολεμάς.

stella είπε...

@stassa η μαλλον στασσε εγω τουλαχιστο ηξερα τι ηθελα .εσυ εισαι ενας αντρας που θελει να πηδαει γκομενες ντυμενος γυναικα,ψυχακια
κι αυτα που κανεις τον νταη σε ολους πισω απο τον υπολογιστη επρεπε να μου τα πεις εμενα καταμουτρα
να σε πατησω κατω καρναβαλι
που τολμας να μιλας εσυ για μας
τουλαχιστο εγω ρε καρναβαλε προσπαθησα να κανω κατι στην ζωη μου
στηριξα την επιλογη μου
και μπηκες να σχολιασεις ταχα μονο και μονο για να κανεις παρατηρηση σε μενα
θα σου πω ενα και να το θυμαστε,επειδη εισαι και κουτοπονηρος πουστης
οσο κανετε πολιτικες στα φυλα παλιοκανγκουρα ,θα μας βρησκετε μπροστα σας
ναι
εσεις που δεν λυσατε τα προσωπικα σας δραματα(τερατα της φυσης) και θελετε να λυσετε τα προβληματα των αλλων
αιντε πανε τραβα καμια μυτια κι εκει που σε περνει αυτα
εχω τοσα για να κανω 100 μουνια
φτωχομπινε πανκιο.
ουστ!

gay super hero είπε...

Στέλλα δείχνε όμως λίγο και στους ετερό τον τσαμπουκά σου που ξεχειλίζει, όχι μόνο σε μας τις λουγκρίτσες με ή χωρίς φουστάνια.

Πήγαινε και στους ετερό να τους πεις ότι δεν δέχεσαι που είναι παντρεμένοι αλλά απλά να "συμβιώνουν" να δούμε τί θα σου απαντήσουν.

Και ένα τελευταίο. Δεν θέλω να υπεισέλθω στα προσωπικά σου αλλά μια που το ανέφερες. Αυτό που σου λένε ότι θέλουν να κάνουν οικογένεια γιατί το λένε άραγε; Συνήθως όταν γνωρίζεις κάποιον και ξεκινάς μια σχέση δεν πας κατευθείαν για γάμο...

stassa είπε...

Να σου πώ μωρή, είσαι βλαμμένη τελείως; Προβληματικιά είσαι; Γιατί τώρα ανησυχώ οτι κάθομαι και βρίζω άνθρωπο που δε στέκει στα καλά του. Ποιά επιλογή σου στήριξες μωρή πατσουράπω; Να κάνεις μουνί στα τριάντα σου, και να κάθεσαι στα τριανταπέντε σου κολλημένη πάνω από τον υπολογιστή να βρίζεσαι για να σου φύγει η λύσσια; Κακογαμημένη γεροντοκόρη στο ράφι αυτό ήταν η επιλογή σου;

Εγώ έχω έναν άνθρωπο να με κρατάει τα βράδυα μωρή καργιόλα, δεν μού 'ρχονται οι γκόμενοι στα κρυφά και να φεύγουνε στα σκοτάδια μην τους πάρει κάνα μάτι. Και τα φράγκα σου βάλτα στον κώλο σου τον μοναχικό και τον δυστυχισμένο, με δαύτα αγκαλιά θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου, μ' αυτά και με τη χολή σου την κακιά. Άει, που θα πεις εσύ για προσωπικά δράματα, σε μένα; Επειδή έσκασες μια περιουσία σ' ένα στραβό μουνί, έλυσες τα δικά σου, και τώρα μπορείς και να κάθεσαι να κοροϊδεύεις τον κόσμο για τα δικά του; Νομίζεις, χεσμένα τά 'χουμε και τα μουνιά σου και τα φράγκα σου. Ανοίγεις το στόμα σου και ξεχύνεται κάθε φορά ένας βόθρος σκατά, μια χαβούζα βρωμερή είσαι, και νομίζεις οτι σε ζηλεύουνε κιόλα, κορόιδο.

stassa είπε...

Και πότε έκανα εγώ τον νταή μωρή λάμια; Εσύ είσαι που αρχίζεις αμέσως ν' απειλείς τον κόσμο όλο οτι θα τους πλακώσεις το ξύλο. Γιατί άκουσες οτι οι τραβεστές δέρνουνε και νομίζεις οτι θα πιστέψει ο κόσμος οτι δέρνεις κι εσύ. Ά μωρή τσιουάουα από 'κει... που θες και τσαμπουκάδες, μουστόγρια...

stella είπε...

@gay super hero σε μια σχεση ενηλικων ανω των 30 μετα απο καποιο διαστημα δεν πανε για βολτα.
απο την στιγμη που σεβεσαι τον αλλο ,πρεπει να εισαι ειλικρινής.
Ειναι λογικό οτι δεν το λες στον καθένα
αλλα σε ενα ατομο που σε ενδιαφέρει πρεπει να εισαι ξεκαθαρος απο την αρχη.
οσο για τον γαμο.
ειδες κανεναν στρ8 να κοπανιετε να παντρευτει?
θεωρω οτι το συμφωνο συμβιωσης ετσι ωστε να εξασφαληστουν τα κληρονομικα και οποια οικονομικα δικαιωματα στους συντροφους αρκει,σε ολα τα φυλα.
τον τσαμπουκα ο καθενας τον δειχνει αναλογα με ποιον εχει να κανει
οταν εχει να κανει πχ με ενα φρικιο οπως ο σασσος που μπηκε οχι για να κανει σχολιο,αλλα για να μας κανει παρατηρηση ,τοτε και λιγα του σουρα.
Αν μαλιστα ρωτησεις τον πισωγλεντη που με ξερει θα σου πει πως τον ιδιο τσαμπουκα εχω και με στρ8 που κανουν πολιτικη πανω σε αλλους.
Γενικα ειμαι κατα της στανης,και κατι σασσοι και επσε νομιζουν οτι ειμαστε προβατινες
ε οσο το νομιζουν θα μας βρησκουν μπροστα τους και απεναντι τους.
εστω με τσαμπουκα.

stella είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stella είπε...

@stassΕ επισης καντο κι εσυ και ζησε στην ελλαδα και μετα θα μπορεις να μιλας.
Ο αγωνας του καθενα ειναι προσωπικος πρωτα αποτυχημενε κουκουε και μετα κοινωνικος
Γνωριζοντας ολα αυτα ανικανε ουρακοτανγκε εγω στηριξα την επιλογη μου .
Εσυ εισαι ενας αντρας που θελει να φοραει φουστανια οταν ειναι με μια γυναικα.
Τα υστερα του κοσμου δηλαδη!
ουτε καν γκει δεν εισαι οχι τρανς.
Ενας κομπλεξικος αντρας με ιδιαιτερα γουστα στο σεξ.
Δεν τα πετας λεω εγω τα φουστανια να βαλεις κανα ρεβερ και κανα πουκαμισο δυο μετρα παλικαρος!
να κανεις και τπτ παιδακια κι ασε τα τρανς για εκεινες που εχουν κοτσια
αιντε καλε μου!!

gay super hero είπε...

Μια χαρά κοπανιούνται και τρέχουνε στα δημαρχεία όταν είναι να κάνουν τα χαρτιά για το στεγαστικό, έννοια σου. Και μια χαρά έρχονται μετά στη δουλειά και ζητάνε τα επιδόματα. Τα προνόμια κανείς τους δεν τά χει για πέταμα. Αν τα είχαν, δεν θα τους καιγότανε καρφάκι αν παντρευόταν δυο λουγκρίτσες όπως λες.

Εγώ σου λέω, πήγαινε σε δύο παντρεμένους και πες τους ότι δεν τους θεωρείς παντρεμένους αλλά συγκάτοικους να δεις τί θα σου απαντήσουν.


Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι είσαι περισσότερο γυναίκα ή περισσότερο τρανς από τη Στάσσα και από όλες εμάς τι υπόλοιπες κακομοιριασμένες λούγκρες, ε τί να σου πω.

Τράβα στους ετερό που είναι όλοι τους τόσο ανοιχτόμυαλοι και δεν έχουν κάνένα πρόβλημα αν εγώ τον κόψω, αν τον παίρνω ή αν φοράω φουστάνια.

stella είπε...

@gay super hero προφανος δεν διαβασες τι εγραψα πανω
οτι το συμφωνο συμβιωσης που θα επιτρεπει κληρονομικα και οποια οικονομικα δικαιωματα σε ολα τα φυλα πρεπει να γινει
γιατι αυτο πρεπει να το λεμε γαμο απορω?
μαλλον ΔΕΝ ΘΕΣ να διαβασεις οτι γραφω.
επισης ναι ,δεν θεωρω αυτο το φρικιο τρανς
ειναι ενας ετεροφυλοφυλος αντρας που απλα θελει να φοραει φουστανια
απλα δεν ξερει πως οι αποκριες δεν ειναι ολο τον χρονο.
οσο για τον αν θεωρω τον εαυτο μου διαφορετικο τοτε δεν θα δημοσιοποιουσα την ταυτοτητα μου απλα θα εκανα την κυρια.
Ειπαμε ο καθενας εχει τις επιλογες του
Κι εγω δεν ειδα κανεναν γκει να κοπανιετε γιατι οι καημενες οι τρανς ειναι χωρις ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και χωρις εργασια.
Γιατι δεν υπαρχει νομικο πλαισιο που να υπωχρεωνει την προσληψη τους .
Ειδες πως η καθε ομαδα ,προσβλεπει να κανει τις δικες της συνθηκες καλυτερες?
Ξανατονιζω!
Ελπιζω να το διαβασεις αυτη την φορα
ειμαι εναντια στην πολιτικη μεσα σε οποιαδηποτε κοινοτητα!
Αδιαφορω για τον γαμο στρ8,γκει και πολλα αλλα
Προηγουνται πολυ σημαντικοτερα θεματα,και κυριως ο βιοπορισμος !

κούνελος είπε...

η απόφαση δυστυχώς ήταν αναμενόμενη. αν προσφύγουν στο Ευρωπαικό δικαστήριο θα δικαιωθούν ηθικά, αλλά αμφιβάλλω αν θα γίνει κ πρακτικά.
ήμουν κατά αυτών των γάμων. όχι γιατί "δεν είναι έτοιμη η κοινωνία", αλλά γιατί έγιναν μέσω μιας "τρύπας" του Συντάγματος. ή αναγνωρίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ή όχι, αναγνώριση απ' την πίσω πόρτα δεν γίνεται. αν έπαιρνα την απόφαση να ζήσω μ' έναν άντρα, δεν θα με κάλυπτε ένα ημινόμιμο καθεστώς.

mahler76 είπε...

@κούνελος
επιτέλους και κάποιος που μιλάει πάνω στο θέμα.

tasos είπε...

Aναμενόμενη η απόφαση του δικστηρίου.
Η ομοφοβία στην Ελλάδα καλά κρατεί.
Αν και γενικά είμαι εναντίων των γάμων κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το στερήσει σε αυτούς που το θέλουν.
Μακάρι κάποια μέρα να δικαιωθούν τα παιδιά.
Και μετά από αυτήν την απόφαση της Ελληνικής δικαιωσύνης η Ελλάδα πρέπει να πάψει να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα.

PAVLOS είπε...

Αναμενόμενο. Νομίζω ότι και οι ίδιοι το ξέρανε, απλά είναι το πρώτο βήμα μέχρι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ανώνυμος είπε...

OSO I KATASTASI-NOOTROPIA-ANDIMETWPISI METAKSI MAS TWN POUSTIDWN (EITE ENXEIRISMENOI EITE OXI),
EINAI AFTOU TOU EPIPEDOU KAI AFTIS TIS LOGIKIS...TYPOU STELLAS-STASSAS KLP KLP , TI GAMOUS KAI DIKAIWMATA PSAXNOUME NA VROUME AFOU EMEIS OI IDIOI EIMASTE OI XEIROTEROI RATSISTES GIA EMAS TOUS IDIOUS!!!

KAI KALA...PES OTI GINONTAI DEKTOI OI GAMOI METAKSI MAS (MIN XESW GIA 8ESMOS) , ANTE NA DOUME POSOI 8A VRE8OUN POU 8A ANEXTOUN KAI THA DEXTOUN TO STEFANI KAI OTI AFTO SYNEPAGETAI.....
TI 8A GINOUN TA PARKA , TA TSONTADIKA, OI SAUNES, TO PSWNISTIRI POU ME TOSO KOPO KAI IDRWTA STISAME TOSA XRONIA.....

EIPAME NA DIEKDIKOUME OTI PREPEI NA APOLAMVANEI O KA8E POLITIS AFTIS TIS XWRAS, ALLA NA MIN EXOUME SAN PROTYPA TA STEREOTYPA TWN STR8 , POU ETSI KI'ALLOIWS EINAI KSEPERASMENA APO TIN PRAGMATIKOTHTA!
TI GAMOUS KAI KOURAFEKSALA...ENA SYMVOLAIO SYMVIWSIS ME DIKAIWMATA GIA TOUS SYNTROFOUS POU 8A APOFASISOUN NA TO KANOUN, KAI TELOS...OUTE FANFARES SE DHMOUS NA APOFYGOUME KAI TOUS XLEVASMOUS PIOS EINAI I NYFI KAI PIOS O GAMBROS(OPWS IDI EGINE STOUS GAMOUS STIN THLO!)

KAI TO 8EMA TELIKA EINAI:
BOROUME NA FTASOUME STO SHMEIO NA PERNAME APARATHRITOI ANAMESA STOUS YPOLOIPOUS SYNAN8RWPOUS MAS XWRIS NA GINOMASTE ERISTIKOI, PROKLITIKOI KLP KLP?
AFTO EINAI TO ZITOUMENO KAI OXI I PROKLISI GIA TIN PROKLISI, POU TELIKA MALLON TO ANTI8ETO APOTELESMA FERNEI!
EKTOS KAI MAS ARESEI NA ZOUME STO GHETTO POU MAS EXOUN ANANGASEI NA DIMIOURGHSOUME GIA NA EPIVIONOUME!

Aunt Donna είπε...

δε γαμεις...

mahler76 είπε...

@Aunt Donna
άμα γαμούσαμε δεν θα ξημεροβραδιαζόμασταν εδώ μέσα χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να έχει δίκιο ο από πάνω ανώνυμος. Και τα παρκάκια σας τα έχετε και τα κλαμπακια σας τα έχετε και τις σαουνίτσες σας τις έχετε και όλα τα έχετε!! Τι άλλο λείπει δηλαδή? Όλα κομπλέ!


Υ.Γ.: Stassa θεά!

stella είπε...

φτανουμε σε ακραια επιπεδα γιατι δεν ξερουν οι περρισοτεροι τι θελουν
αν πχ σε εναν στρ8 δεν κατσει μια γκομενα ,θα πει αι την καριολα η απλα θα δεχτει οτι δεν τον γουσταρει
αν τολμησει και το πει σε εναν γκει η τρανς η οτι θελετε τεσπα
θα αρχισουν ααααα ειναι ρατσιστης
Δεχομαι τα γκει αγορια που θελουν ενα ζουμερο κωλαρακι η ενα μεγαλειωδες πεος
αλλα να δεχτω οτι ενα αντρας θα βαλει την φουστα για να πηδαει την γκομενα του ε οχι!
αυτο δεν ειναι καν γκει η τανς.
ειναι ο καρναβαλος !
Να απαιτησετε το συμφωνο συμβιωσης με ολα τα μεσα
το δεχομαι και θα αγωνιστω κι εγω μαζι
αλλα σε γκετο που ηγητε το επσε δεν προκειτε να μπω.
οσο υπαρχουν πολιτικες σκοπιμοτητες θα υπαρχουν και αντιδρασεις.

Ανώνυμος είπε...

kai as poume kai kati allo...

den eimai psyxologos, alla...

an ypirxe apodoxi tis omofylofilias stin koinwnia, 8a kateligan kapoioi omofylofiloi na kanoun enxeirisi,na ntynontai san gynaikes, na symperiferontai san gynaikes i na 8eloun na moiazoun gynaikes, epeidi tyxainei apla na ksekavlonoun me atoma tou idiou fylou ?
ego proswpika pote den koitaksa gynaika sexoualika oso 8ymamai ton eafto mou, alla apo tin alli xairomai pou eimai adras , goustarw ton poutso mou , den kolonw na pidixtw, kai den mou vghke pote kati to 8yliko, oute stin nootropia mou oute eixa pote epi8ymia na imouna gynaika.

lew...mipws....ola afta einai ekdilwseis andidrasis stin katapiesi kai tin ypokrisia tis koinwnias?
i mipws lene, as ginw gynaika gia na einai pio efkolo na riksw adres, afou epikratoun ta stereotypa oti 2 adres den einai "fysiologiko" na peftoun mazi sto krevvati, opote as fainomai gynaika na to kanw pio efkolo gia tous adres?
den nomizw oti epeidi goustaroume adres, simainei oti 8a 8elame na ginoume gynaikes...

afiste to myalo sas na skeftei swsta kai anepireasta prin mou tin pesete....

Ανώνυμος είπε...

a! kai kati allo...den borw na fantastw oti prepei na apodexomaste skopimotites stin diekdikisi mia ishs zwhs twn omofylofilwn me tous ypoloipous an8rwpous.

an kati toso an8rwpino, metatrepetai se skata, san thn politikh me skopimotites...mhn zhtame meta ta resta epeidi den allazei tipota!!!!

stella είπε...

ανωνυμε μαλλον εχεις μπερδεψει καποια πραγματα
τα διαφυλικα ατομα που κανον διωρθωση φυλου νιωθουν και συμπεριφερονται σαν γυναικες
δεν το κανουν επειδη απλα γκαυλωνουν με αντρες η επειδη ετσι θεωρουν οτι θα εχουν περισσοτερες επιλογες
αλλιως λοιπον αντιλαμβανετε ενας γκει ,ενας στρ8 και ενα διαφυλικο ατομο .
Εγω πχ δεν εγινα γυναικα για να βρω αντρα.
αντιλαμβανομαι αλλιως την επαφη σωματικη και συναισθηματικη με εναν αντρα
δεν διεγειρομαι απο το σωμα,αλλα απο την συμπεριφορα του αντρα.
και δεν ειναι θεμα κυριαρχιας φυλου.
Δεν νιωθω κατι το αντρικο πανω μου,αντιλαμβανομαι τον κοσμο δηλαδη μεσα απο θηλυκή προσέγγιση.
ελπιζω να σε κάλυψα.

Ανώνυμος είπε...

mia erwtisi mono...

an htan etsi, giati xreiazetai psyxologiki ypostirisksi opoios kanei enxeirisi allaghs fylou?
afou noiw8oun gynaikes oloi aftoi, 8a eprepe na noiw8oun apelef8erwmenoi meta tin epemvasi kai oxi ypostiriksi mipws emfanisoun epiplokes....

den einai tyxaia ola afta....

stella είπε...

μαλλον διαβαζεις πολυ νιτρο και αλλα περιοδικα
ο ψυχολογικος ελεγχος γινεται υπωχρεωτικα πριν την επεμβαση,οχι μετα.
ελεγχος οχι υποστηριξη!
καλο ειναι για πραγματα που αγνοουμε ,να ρωταμε τουλαχιστο ωστε να μαθαινουμε σωστα κι οχι να μισοξερουμε!


Επισης και στην ελλαδα και στο εξωτερικο δεν περνουν ολοι το οκ για την επεμβαση!
πρεπει να κατανοησεις πρωτα πως δεν ειναι μια πλαστικη επεμβαση αλλα ουρολογικη-παθολογικη.

Leviathan είπε...

a re pisoglendi anaveis ta aimata me tis anartiseis sou...krima gia tin apofasi an kai anamenomeni...as elpisoume na allaxei kati sto mellon..kai sidoma...

Ανώνυμος είπε...

re stellitsa
(periodika den diavazw oute kserw ti grafoun, an esy ta parakolou8eis kai nomizeis oti oloi afto kanoun einai allo 8ema)

alla den einai ta periodika to 8ema mas

opws mas ta les, simainei oti i enxeirisi den einai efikti gia kapoious pou to apofasizoun....
oloi aftoi loipon ti kanoun ?
8a prepei na pa8oun kata8lipsi?
as apodextei o kosmos oti omofylofilos den simainei gynaika....opws sini8ws to vlepoun oi syntiritikoi kai oi stenomyaloi str8.
mipws loipon kapoio apo emas peftoun sto louki afto kai afou tous ma8ainoun na to vlepoun etsi, kataligoun siga siga na 8eloune na ginoune gynaikes?

stella είπε...

υπαρχουν και αυτοι,δεν διαφωνω αλλα ειναι εξαιρετικα σπανιο
δεν ειναι κατι ευκολο ,ειναι επωδυνο,ακριβο και επικυνδινο
δεν νομιζω πως καποιος θα το εκανε μονο και μονο για το σεξ,πρεπει να ειναι ανισσοροπος και μαλλον δεν θα τον αφηναν οι ψυχολογοι καν να παει στο χειρουργειο
οχι πως δεν υπαρχουν παραδειγματα απο αλοπροσαλλα ατομα.
ειναι καθαρα θεμα κοντρολ .
Θεωρω παντος εξαιρετηκα σπανιο να μπει καποιος σε μια διασικασια σαν αυτη μονο και μονο για να εχει αποδοχη που ουσιαστικα,για να σοβαρολογουμε δεν αλλαζει κατι κοινωνικα παρα μονο στο ιδιο το ατομο
ειναι βεβαια και τι προταιρεοτητες εχει ο καθενας στην ζωη του

Ιδομενέας είπε...

Τι να πεις, πάντως η υπόθεση ουσιαστικά τώρα αρχίζει, έτσι..?
;)

tasos είπε...

Να υπενθυμίσω κάτι. Ο γάμος δεν είναι κάτι για να κοροϊδεύουμε.
Πάει αλλού η βαλιτσα.
Δεν είναι μόνο τα περουσιακά, είναι κι άλλα στην μέση.
Το πρόβλημα δεν είναι ποιός θα φορέσει το νυφικό.
Λοιπόν για πέστε μου κάτι.
Κάποιος λοιπόν gay εχει μια σχέση και συζεί για 20 χρόνια με κάποιον στο ίδιο σπίτι, και πολλοί έχουν και κοινή δουλειά.
Κάποια στιγμή ο ένας για λόγους υγείας ή από κάποιο ατύχημα εισάγεται στην εντατική μονάδα κάποιου νοσοκομείου.
Σύμφωνα όμως με τους νόμους των νοσοκομείων στην εντατική μόνο άτομα του οικογενειακού περιβάλοντος και ειδικά οι στενοί συγγενείς μπορουν να επισκεφθούν τον ασθενή.
Με λίγα λόγια ο σύντροφός του δεν θα μπορέσει ποτέ να τον επισκεφθεί, ασχέτος αν συζούσαν μια ζωή παρέα.
Είναι σωστό αυτό;

TreloKouneli Rules είπε...

πρώτη φορά στο blog σας και το βρίσκω φοβερό!! Μέσω του drseeng σας βρήκα!!

stassa είπε...

Πώ ρε τί ζώο είσαι εσύ... Στέλλα βέβαια.

Καλά, ένα πράγμα πρώτα: εκεί που σε λέω "μαλάκα" κακώς, εγώ δεν πρόκειται να σε πώ άντρα για να σε βρίσω. Εσύ τα κάνεις αυτά, σαν κάθε λαϊκιά κατίνα που έχω τσακωθεί ποτέ το πρώτο που βρήκες να μου πεις είναι οτι δεν είμαι γυναίκα. Αυτά που σου κάνουνε και σένα δηλαδή μια ζωή όπως σ' όλες μας. Κι αντί να πεις "όχι, δεν είναι σωστό αυτό", κοιτάς να κάνεις τα ίδια.

Γι' αυτό όμως τό 'καμες το μουνί εσύ, για να το μοστράρεις και να λες "αχ, κοιτάτε, εγώ είμαι γυναίκα, δεν είμαι πούστης σαν εσάς" και να κοροϊδεύεις κιόλας τον κόσμο από πάνω, που δεν μπορεί να παντρευτεί και να του το χτυπάς οτι εσύ μπορείς κι ας είσαι κι εναντίον του γάμου. Τέτοιο γαϊδούρι αναίσθητο είσαι που δε σ' ενοιάζει εσύ νά 'σαι καλά, οι άλλοι θες νά 'ναι χειρότερα από σένα κι είσαι 'φχαριστημένη.

Και προσπαθείς και να με κάνεις να ντραπώ κιόλας για τα ερωτικά μου... βρήκε δηλαδή η ομαλή τραβεστί την ανώμαλη να κράξει και χάρηκε. Ε, τέτοια κατίνα είσαι. Αλλά επειδή αυτά που λες δεν τα καταλαβαίνεις (μπας και ξέρεις να διαβάσεις αυτά που δεν ξέρεις να γράψεις;) κι εγώ μωρή ηλίθια μπορώ να παντρευτώ ό,τι ώρα θέλω, ακριβώς επειδή είμαι με μια γυναίκα και τα χαρτιά μου με γράφουν άντρα. Με βλέπεις όμως εμένα να λέω "εγώ μπορώ και χέστηκα;" Εσύ γιατί πρέπει να είσαι τέτοιο τομάρι αργασμένο και ό,τι πιο μίζερη σιχαμερή κακία σου κατεβεί να πρέπει να την πεις για να κάνεις φιγούρα;

Πες μου όμως ρε βόιδι όρθιο που σε πείραξε που σου κάναμε παρατήρηση: αφού σε γράφουνε γυναίκα τα χαρτιά σου και δε σου φαίνεται τίποτα, τότε γιατί το λες οτι ήσουν άντρας; Γιατί αυτό το κάνουμε εμείς που μας φαίνεται έτσι κι αλλοιώς, όσες δεν τους φαίνεται το βουλώνουνε και κάνουνε την πάπια και καλά κάνουνε. Αλλά εσύ βγήκες και στο ίντερνετ σαν τρανς, να πεις τί ρε όρνιο; Οτι έχεις τα ίδια δικαιώματα μ' όλες τις γυναίκες, και δεν είσαι πούστης; Τέτοιο βούρλο καμμένο είσαι, και νομίζεις οτι μιλάς σ' ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουνε τί μαλακίες λες; Άμα είχες βρει τη θέση σου στον κόσμο σα γυναίκα όπως λες, θα τά 'κανες αυτά; Αλλά τί, σαν όλες τις γυναίκες θά 'σαι; Γιατί αν δεν πεις οτι είσαι τρανσέξουαλ, θα σε προσέξει κανένας; Ούτε οι πούστηδες δε θα σε μισούνε πια. Και τότε θ' αναγκαστείς να ζήσεις όπως όλος ο κόσμος, σαν μια συνηθισμένη γυναίκα.

Τότε μπορεί όντως να κατάφερνες ν' ασκήσεις και τα "ίδια δικαιώματα" που έχεις και να κάνεις κι εσύ οικογένεια, σαν αυτή που κοροϊδεύεις τους πούστηδες οτι μπορείς να κάνεις ότι ώρα θες.

Αλλά σάμπως έχει εγχείριση να σου βγάλει την κακία και τη μαλακία από το κεφάλι; Δεν έχει ...

Ανώνυμος είπε...

etsi bravo paidia

na epivevaiwnoume oti eimaste sourgela pou den exoume oute sovarotita, oute logiki, oute myalo, kai eimaste mono gia ksekatiniasmata

les kai mazi me tin andriki ypostasi, xanete kai tin dynatothta skepis

etsi na mas kanete na noiw8oume yperhfanoi pou eimaste poustides!!!

Ανώνυμος είπε...

etsi bravo paidia

na epivevaiwnoume oti eimaste sourgela pou den exoume oute sovarotita, oute logiki, oute myalo, kai eimaste mono gia ksekatiniasmata

les kai mazi me tin andriki ypostasi, xanete kai tin dynatothta skepis

etsi na mas kanete na noiw8oume yperhfanoi pou eimaste poustides!!!

Ανώνυμος είπε...

kai kati gia afta pou eipe o TASOS:

me ta simerina dedomena, an syzoun dyo atoma tou idiou fylou kai malista epi 20 xronia, i oikogeneies tous mallon pou 8a tous exoun apokyriksei(ektos kai yparxei kamia psilo-periousia), opote stin entatiki den prokeitai na emfanistoun gia na thelisoun na doun ton "pousti" singeni tous , opote oi giatroi 8a afisoun ton sintrofo na mbei !

to lew etsi parasratika kai eirwrnika, giati an den allaskei i nootropia, (kai me tin dikia mas syndromi fysika) , oute gamoi, oute aravones klp mas swzoun!!!

stella είπε...

μα αν διαβαζε ο σασσος οτι ειπα για το συμφωνο συμβιωσης δεν θα λεγοταν τπτ
απλα ειναι ενας μιζερος ,φουκαρας ετερο-ντυνομαι γυναικα και θελει να μας πεισει επειδη ετσι ειπαν οι μεντορες του οτι αγωνιζετε για δικαιωματα .
δεν πα να τραβηξει καμια μυτια οπως εκανε τοσα χρονια.
επισης θα διαβαζε αν δεν ηταν παλι μαστουρωμενος πως ειπα οτι δεν ανακατευομαι οσο μπαινουν στην μεση φορεις οπως επσε.
κι οτι το πρωτο σχολιο μου εξηγουσε και γιατι.
Σασσε επιτελους δεξου τον εαυτο σου,δεν εισαι τρανς εισαι ενας ετεροφυλοφιλος που του αρεσει να πηδαει γυναικες και να φοραει φουστα
ουτε γκει ουτε στρειτ
Επισης δεξου οτι σε καποιες δεν ΦΑΙΝΕΤΑΙ γιατι δεν ειναι αγλαραδες σαν εσενα ,τσολια μου!!

stella είπε...

επισης σασσε δεν ειμαι κομπλεξικο ατομο
εμενα φιλοι μου που θα με πουν αντε ρε μαλακα ,πουστη η κατι για πλακα
δεν θα αρχισω να τσιριζω θυγμενη.
οτι ειμαι γυναικα και τετοια παλαβα.
εγω κατανοω τι ειμαι και τι ημουν
εσυ ακομη μαλλον δεν εχεις ξεκαθαρησει τι εισαι και που πας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θεωρώ -από όσο μπορώ από τα μπλοκς να καταλάβω- ότι με κριτήριο τα κότσια η Στέλλα είναι πολύ άντρας, ενώ άλλοι φτηνές γυναικούλες!!!

Οπότε, Στέλλα, μάλλον έχουν δίκιο όσοι εδώ μέσα λεν ότι δεν είσαι μια απλή ετεροφυλόφυλοι γυναίκα και όσοι θεωρούν τον εαυτό σου πιο γυναίκα από εσένα!

Leviathan είπε...

exeis prosklisi! an 8es vevaia :) :) filia!

xipasmenos είπε...

Δεν έχω τπτ άλλο να πω, που θα πάει θα μας θεωρήσουν και μας ανθρώπους κάποτε!!!

Στέλλα μου περίμενα περισσότερη κατανόηση απο μια γυναίκα, δεν είναι γκέτο, είναι δικαίωμα!!! Λυπάμε που το βλέπεις έτσι, σε θεωρούσα άνθρωπο που θα μπορούσε περισότερο απ όλους να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για όλους μας!

pisoglendis είπε...

Ξαφνικά μπαινω στο μπλόγκ?
ο γάμος 50 σχόλια?
έπαθα σόκ...
θεωρούσα οτι ο γαμος δεν αφορά τους γκέη και δεν τον δίνουν και τόσο σημασία..
δυο λόγια θέλω να πω εγω για να ξεκαθαρίσω την δική μου θέση.
Θέλουμε- θέλω γάμος και οχι σύμφωνο γιατί διαφωνώ με τα δυο μέτρα και δυο σταθμά.
δηλαδη για τους ετερο ο γαμος και πάρτε και εσεις πουστάρες το σύμφωνο?
Ο ΝΟΜΟΣ λεει ΙΣΟΙ ΣΕ ΟΛΑ.
οταν λοιπον καταργηθεί ο γάμος για όλους και μπει το συμφωνο να ισχύει για όλους.
Τωρα για το αν ειναι καλος ο γαμος η οχι καλος η κακός σου παρέχει δικαιώματα...και αυτα ειναι για όλους... ΟΠΟΤΕ ΛΕΜΕ 100% ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 90 Η 99 Η 95

και κατι άλλο
το θέμα ειναι προφανες οτι ξέφυγε απο το θέμα γάμος... και λυπαμε γ αυτο.
Στέλλα ξερεις πολυ καλά οτι πολεμαμε για τα δικαιώματα των τρανς και οχι μονο για τα δικά μας..
αλλα λυπαμε δειξατε και εσεις το επιπεδο σας.Ουτε διαλογο μεταξυ μας μπορουμε να κανουμε και μιλάμε μετα για τους γυρω μας.
Για το απαρατηρητος θελω να πω οτι δεν θα βγω να φωνάξω οτι ειμαι γκεη αλλα ουτε να το κρυψω θελω..
για μενα καπου στην μεση ειναι η τομη..
φυσικα και θελω να το λεω οπτε θελω πρεπει και απαιτει η κατασταση

στελλα παλι σε σενα
γιατι ενας που φοραει φουστανια και γαμαει μαι γυναικα η οτι θελει αυτος ειναι τερας?
για μενα μπορει να εισαι τερας εσυ..
οταν καποιος κανει κατι και δεν σε ενοχλει δεν πρεπει να σε νοιαζει..
ασε το κοσμο να γαμιετε οπως θελει..
τελος κριμα που τρωγεστε χωρις επιχειρηματα αλλα με βρισιες και προσωπικα δεδομενα..
μετα λετε για ισοτητα σεβασμο κτλ..

pisoglendis είπε...

δεν θα σχολιασω κατι αλλο
ελπιζω και ευχομαι να συνεχιστει η κουβεντα για τα διαφυλικα ατομα
τα δικαιωματα
το γαμο το ρατσισμο
αλλα πολιτισμενα
και με αποψη και ορημοτιτα

stella είπε...

μα το θεμα που τεθηκε δεν ειναι αν συμφωνουμε αν ειναι καποιος ανθρωπος η γυναικα !
στο πρωτο σχολιο μου αναφερω οτι διαφωνω με τον γαμο
συμφωνω με το συμφωνο συμβιωσης.
το θεωρω απαραιτητο κι ολας
αλλα οχι πισω απο ομαδες που η κανουν πολιτικη η τα παιρνουν !
Γιωργο πολεμηστε εσεις για τα δικαιωματα που θελετε ,αφηστε απ'εξω τις τρανς.
Εχουμε αν χρειαστει ομαδες δικες μας και διεκδικουμε τα δικαιωματα μας
κι οχι γιωργο δεν ειναι τρανς αυτος ο καρκατζαλος οπως δεν ειναι τρανς οι πελατες που πανε καθε βραδυ στα κοριτσια στην πιατσα και τους ζητανε να τους πηδηξουν.
στο πρωτο μου σχολιο αυτο ειπα
οχι σταματηστε να βαζετε τιτλους απο μονοι για να εχετε συμμετοχη
οσο υπαρχουν καποιοι που αυθαιρετα μπαίνουν μπρος απο μια ομαδα για να κανουν πολιτικη ,θα ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ την αγνοια και τα υπολοιπα.
Τελος αρνουμε σε ατομα που δεν εχουν περασει ουτε το ενα εκκατομυριοστο απο οσα περασαν και περνουν καποιοι αλλοι να κανουν πολιτικη και να τσεπωνουν
ο νοών ...........

stella είπε...

"ας κανουν δημοψηφισμα να τελειωνει αυτη η ιστορια.
Βαρεθηκα να ακουω εμεις οι στρειτ,εμεις οι γκει,εμεις οι ποντιοι,εμεις οι κρητικοι ,εμεις οι μακεδονες,εμεις οι αθηναιοι
φτανει ποια"

αυτο ανεφερα στο πρωτο σχολιο μου
αΛΛα η πουστια τελικα ειναι στο αιμα και στο κυτταρο
μερικων
και ευτυχως για μενα δεν το ειχα ποτε!

pisoglendis είπε...

stella ο όρος τρανς ειναι απλά μια λεξη που εφευρέθηκε για να μπορεί να βάλει μια ταμπέλα σε μια συμπεριφορά..
να την ονομάσει κάπως.
Ακόμα και αυτος που γαμιέτε η γαμάει φορώντας γυναικεία ρούχα κάπως λέγετε.
Γιατί δεν δέχεσε την επιλογή του άλλου παρα μόνο την δική σου?

Εγω στο δικό σου σχόλιο απλά λεω ίσα δικαιώματα σε όλους
γάμο και συμφωνο για όλους.

Απο την στιγμή που δεν ειμαστε πολιτικοι δεν κάνουμε πολιτική.

stella είπε...

Γινεσε μαλακας τωρα
ξερεις γιατι το εγραψα και ασε τα κουλα
απο το πρωτο σχολιο μου γραφω πως οσο μονοι καποιοι διαχωριζουν και βαζουν τιτλους θα εχουν αντιδρασεις!
"τι θα πει τρανς,γκει,αθηναιος,κρητικος,ολυμπιακος"?
μην δινετε τιτλο μονοι για να εχετε υποστηριξη
απλα υπηρξαν 2-3 απο αυτο που λεω εγω αδερφατο και τσινισαν γιατι δεν τολμαει ο μεντορας τους να μπει να τον στολησω λιγο.

ειπαμε αυτα στα προβατα,εχει και μερικες που ειμαστε αγριες γιδες!!

pisoglendis είπε...

μαρι χαζή εσυ πρώτη έβαλες ταμπέλα και ειπες εγω ειμαι γυναίκα και διαχώρισες την θέση σου.
με είπες και μαλάκα και μου έδωσες μια ταμπέλα
δεν μου φτανε το πισωγλέντης καλε?χαχαα

κοιτα εγω δεν μασάω να τα πω
μέντορα λες η το Δημητρά η το Γρηγόρη.

ο καθένας κάνει τον αγώνα του και κρίνετε απο αυτόν.
και αυτοι κρινονται ανάλογα.

οι ταμπέλες μπορεί να ειναι άλλωτε κακές άλλωτε να εξυπηρετουν..

stella είπε...

αλλωστε ειμαι γυναικα (ετσι θα λειτουργω απο δω και περα,μακρια απο καθε γκετο)

Αυτο ειπα γιωργο και καταλαβες πως το ειπα
θα παιζω την γυναικα στρειτ.
Απλα ειναι τοσο χαιβανια μερικοι που ετοιμοι ηταν
Και μην ανησυχεις ουτε εγω μασαω!

Ναι δεν εχει καμια δουλεια το επσε με τις τρανς
αν ειναι μαγκας ο μπαρμπας να παει μια μερα στις πιαστες να τους πει
-ξερετε εγω ειμαι το και το και προσπαθω για τα δικαιωματα και των τρανς.
να δω πως θα φυγει,αν φυγει και δεν τον τσιμενταρουν επι τοπου
αιντε μαθαν ολοι τωρα να βγαζουν μεροκαματο απο τις επιδοτησεις
!
λες και ειμαστε γιδακια

pisoglendis είπε...

wraia to dexomai
kai me tis trans pios prepei na asxolithei gia na min faei ksilo?

stella είπε...

φροντιζουν απο μονες τους γιωργο!
αν χρειαστουν βοηθεια θα ζητησουν.
που τους πηρε ο πονος για τις τρανς
ασε που το μεγαλυτερο ρατσισμο συγκεκριμενα οι τρανς τον εχουν απο γκει

pisoglendis είπε...

αν ειναι επιθετικές θα ειναι και οι άλλοι απεναντί τους
ρατσισμό έχει και ο γκεη απο γκεη και η τρανς απο τον γκεη..

πρεπει να φροντισουν οι τρανς για τον εαυτο τους και για τις σχεσεις τους με την κοινωνια και το κινημα..
δεν γινονται ολα ως δια μαγείας..

stella είπε...

δεν θελουμε κινημα εμεις
κυμα θελουμε
να μας βρεχει τις γοβες.
ξανατονιζω δεν ζουμε πανω στα δεντρα.
καντε εσεις επανασταση,αφηστε εμας στα σκοταδια δεν μας πειραζει.

pisoglendis είπε...

πριν ειπες ρε Στελλα οτι εισαι γυναίκα με ταυτότητα
και τώρα οτι οι τρανς δεν θέλουν βοήθεια..
εσυ εισαι γυναίκα γιατί πέρνεις θέση για τις τράνς??


οσο για τις ταυτότητες θεωρώ πως ο νόμος πρέπει να αλλάξει και να πέρνεις το όνομα που εσυ επιλέγεις ειτε κανεις αλλαγη φύλου ειτε οχι.
τα εχουμε ξανασυζητίσει αυτά..

και γιατί να μην οργανωθούν οι τρανς δηλαδή σε ενα κίνημα?
ασε πο υπάρχει το ΣΑΤΤΕ

stella είπε...

γιατι εγω ειμαι γυναικα τρανς
και δεν το εκρυψα ποτε
και ξερεις πως το ειπα
ασε τις μαλακιες
ξανατονιζω!

οι θεσσαλονικιες τουλαχιστο τρανς δεν εχουν οργανωση και δεν χρειαζονται απο κανεναν να τις εκπροσωπισει!
οποιος αυθαιρετα προσπαθησει να εκπροσωπισει η αναφερει τις θεσσαλονικιες τρανς θα εχει και τις συνεπειες.

stella είπε...

οσο για το ονομα το πρωτοδικειο ξερεις που ειναι.κανε μια αιτηση και καντο οπως θες.
σε κραταει κανενας?

οι τρανς ανηκουν στον αντιεξουσιαστικο χωρο και δεν μπαινουν σε καλουπια.
ειναι αναρχικες απο την φυση τους
και μονο η πραξη απο μονη της αυτη,της παρενδυσης η της αλλαγης ειναι αναρχη.

Ανώνυμος είπε...

kai meta leei oti den xreiazontai psyxologiki ypostiriksi!!


moni tis to apodeiknyei oti einai provlimatiki!!!

stella είπε...

ανωνυμε εισαι λιγο και χαζη και κρυφη?
αντε κι αν εισαι φρονιμο κοριτσι,θα σε αφησουμε να ελπιζεις.

Ανώνυμος είπε...

πισογλεντη, ποσο ωραια νιωθεις που φιλοξενεις τις αποψεις αυτου του ψωλοκομενου φασιστα?

Σε τιμουν, τιμουν το μπλογκ σου αυτα που γραφει?

Ανώνυμος είπε...

eftyxws pou yparxoun kai atoma (ektos apo ton filo tis ton pisoglendi)pou katalavan oti afti i stella mallon paralirei monimws...

to na einai trans i den kserw kai ego ti..den dikaiologei tin symperifora tis, an milame gia wrima kai noimona atoma

den exoun panta dikio oi meionothtes, eidika an arxizoun tis ysteries pou telika afto tis kanei xeiroterous apo tous ratsistes
alla den exoun mallon kanena ka8repti na doun ton eafto tous prin milisoun.

afta ola me kanoun kai apogoitevomai san poustis pou eimai, oti telika exoume kai vionoume oti mas aksizei, kai as paraponiemaste gia tin katastasi, pou telika eimaste emeis oi idioi ypaitioi gia polla!!!

stella είπε...

τουλαχιστο μερικοι εχουν το θαρρος γνωμης ,δεν κρυβονται
εκει ειναι η καταντια
τι να κανουμε σας χαλαμε τον κορβανα μερικους.
εχουμε δικαιωμα να συμφωνουμε η ναδιαφωνουμε με πολλα πραγματα
αλλα η πουστια ειναι αητητη,ε ανωνυμε?
οπως και η ζηλεια
η μηπως πιστευετε οτι δεν υπαρχουν ακομη και γκει που διαφωνουν
?
μηπως πρεπει να κανουμε ολοι την πολιτική του μερικων λαμογιων που πανω στις πλατες μειωνοτητων κανουν παρτυ?
ισα λεμεεεεεε λαμογια!

stella είπε...

"Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

πισογλεντη, ποσο ωραια νιωθεις που φιλοξενεις τις αποψεις αυτου του ψωλοκομενου φασιστα?

Σε τιμουν, τιμουν το μπλογκ σου αυτα που γραφει?

7 Μάϊος 2009 12:18 μμ"

κοτσια εχεις ?
το να γραφεις επωνυμα θελει κοτσια
επειδη δεν τα εχεις και δεν θα τα αποκτησεις ποτε,οχι γιατι εισαι δειλος
απλα γιατι εισαι ερπον ατομο που ζει σε βαρος των αλλων και κανεις τον προοδευτικο ,μεινε εκει στην τρυπα σου και ασε την δικη μου εκει που ειναι

Ανώνυμος είπε...

Εμ, το προβλημα δεν ειναι η τρυπα που φανταζεσαι, αλλα η τρυπα που εχεις στο μυαλο.

Και το θεμα επισης δεν ειναι αν γραφεις ανωνυμα η επωνυμα, ουτε σε ξερω ουτε με ενδιαφερει να σε μαθω, το θεμα ειναι οτι καθε φορα βγαζεις τραμπουκισμο και εμετικο φασισμο.

Επειδη λοιπον μας λες οτι οσο δεν συμφωνεις με καποια πραγματα θα περιφερεις παντου τον βοθρο που εχεις για στομα και θα λες την μπουρδα που εχεις στο μυαλο σου, σου λεω και εγω οτι αλλο τοσο θα βρισκεις και καποιους αλλους μπροστα σου που θα σου λενε οτι εισαι ενας ψυχακιας φασιστας.

stella είπε...

φασισμος ειναι να μην επιτρεπεις στο αλλο να εχει γνωμη
λοιπον αντε στον καθρεφτη να δεις καποιον φασιστα
σου τονιζω οσο προσπαθεις να κανεις πολιτικη πανω στις πλατες μειωνοτητων θα τα ακους θειο
για να μην νομιζεις πως δεν ξερω σε ποιον μιλαω.

δεν εισαι απλα τεμπελης ειναι και φΑσιστας
το δικαιωμα να διαφωνω με τον γαμο και στους στρ8 οπως εγραψα και ποιο πανω δεν το εχω ε?
τι εγινε ειναι υπερτημιμενα τα δικα σου δικαιωματα μονο?
ποιος ειναι φασιστας απο τους δυο μας?
τελος
σε αγνοω ,δεχομαι αποψη μονο απο ατομα που εχουν το θαρρος της γνωμη τους

Ανώνυμος είπε...

oso dinei kaneis simasia se tetoia atoma , einai san na tous dinei dikaiwma na vrizoun kai na vgazoun ta apo8imena tous, nomizontas oti kanoun aktivismo i diekdikisi dikaiwmatvn klp klp...
opote den aksizei na apantame stin stella kai stin ka8e trellameni stella

Ανώνυμος είπε...

Μπορεις να εχεις οτι γνωμη θελεις για τον γαμο η για το συμφωνο η για οτι θελεις. Το ζητημα δεν ειναι η γνωμη σου ειναι ο προσβλητικος και τραμπουκικος τροπος την εκφραζεις.

stella είπε...

ανωνυμε 7 Μάϊος 2009 3:52 μμ
τελευταια φορα που σου απανταω !
αντε τσατ του το καναμε του παιδιου
ποιος ειναι ο τσαμπουκας?
οτι δεν δεχομαι να ανακατευεται το επσε και ο καθενας σε αγωνες που δεν τον αφορουν?
το οτι ειπα οτι προτημω το συμφωνο συμβιωσης?
ποιος εκανε πρωτος επιθετικα σχολια?\
για διαβασε απο την αρχη
ποιος μπηκε ανωνυμα και εβρισε?
για ψαξου μηπως η ολη αντιδραση σου προερχετε απο αλλου?
ποιος ειναι ο προσβλητικος?
εγω που μπηκα επωνυμα και σου απαντησα?
η εσυ που επειδη διαφωνισα με ειπες ψωλοκομμενο φασιστα,αγνοωντας οτι εγω εκανα μια επανασταση στην οποια ειχα φασισμο απο στρ8,γκει και κοινωνικα?
πολλοι ζητατε δικαιωματα ,μη κανοντας τπτ.
οταν λοιπον σκωτονουν τρανς στο δρομο δεν ειδα κανεναν να παει σε πορεια διαμαρτυριας
οταν τις μαζευουν αυτοφωρα
οταν δεν τους νοικιαζουν ουτε σπιτι
οταν δεν δικαιουνται ιατροφρμακευτικης περιθαλψης
οταν δεν δικαιουνται εργασια
ποιος λοιπον εχει στο σβερκο περισσοτερο ρατσισμο?
θα πεις εμενα φασιστρια επειδη δεν σου κολλαω πολιτικα?
ε τι να κανουμε εκτος απο δικαιωμα διαφορετικης σεξουαλικης προτημισης εχουμε και πολιτικης
αν σε χαλαει,ψαξου μηπως εκει ειναι ο φασισμος
Ακτιβιστες της ανωνυμιας και της κουτοπονηριας μονο κακο κανουν
και απο την τελευταια εχεις μαλλον μπολικη

Ανώνυμος είπε...

papapapa

tetoia politiki topo8etisi oute sto synedrio tou KKE den ginetai!!

emeina speechless!!

(eimai allos apo ton anwnymo pou grafei ellinika gia apofygh pareksigisewn)

mahler76 είπε...

ε ναι προς Θεού μην γίνει καμιά παρεξήγηση στο πόστ αυτό χαχαχαχαχα

pisoglendis είπε...

λοιπον
καταρχην να προτείνω στους ανώνυμους για να μην τους μπερδεύουμε να βάζουν ενα όνομα η ενα ψευδώνυμο κάτι απο το κειμενό τους. Πρόταση μου.

τώρα θα απαντήσω μόνο σε δυο ερωτήσεις.

η μια για το αν επιτρέπω στην φίλη μου Στέλλα οπως λέτε να σχολιάζει.
Απο την πρώτη μέρα το μπλόγκ αυτο δεν είχε μετριασμό σχολίων έγκριση κτλ και μπορούσε όπως και μπορεί όποιος θέλει φίλος -γνωστός- άγνωστος να λέει την γνώμη μου.
Η Στέλλα ειναι γνωστή μου και οχι φίλη μου ( με την στενή εννοια της φιλίας).

και η δεύτερη ερώτηση για το αν με εκφράζουν οσα λέει η Στέλλα και για το αν ειναι φασίστας.
Αν ήθελα να ακούγετε μόνο η δική μου άποψη θα έβγαζα τα σχόλια.
Θέλω τις απόψεις όλων και χαίρομαι πραγματικά όταν γίνετε διάλογος
χάρηκα που η κουβέντα συνεχίστικε και αυτή τη φορά σε λίγο ποιο πολιτισμένο επίπεδο.
Οσο μιλάμε χωρις να βρίζουμε μπορούμε να μιλάμε όλοι...

οσο για το φασιμό επανάσταση και αναρχία. ..
έννοιες που σηκώνουν μεγάλη κουβέντα!!

Ανώνυμος είπε...

Anonime me t' agglika: ouiiiiiiiiiiiii, den eisai egw? Twra tha grafo ki egw sta greeklingos. hahaha plaka sou kanw. Pantws Papariga se trans einai syndiasmos pou kanei pio sexy ki apo Kyriako Mitsotaki!

pisoglendis είπε...

γιατι δεν ειναι η Παπαρήγα τράνς?

Ανώνυμος είπε...

Ante, exeis tetoia stoixeia? Xanetai i gi katw ap' ta podia mou twra.

pisoglendis είπε...

ζουσα σε αυταπάτη?
δεν ειναι ειναι τρανς η Αλέκα και η Ντόρα?

Ανώνυμος είπε...

Kala i Ntora entaxei, to xera ki egw. Mono pou auti den to xei kopsei. Gi ayto ki olimeris mas ...mamaei.

Alla i syntrofissa? H Aleka? Mipos ki o Pafilis einai trans boy? Autos kati mou kanei...ki auto to moustaki...too sexy! Fantazomai tin Aleka Mistress me ta mastigia kai ton Pafili na ton allaliazei...pou se ponei kai pou se sfazei...ax, ax, ax!

pisoglendis είπε...

emena mou kanei slave i papariga..
aaxaxaxa


ksefigame apo to thema...

Ανώνυμος είπε...

Θέλω τις απόψεις όλων και χαίρομαι πραγματικά όταν γίνετε διάλογος
χάρηκα που η κουβέντα συνεχίστικε και αυτή τη φορά σε λίγο ποιο πολιτισμένο επίπεδο.
Οσο μιλάμε χωρις να βρίζουμε μπορούμε να μιλάμε όλοι...

fantazomai na min eixe blextei stin sizitisi kai i stella!!
to blog 8a itan toulaxiston se panepistimiako epipedo (toulaxiston 8a eixame glitwsei to vrisimo xwris aftin)

Ανώνυμος είπε...

pantws an mou peis oti i aleka vazei kryfa tin zartiera kai grafei ingognito anonima edw, to kovw, to kanw ameletita kai to troo kiolas!

mahler76 είπε...

Θα σας χαστούκιζε η Συντρόφισσα Αλέκα άλλα έχει δώσει χειραψία στο Φιντέλ και είναι υπεράνω για κάτι τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Ah mahler! Ah! Fidel! Ti mou thimises twra! To trio me ton Vladimiro mou thymises!!!

stella είπε...

ρε μηπως ο ανωνυμος '7 Μάϊος 2009 5:30 μμ'με τους λατινικους χαρακτηρες ειναι κανας slave και ελπιζει να τον πλακωσω στις κλωτσες?
ααααααααααα
οχι οχι οχι
τετοιες χαρες δεν κανω.

φυσικα και θυμηθηκα την φοβερη κουμαριανου στα εγκληματα

-καλε μας ματιασανε!

stella είπε...

βεβαια για να μην σβησουν ετσι τα αιματα ,εγω κατανοοω ποσα βραδυα κοιματai ανασκελα και ελπιζει να εχει ενα αγορι αναμεσα στα σκελια

ειναι αθλητικος τυπος ,στις ξιφομαχίες.

:))))

Ανώνυμος είπε...

Ah wraia xanarthe i stella, mou leipse to xekatiniasma!
Trww 5-6 kommatia pasta flora na kardamosw ki epanerxomai!

stella είπε...

δεν σε χωραει που δεν σε χωραει η καρεκλα,φαε κι ολας
δεν επρεπε να ζητας γαμο,γερανοφορο να σε μεταφερει επρεπε ,οποτε και αν βγαινεις απο το σπιτι.

κλεισε και το οκ και το hello .

Ανώνυμος είπε...

Mpa, o pisoglentis ftaiei. Moy eipe auta gia tin Papariga kai mou rthe ypoglikaimia! Akou trans i syntrofissa!

Nai, nai, nai! To omologw! Thelw gamo gia na pantreytw ton Vladimiro! Ah ti mouskoula!

stella είπε...

αντε κι οταν με το καλο σε παρει το στεφανι σου,να μας στειλεις κουφετα κι εμεις θα ριχνουμε ρυζι(καρολινα για σουπα) για να ρυζωσετε
και καλους απογονους!

μην με καλεσεις ,ειμαι κλεισμενη για τα επομενα 2 χρονια

Ανώνυμος είπε...

Nai! Nai! Kai oi apogonoi mas tha kybernisoun tin Megali Rosia! AHHH!!!!

Ma gia katse omws. Pws tha petas rizia afou den tha eisai kei? Otan lew egw gia trypes ston egkefalo me parexigeis...

(kai twra mporei na xanarxisei enas wraios politismenos dialogos...)

stella είπε...

θα πληρωσω βρε εναν να ριχνει.
αλλωστε η δικη μου η τρυπα τουλαχιστο ειναι χρυσορυχειο,η δικη σου ειναι σκετη φιρα

πολιτισμενα παντα
(ερε και σε ειχα εδω,ολα θα σου περνουσαν αμεσως)

Ανώνυμος είπε...

Ta les ola auta giati zileueis. Mazi me ton Vladimiro tha paroume tin Poli! Stin Agia Sofia! Ekei tha me stefanwthei! Ki esi katse kai kane 50 symfonitika!

stella είπε...

εγω δεν χρειαζομαι συμφωνητικά ,απλα ενας αντρας και μπορω οποτε θελω να το κανω.

mahler76 είπε...

επ!!! όταν λές Βλαδίμηρος και Μεγάλη Ρωσία δεν νομίζω να εννοείς τον Πούτιν μου? γιατί θα χεστούμε πατώκορφα.

Ανώνυμος είπε...

Ela vre mahler, prepei na to dexteis. Emena dialexe!

mahler76 είπε...

τι λες αγάπη μου δες εδώ και κλάψε

http://mahler76.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

άπο το μέσο του πόστ και μετά. εγώ μιλάω με ντοκουμέντα όχι στο άσχετο.

Ανώνυμος είπε...

Stella otan les oti i trypa poy exeis ston egkefalo einai xrysorixeio, ti ennoeis?

E, vre mahler, entaxei to xerw, itan enas thyelwdis erwtas, alla toy perase. Xereis twra pws einai ta agoria!

mahler76 είπε...

ναι ξέρω πως είναι τα αγόρια άλλα ξέρω πως κανείς δεν έφυγε ποτέ από δίπλα μου, τουλάχιστον όχι ζωντανός.

stella είπε...

ανωνυμε σκουλικαντερα εννοω την τρυπα αναμεσα στα ποδια,αυτη ειναι χρυσοριχειο(αν το θελησω)
Μην ξεχνας για οτι εσυ παρακαλας εμενα με παρακαλαν
δικαιολογητε ετσι και η υστερια σου αφου κορμι αγγιζεις μονο στην οθονη του πισι

Ανώνυμος είπε...

Mahler, katalavainw ton pono sou. Omws einai dikaio twra na apeileis emmesa ton Vladimiro mou?

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
Όταν βρεθείς στη Σιβηρία να σπάς πέτρες και να γδέρνεις αρκούδες θα θυμηθείς τη σημερινή αλαζονεία σου άλλα θα είναι αργά.

stella είπε...

τι δραμα περναει κι αυτος ο ανωνυμος!
να μην τολμαει να εχει ενα ονομα για να μην μαθουν ολοι οτι ειναι γκει(προοδευτικος βεβαιος βεβαιος)
Αυτα ειναι δραματα,μια ζωη χωμενος μεσα στην τρυπα του σαν αρουραιος......


Αχ γατι μου τυχερο που εισαι ειδες??
που δεν χρειαζετε να κρυβεσε σαν τον ανωνυμο?
για σενα θελω και γαμο και να σε παρει ο γαμπρος στα χερια του μεχρι το κρεββατι(να κοψομεσιαστει να μαθει αυτος)

Ανώνυμος είπε...

Mahler, o Vladimiros mou einai dimokratis! Siviries kai ta loipa xehna ta, einai parelthon!

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
your imaginary boyfriend Βλαδίμηρος μπορεί να είναι ότι θέλει. Όταν όμως γίνει η στέψη μου ως Τσαρίνα Πουτνίεβνα θα τρίβεις τα μάτια σου και μετά θα συνεχίσεις να τρίβεις το αρκουδοτόμαρο που μόλις θα έχεις γδάρει.

Ανώνυμος είπε...

Stella, diladi an apoktisw ena pseudonimo opws:

sizigos_vladimirou_ki_as_skasei_ap_to_kako_toy_o_mahler76

tha allaxei kati?

mahler76 είπε...

δεν έχεις τα αρχίδια να κάνεις τέτοιο ψευδώνυμο. Σε προκαλώ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Perimene, autos o googlis me talepwrei! Xanarxomai!

Sizigos_Poutin_Ki_As_Skasei_O_Mahler είπε...

Tsaaaaaaaaaaaaaaaa!

mahler76 είπε...

OUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ΠΟΥΣΤΑΡΑ!!!! ΣΒΗΣΤΟ ΤΩΡΑ!!! μαρή θα σε χαστούκιζα άλλα έχω πάει κομμωτήριο. Λοιπόν δεν μπορώ να παρακολουθήσω το παραλήρημα σου. Εγώ πάω με τον Βλάντι μου Μαγκαζέ για καφέ.

Sizigos_Poutin_Ki_As_Skasei_O_Mahler είπε...

Vre Mahlerako mou, mi skas omws, egw se niwthw kai den parexigw.

mahler76 είπε...

by the way μήπως, λέω μήπως το κάναμε κωλοτρυπίδα το πόστ του παιδιού?

mahler76 είπε...

μια και καλή θα νοιώσεις όταν σου δώσω με τα χεράκια μου το εισιτήριο του Υπερσιβηρικού για Βλαδιβοστόκ. Μετά θα σε παραλάβουν οι Κοζάκοι και θα σε πάνε στο πλησιέστερο Γκουλάγκ (μόνο). αντιώς (for now)

Sizigos_Poutin_Ki_As_Skasei_O_Mahler είπε...

Kalo kafedaki Mahlerako! Ths parigorias, me ton Mpampi, poion Vladi dld...

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 7:23 μμ οτι ονομα και να βαλεις οσο και να βρισεις θα τρεχω αμεσως να βλεπω το βιβλιαριο καταθεσεων και θα κοιμαμαι σαν πουλακι
αντε σε κανα τσονταδικο μπας και δεησει κανεις να σε......
μου θες και γαμο φουκαρα.
ακομη τον εαυτο σου δεν δεχτηκες θες και απελευθερωση
σαν να σε βλεπω μολις δεις κανα γκει open να σκουντας τον διπλανο σου και να λες κοιτα κοιτα...
κοπρε!

ανωνυμη! φαινομαι?

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή
είναι σύντομη,
σπάσε τους κανόνες,
συγχώρα γρήγορα,
φίλησε με πάθος,
αγάπα αληθινά,
γέλα ασταμάτητα
και ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς
όσο παράξενη και να είναι η ζωή.

Η ζωή δεν είναι πάντα το πάρτι που περιμένουμε να είναι,
αλλά όσο καιρό είμαστε εκεί, πρέπει να χαμογελούμε και να
είμαστε ευχαριστημένοι.

stassa είπε...

Ε, ωρέ σμπάρο, τίποτα δεν καταλαβαίνεις, ε; Σου μιλάμε καλά, σε βρίζουμε, χαμπάρι δεν παίρνεις.

Καλά, επειδή κι εγώ βαριέμαι το συνεχές βρισίδι, να εξηγήσω κάτι για όσους διαβάζουνε τις μαλακίες της Στέλλας και πιθανόν να μην ξέρουνε για τί μιλάει.

Πρώτον, η Στέλλα δεν μπορεί να παντρευτεί τόσο εύκολα όσο το λέει, ούτε της αναγνωρίζονται "τα ίδια δικαιώματα με τις γυναίκες". Το οτι αλλάζουνε τα χαρτιά των μετεγχειρητικών τρανς γυναικών και αντρών στην Ελλάδα είναι πολύ σχετικό. Κατ' αρχήν, η ίδια η Ληξιαρχική πράξη γέννησης δεν αλλάζει, δεν εκδίδεται δηλαδή καινούργια, απλώς "διορθώνεται", αναγράφεται δηλαδή σ' αυτήν (καμμιά φορά και με το χέρι) η πληροφορία οτι το άτομο έχει αλλάξει φύλο με επέμβαση και ονομάζεται "τάδε". Το αρχικό φύλο κι η ονομασία του όμως μένουν πάνω στο πιστοποιητικό κι είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε.

Γι' αυτό για παράδειγμα, η Στέλλα δεν μπορεί να βγάλει άδεια για θρησκευτικό γάμο, μόνο για πολιτικό- γι' αυτό άλλωστε και λέει οτι είναι εναντίον του γάμου. Αφου δεν μπορεί να βάλει αυτή το νυφικό, να μην μπορεί καμμία.

Πέρα απ' αυτό, η "αλλαγή" αυτή του πιστοποιητικού γίνεται με δικαστική απόφαση. Κι αυτό επειδή δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Αυτό σημαίνει οτι βασικά τίποτα δεν εξασφαλίζει στη Στέλλα μας την "αποδοχή" που κομπάζει οτι έχει στο τσεπάκι. Είναι γνωστή για παράδειγμα η περίπτωση μιας μετεγχειρητικής τρανς γυναίκας πρίν από καμμιά δεκαπενταριά χρόνια, που ενώ είχε αλλάξει τα χαρτιά της, όταν πέθανε, ο ιατροδικαστής "κατάλαβε" οτι είχε γεννηθεί άντρας κι αποφάσισε να την κηδέψει με το αντρικό της όνομα. Ο Πισωγλέντης μπορεί και να την έχει την υπόθεση στο αρχείο του, εγώ δε θυμάμαι λεπτομέρειες.

Τέλος, τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει για "τα παιδιά της πιάτσας", κι αυτά σαντά είναι, οι περισσότερες τραβεστί στις πιάτσες δεν έχουνε κάνα σκοπό να κάνουνε την επέμβαση. Οι περισσότερες είναι "λούγκρες με φουστάνια" όπως λέει υποτιμητικά για μένα, γκέυ αγόρια που ντύνονται γυναικεία, η αλλάζουνε και το σώμα τους μέχρι ένα σημείο, η καθεμιά για το δικό της λόγο- άλλη για τ' αγόρια, άλλη γιατί έχει "ταλέντο", άλλη όντως γιατί νοιώθει γυναίκα αλλά δε θέλει να τα κόψει και πάει λέγοντας. Κι από αυτές που την κάνουνε την εγχείρηση πολλές είναι επειδή βαρεθήκανε το δρόμο και θέλουνε να μαζευτούνε σε κάνα σπίτι να ξεχειμωνιάσουνε. Γι' αυτό, όλα αυτά που λέει οτι "οι τρανς δε χρειαζόμαστε τίποτα", επειδή και καλά κάνουμε μια εγχειρησούλα και ξενοιάζουμε, είναι του κώλου ράμματα.

Αλλά μην ακούτε εμένα. Εδώ είναι η σελίδα του ΣΑΤΤΕ για τις διεκδικήσεις του. Οι περισσότερες επί τη ευκαιρία είναι για την αναγνώριση του κοινωνικού φύλου- με άλλα λόγια, όχι της εγχείρησης. Μήπως ρε Στέλλα να πας να πεις στη Σουλουκίδου οτι είναι λούγκρα με φουστάνια; (εδώ γελάνε όμως ε;)

Α και πούσαι μωρή ζάμπα; Μή μου κάνεις την υπεράνω τώρα, και δεν μου απαντάς. Πες μωρή γιατί δεν παντρεύεσαι αφού μπορείς και σε αποδέχονται όλοι οι καλοί οι στρέητ σα γυναίκα νορμάλ. Πες μας πόσοι αγαπητικοί σε πήγανε στη μάνα τους να σε γνωρίσει να σας δώσει την ευχή της. Όχι, πες ρε τσόκαρο να δούμε που είσαι γυναίκα κανονική και δεν έχεις ανάγκη.

Βγάλε και καμμιά φωτοτυπία το πιστοποιητικό σου να το βάλεις στο ίντερνετ να δούμε τί ωραία που τα λέει οτι είσαι γυναίκα νορμάλ.

Αμ, σ' απαντάει η αλεπού με την κομμένη ουρά;

stassa είπε...

Αχεμ. Εδώ είναι η σελίδα του ΣΑΤΤΕ:

http://www.satte.gr/index.php?lid=1&inc=aims

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η stassa είπε...
"Μήπως ρε Στέλλα να πας να πεις στη Σουλουκίδου οτι είναι λούγκρα με φουστάνια;"

Xoxoxo! An tis to pei, tha tis anoixei kai deuteri tripa sto kefali!
Xoxoxo!
Souloukidou rocks!

stella είπε...

μαλλον μπερδευσεσε παλικαρι σασσε
αν πας στο ληξιαρχειο θα δεις οτι δεν φενετε η διορθωση πουθενα
εκει εχει γινει αλλαγη στοιχειον
και ειναι για παντα
επισης επιτρεπεται και ο θρυσκευτικος γαμος γιατι απλα ο παπας η κανεις δεν ξερει
σε περιπτωση δεν πυο καποιος αναφερε μια διαφυλικη ενχειρισμενη με αντρικο ονομα αυτη εχει το δικαιωμα μηνυσης για προσβολη φυλου
ενω για σενα παλικαρε το αντιθετο
ετσι για να μην δουλευεις τα παιδια και κανεις την καμποσα
παρτο αποφαση γκομενες καβαλας.

Τελος δεξου οτι ακομη και τα κοριτσια της πιατσας σε θεωρουν παλικαρο
ασε τις κουτοπονηριες
απλα δεν μπορεις να κανεις την επεμβαση γιατι εισαι ενας τεμπελης αγλαρας που ελπιζει να του την πληρωσει κανεις αλλος
και η διαφορα μας ειναι καρναβαλε της πατρας
οτι εμενα αυτα τα αγορια στην μανα τους μπορει να μην με πανε
αλλα να με κυκλοφορισουν δεν ντρεπονται
και ξερεις και το γιατι....
αν θες ομως επειδη επειμενεις για πιστοποιητικα μπορουμε να παμε σε ενα δικαστηριο να τα δεις νομιμα
να παρω και μια αποζημιωση για τον κοπο μου
ερμε!
Επισης θα προσεξεις αμεσως οτι ακομη κι εκει,θα πουνε οριστε κυρια μου σε εμενα
και σε σενα οριστε κυριε
τωρα ελπιζω να πας να κλαψεις ανενοχλητα και μετα να ξανασκεφτεις να βγαλεις τα σουτιεν και ενα βαλεις ενα μινερβα που θα σου παει γαντι
τα κοριτσια στις πιατσες ρε τεμπελη αντρα κοπιαζουν και ειναι γυναικες
ασχετα αν κανουν η οχι επεμβαση
σεβονται τον εαυτο τους
και δεν εχουν αναγκη απο κατι σκουλικια ερποντα σαν εσενα να μιλησεις για τα δικαιωματα τους
ασε που δεν θα τολμουσες να περασεις ουτε μακρυα οχι απο κοντα στην πιατσα
το γιατι το ξερεις
αιντε τραβα καμια μυτια
και ασε τις φιλοσοφιες
που τολμας να θες να συγκιθεις με τις ηρωιδες αυτες
γομαρι!

μα τι λουγκρα εισαι εσυ?
απαπαπαπαπααπ
το εχεις καψει παντελος απο τα σκληρα

stella είπε...

οσο για νομολογια σκετικη με την αλλαγη που λες οτι δεν εξασφαλιζει
υπαρχει δεδικασμενο στην δραμα απο το 1964
γιδακι
ενημερωσου πρωτα και μετα κανε την καμποσα
ειπαμε δεν το κανεις επειδη δεν εχεις φραγγο απλα και εισαι και τεμπελης
παρε επιτελους ενα δανειο στην τελικη
δεν ειμαστε υπωχρεωμενες να σε ανεχομαστε λυκο.

stella είπε...

επισης να μην ξεχνας οτι το ΣΑΤΕ αναγνωριζετε μονο απο τα μελη του
καμια θεσσαλονικα τρανς ενχειρησμενη η μη δεν ανηκει σε αυτο το σωματιο
οποτε ασε τις τριπλες.
και πιστεψετο οταν χρειαζομαστε κατι μαζευομαστε σε ενα 5 λεπτο μεσα και βγαζουμε ακρη
ισως γιατι ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε
και γιαυτο τουλαχιστο ειμαι περιφανη
οτι ολα τα παιδια εδω ,σε πιατσες η μη ειναι κυιρες οχι ψωνια σαν εσενα που θες στις πλαστες μας να κανεις και την καμποσα

Ανώνυμος είπε...

Kala, lege tetoia esy gia "lougres me foustania" ki an den anevei i Soyloykidou Saloniki, kai den se tsimentwsei ston Leuko Pyrgo...

stella είπε...

και μην θες να συγκριθεις με τα παιδια στις πιατσες εκεινες και μη ενχειρησμενες ειναι γυναικες
ξερεις γιατι?
γιατι ειναι ετσι συνεχεια οχι μονο οταν τις βολευεις τεμπελχανα
σαν εσενα
εχουν παλεψει για αυτο ,κοπιαζουν δεν εβαλαΝ την φουστα για πλακα
και στηριζουν αυτη τους την επιλογη και ανεχονται κατι ανδρικελα σαν εσενα να λες οτι εισαι τρανς
δεν τις φτανεις ουτε στο νυχακι,οχι που τις αναφερεις κι ολας
ποτε ρε μπετατζη περασες εσυ αυτοφορα,κυνηγιτα,ξυλο,ταλαιπωριες
χλευασμο?
Αλλα μου στρωθηκες στα λονδινα και μου κανεις τον προοδευτικο αντρα.
σαν τους εργατοπατερες εδω που κυκλοφορουν με λιμο και κοπανιουνται για τα δικαια του εργατη

τελος δεν προκειτε να ξανασχοληθω οτι και να γραψεις
σε θεωρω πολυ αντρα και λιγο για να ασχοληθω ΕΓΩ μαζι σου
εχω σπουδαια πραγματα να κανω
δεν ειμαστε ολοι αργοσχολοι τεμπεληδες σαν εσενα

stella είπε...

ανωνυμε μπερδευεσε!
η σουλουκιδου ειναι τρανς γυναικα
δεν ειναι σαν τον σασσο
εκεινη στηριξε τις επιλογες της


λουγκρα με φουστανια ειναι ο σασσος

τι σχεση εχει εκεινη με τον σασσο
μη προσπαθεις ατοπα να εμπλεκεις ατομα που δεν ειναι παροντα

stella είπε...

επισης οποιος εχει διαφωνια στο τι ειναι ο σασσος κι εγω ,μπορει αν θελει να παμε μεχρι τα δικαστηρια να δουμε τι ειμαι εγω τι ειναι ο νεαρος.

και επειδη κανει την καμποσα πισω απο τον υπολογιστη,την προκαλω να βαλει τα στοιχεια της να παμε μεχρι το δικαστηριο .

stella είπε...

επισης επειδη ζητησες την ληξιαρχικη πραξη γεννησης,θα την δει ο πισωγλεντης(γιωργος)
και θα σου απαντησει

ειπαμε Σασσε μπηκε απο την αρχη μονο επιθετικα και οχι για σχολιασμο της αναρτησης γιατι ετσι σε ειπε ο μπαρμπας

σε περιπτωση που θες ακομη να δεις την ληξιαρχικη πραξη γεννησης μπορεις αν θες να δωσεις τα στοιχεια σου και να στην επιδείξω στο αντιστοιχο δικαστηριο
κανενα προβλημα
ειπαμε
αν δεν ξερεις κατι καλα και απλα το μισοξερεις καλο ειναι να μην το ανοιγεις το ρημαδι.

mahler76 είπε...

καλέ ποια είναι η Σουλουκίδου? και τι μαλακίες ακούω για τσιμεντάρισμα στο Λευκό Πύργο? ο Πύργος είναι μνημείο δεν βάζουμε έτσι αδιακρίτως τσιμέντα στα μνημεία. Λίγο σεβασμό.

Ανώνυμος είπε...

Ευχέλαιο χρειάζεται αυτή η ανάρτηση! Ομαδικό ευχέλαιο!!

mahler76 είπε...

εξορκισμό θέλει χοχοχοοχ

stassa είπε...

Να σου πω μωρή σκρόφα, πού τα ξέρεις εσύ όλα αυτά για τη ζωή μου που λες; Τί έχω περάσει και τί δεν έχω περάσει και πού ήμουν πριν έρθω στην Αγγλία, στα είπε το κληρονομικό χάρισμα;

Αλλά σάματις και βγάζουνε κάνα νόημα αυτά που λες; Μια με λες φτωχομπινέ πανκιό και να πά' να πάρω καμμιά μυτιά, την άλλη μου λες οτι κάνω επανάσταση στο Λονδίνο (ούτε που μένω δεν ξέρεις, σμπάρο) κι οτι κυκλοφορώ με λιμουζίνα... αποφάσισε τελικά, τί θες να πεις οτι είμαι, καλομαθημένο βουτυρόπαιδο, ή εγκληματικιά της Ομόνοιας;

Γιατί όμως το ξοδεύεις το κληρονομικό και θα σου σώσει, αφού εγώ δεν έχω κρύψει ποτέ από που ξεκίνησα μωρή ηλίθια, εσύ εισαι που εντρέπεσαι και παριστάνεις την κερία. Στό 'χω πει οτι βγήκαμε την ίδια χρονιά, το '97. Πού λες να ήμουνα τότε, στο Λονδίνο; Ε, ό,τι έκανα εγώ έκανες κι εσύ, κι όπου ήμουνα εγώ ήσουνα κι εσύ. Και ναί μωρή κουφάλα, εγώ δεν βγαίνω πια, δεν θα πάω να φάω το ψωμί της αλληνής για να κάνω "την πλάκα μου". Είναι κι άνθρωποι που δεν βγαίνουνε για να μαζέψουνε λεφτά να βγάλουνε τα γένια τους, και δεν έχουνε για εξήντα μουνιά που έχεις εσύ και μας τα κάνεις και μόστρα. Αλλά πού να τα ξέρεις εσύ αυτά, εσύ είσαι γυναίκα πια δεν είσαι τραβεστί... τί δουλειά έχεις εσύ στις πιάτσες. Ε;

Άει μωρή εξηντάμουνη από 'κει, θα μας πεις και για "τα παιδιά της πιάτσας", να χαρώ εγώ, η Δρούζα...

stassa είπε...

Και μια ζωή μαλακίες- κι οτι ζω σα γυναίκα μόνιμα κι αυτό το έχω ξεκαθαρίσει, γι' αυτό μιλάω μωρή μουβιόλα, γιατί εγώ ακόμη τυρανιέμαι, κι όχι για να πω οτι όλα τά 'λυσα επειδή έκαμα μουνί, κι α γαμηθείτε όλοι σας, όπως λες εσύ.

Αλλά κι αυτά, οτι είμαι μια έτσι μια αλλοιώς το κληρονομικό στα λέει, που πας να ρίξεις άδεια να πιάσεις γεμάτα. Τί θες τώρα, να κάνουμε σύγκριση γκαρνταρόμπας; Άσε γιατί θα δεις το νούμερό μου και θα συγχιστείς, θ' αρχίσεις τις δίαιτες, θα ρέψεις και θα σ' έχω και στη συνείδησή μου. Τί μαλάκω είσαι εσύ ρε, σοβαρά το έχεις δει έτσι το πράμα, οτι είναι κάποιου είδους μαγκιά να συγκρίνουμε, ποιά είναι πιο τραβεστί από την άλλη; Ωρέ τούρμπο, στουμπωμένο, μα γι' αυτό εγίνηκες εσύ τρανς, για να τη λες στις αδερφές, οτι είσαι γυναίκα, δεν στό 'πα 'γω; Άντε μαλάκω βλαχάρα τριτοκοσμικιά, μας πήρανε οι αναθυμίασεις τςη μυζήθρας ωρή, σώνει!

Και το πιστοποιτηκό σου, όοχι, να μην το δείξεις του Πισωγλέντη, να το βγάλεις μια φωτοτυπία, να το σκανάρεις, να κρύψεις τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα και να το βγάλεις στο ίντερνετ, να το δούνε όλοι με τα μάτια τους. Και μετά να βγάνεις κι άδεια γάμου, με τον καλό σου, που δεν ντρέπεται να σε κυκλοφορεί (τα βράδυα) και να πάνετε να παντρευτείτε να λυσσιάξουμε όλες από την κακία μας. Άσε μωρή σακαφιόλα, αφου παραμυθιάζεις τον κόσμο μπας και παραμυθιαστείς εσύ... Στα τριανταπέντε κι ακόμη δεν βρήκες τον "κατάλληλο άντρα"; Ε τί περιμένεις για να τον βρεις, να φοράτε ίδια μάρκα μασέλα;

Ναι, για δικαστήρια περίμενε, να πάμε στη Χάγη, τί ζώο είσαι μωρέ... αλλά έτσι κάνεις πάντα εσύ, σ' έχω σταμπάρει. Πρώτα αρχίζεις τις βρισιές, μετά που σού 'ρχονται πίσω λες οτι θα δείρεις, κι όταν σ' αρχίσουνε στο ψιλό πιάνεις το δικαστικό. Ε, τούβλο.

Άντε κάτσε τώρα να ποστάρεις άλλα σαράντα σχόλια, γι' αυτό έχει φτάσει εκατόν πενήντα το μέτρημα- έγινε εδώ το χωράφι τςη Στέλλας πάλι.

stassa είπε...

ειπαμε Σασσε μπηκε απο την αρχη μονο επιθετικα και οχι για σχολιασμο της αναρτησης γιατι ετσι σε ειπε ο μπαρμπας

Ποιός "μπάρμπας" μωρή σουπιά που πας να γίνεις χέλι; Ο Βαλλιανάτος είναι το ζήτημα; Eσύ για να σχολιάσεις την ανάρτηση μπήκες ή για να μας πεις οτι είσαι γυναίκα και χέστηκες, κι είσαι και κατά του γάμου;

Εσύ είσαι που ήρθες να χωθείς εκεί που δε σε σπέρνουνε. Γιατί εμένα, και τις άλλες σαν εμένα δεν μας αναγνωρίζει το κράτος σα γυναίκες, κι εσύ, βρε κάθαρμα, σιχαμένε άνθρωπε, αντί να κοιτάξεις να το βουλώσεις ή να πεις εντάξει δεν είναι σωστό, κοιτάς να μας κοροϊδέψεις κι από πάνω. Τέτοιο σκουλούκι είσαι.

Αλλά μετά που κατάλαβες τί μαλακία είπες άρχισες να λες οτι είσαι υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης για όλους, μπας και ξέρεις τί λέει το Σύμφωνο Συμβίωσης. Και να μου λες εμένα οτι δεν είμαι τραβεστί, λες και θές και πιστοποιητικό για να σε δεχτούνε στη λέσχη. Κι οτι δεν μιλάς για μένα αλλά για "τα καημένα τα παιδιά στις πιάτσες" που χέστηκες μωρή γαϊδάρα αναίσθητη για όλους εκτός από την αφεντιά σου.

Μωρή, νομίζεις οτι όλοι είναι κουτοί σαν εσένα, κι επειδή δεν ξέρεις τί λες εσύ, δεν καταλαβαίνουμε κι οι υπόλοιποι;

Ανώνυμος είπε...

Stella fyge! Krataw tzatziki!
Tha myrisei to mouni sou!
XoXoXoXo!

stassa είπε...

Και δε μου λες ανώνυμε κι εσύ, που άκουσες ένα όνομα και το πετάς σαν παπαγάλος, την ξέρεις εσύ τη Σουλουκίδου που λέμε ποιά είναι και τί κάνει και θα τσιμεντώσει κόσμο;

Για χαλάρωσε λίγο- εγώ λέω οτι αυτά που λέει η Στέλλα είναι αναίσθητα και δεν θα είχε τα μούτρα να τα πει ούτε σε μένα την ίδια αν δεν ήταν το ίντερνετ.

Η Στέλλα είναι που λέει οτι θα δείρει και θα κάνει και θα ράνει, γιατί νομίζει οτι έτσι νομίζει ο κόσμος για τις τραβεστί, και θα φοβηθούνε. Εσύ γιατί τσιμπάς;

Ανώνυμος είπε...

Α mahler μη μιλάς για εξορκισμό! Είδες τί έπαθε η Εφούλα! Μην έχουμε τα ίδια και εδώ! Γίνεται με σώας τας φρένας χαμός, αν αρχίσουν να τα χάνουν, ούτε να το φανταστώ δε θέλω! Και δεν έχει και τόσες κλίνες το Σισμανόγλειο, σπίτι του θα τις κρατήσει ο καημένος ο Πισωγλέντης!!! Ας αρκεστούμε, λοιπόν, στο ευχέλαιο!

pisoglendis είπε...

να πω οτι δεν εχω πάθει ενα σόκ?
ψέματα θα ειναι ...

stella είπε...

προς Σασσο

τωρα η μπαρα εχει μπαρκαρει
κι απο τ'αυτια σου βγαινει καπνος

μες το μυαλο σου κυλαει η σκονη
κι εγω σου λεω για χαρα

λαλαλαλαλαλαλλαλλ
λαλαλαλλαλαλλα
λααλαλααλ

.υ.γ δικο σας

stassa είπε...

...144

stassa είπε...

...145

stassa είπε...

...146

stassa είπε...

...147

stassa είπε...

...148

stassa είπε...

...149...

stassa είπε...

...150!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΤΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!

ΟΙ ΦΙΛΟΙ-ΦΙΛΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ , ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

του Δημήτρη Τσαμπρούνη


ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται σε ιστορικά επιχειρήματα, τα οποία είναι από χέρι συντηρητικά. Στην απόφαση αναφέρεται ως σημείο αναφοράς ο ορισμός του Ρωμαίου Μοδεστίνου, ορισμός ηλικίας 2000 ετών! Οι θεσμοί όμως αλλάζουν. Ο γάμος ειδικότερα έχει αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια περισσότερο από ό,τι έχει αλλάξει τα προηγούμενα 5000, όπως αποδεικνύει η καθηγήτρια Stefanie Coontz στο βιβλίο της «Η Ιστορία του Γάμου».
Με την αφορμή της αναφοράς στην αρχαία Ρώμη, ας θυμίσουμε ότι Ρωμαίος συγκλητικός διώχτηκε από τη Σύγκλητο επειδή φίλησε τη γυναίκα του μπροστά στην κόρη του! Επίσης ο γάμος παραδοσιακά ήταν στενά συνδεδεμένος με την εξουσία, την περιουσία, πολιτικές και οικογενειακές σκοπιμότητες κλπ, ενώ το στοιχείο της αγάπης και του έρωτα παρουσιάζονται μόλις στο 19ο αιώνα. Και όλα αυτά, με δεδομένο ότι ο γάμος ήταν μια σχέση υποταγής της γυναίκας, η οποία μέσα από το γάμο άλλαζε νόμιμο κάτοχο.
Αντίθετα σήμερα, ο γάμος στηρίζεται κύρια στις συναισθηματικές προτιμήσεις των ατόμων, είναι (παρά τα κατάλοιπα) σχέση ισότιμη, ενώ και η δημιουργία τέκνων δεν έχει σχέση με τη γαμήλια διαδικασία. Τέλος, γνωρίζουμε ότι σήμερα οι γυναίκες μπορούν να τεκνοποιήσουν με τεχνητή γονιμοποίηση.
Αυτές οι αλήθειες, που πολύ συνοπτικά παραθέτω, μας κάνουν αντιληπτό, ότι η απόφαση μένει προσκολλημένη σε μια ερμηνεία, η οποία δεν στέκεται πια.
Ένα άλλο νομικό παράδοξο είναι ότι ένα άτομο το οποίο έχει προβεί σε πλήρη διόρθωση φύλου και έχει προχωρήσει σε αλλαγή ταυτότητας, μπορεί να συνάψει σχέση με άτομο, το οποίο συμπίπτει με το αρχικό βιολογικό του φύλο, ενώ θα αποκλειόταν αν το ίδιο άτομο παρέμενε στην αρχική βιολογική του κατάσταση. Ποια είναι η διαφορά στο στάτους της οικογένειας; Ή τι λαμβάνει ως οικογένεια υπόψη της η δικαστής;
Το μοναδικό αισιόδοξο, ωστόσο βασικό μήνυμα της απόφασης, είναι η αναγκαιότητα για ένα σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και εδώ να επισημάνουμε την ελλιπή λίστα παραδειγμάτων χωρών που αναφέρονται, καθώς και την αποσιώπηση ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών προβαίνει στο «άνοιγμα» του γάμου και για ομόφυλα ζευγάρια. Γιατί δεν βγήκε η απόφαση βάσει των χωρών που προβλέπουν γάμο , ενώ παραπέμπει η απόφαση στο «σύμφωνο»; Ας μας κάνει κατανοητό η δικαστής, μιας και παραπέμπει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τι διαφορετικό έχει ένα ζευγάρι λεσβιών στην Ουτρέχτη από ό,τι στην Καλαμάτα; Γιατί πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά; Και, τέλος, γιατί πρέπει η Ελλάδα να ακολουθεί μόνο όταν κάτι το έχει κάνει μια «ασφαλής» πλειοψηφία χωρών και να μην βρίσκεται επιτέλους στην πρωτοπορεία;
Δημήτρης Τσαμπρούνης
Ακκολουθεί το σκεπτικό της απόφασης για το λεσβιακό ζευγάρι. (τη δική μου δεν την έχω, υποθέτω ότι είναι ταυτόσημη)
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αριθμός απόφασης 114/2009

ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

(821/2008), (1204/2008)

Αποτελούμενο από τους Δικαστές: Μαργαρίτα Νικάκη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Πέτρο Πρέκα, Πρωτοδίκη – Εισηγητή, Αθανασία Παναγιωτακοπούλου, Πρωτοδίκη και από τη Γραμματέα Φωτεινή Καραγιάννη.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στη Ρόδο στις 4 Δεκεμβρίου 2008 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:
Του καλούντος – ενάγοντος: Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου Γεωργίου Οικονόμου, κατοικοεδρεύοντος στη Ρόδο, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοπροσώπως.
Των καθ’ ων η κλήση – εναγομένων: 1) Ο.Κ., 2) Ευαγγελίας Βλάμη και 3) Αναστασίου Αλιφέρη, Δημάρχου Τήλου Δωδεκανήσου, κατοίκων Τήλου, εκ των οποίων η πρώτη εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της Ν.Σ. και Β. Χ., δικηγόρο Αθηνών, η δεύτερη εμφανίστηκε με τους ίδιους ως άνω πληρεξούσιους δικηγόρους και ο τρίτος εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Φ.Κ.
Ο ενάγων ζήτησε να γίνει δεκτή η από 24-6-2008 αγωγή που κατατέθηκε με αριθμό 821/25-6-2008, προσδιορίστηκε για την δικάσιμο της 2-10-2008 και γράφτηκε στο πινάκιο. Κατά τη δικάσιμο εκείνη η συζήτηση της υπόθεσης ματαιώθηκε λόγω απεργίας των δικαστικών γραμματέων. Η υπόθεση επαναφέρεται με την από 6-10-2008 κλήση του ενάγοντος που κατατέθηκε με αριθμό 1204/6-10-2008 προσδιορίστηκε για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας και γράφτηκε στο πινάκιο. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά και στις έγγραφες προτάσεις τους.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Νόμιμα επαναφέρεται με την από 6-10-2008 (αριθμός έκθεσης κατάθεσης 1204/2008) κλήση του ενάγοντος η από 24-6-2008 και με αριθμό κατάθεσης 821/2008 αγωγή του, μετά τη ματαίωση της συζήτησης κατά την ορισθείσα δικάσιμο της 2-10-2008.

Στην κρινόμενη αγωγή ο ενάγων, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, εκθέτει ότι οι δύο πρώτες των εναγομένων ζήτησαν και έλαβαν από τον τρίτο εναγόμενο, δήμαρχο της νήσου Τήλου, άδεια για να συνάψουν μεταξύ τους γάμο. Ότι ο τελευταίος στην Τήλο στις 3-6-2008 τέλεσε πολιτικό γάμο μεταξύ των δύο πρώτων εναγομένων, ο οποίος όμως είναι ανυπόστατος διότι δεν μπορεί να τελεσθεί γάμος μεταξύ προσώπων του αυτού φύλου. Με βάση τα παραπάνω εκτιθέμενα πραγματικά περιστατικά, ο ενάγων ζητεί, με την προαναφερόμενη ιδιότητά του η οποία κατά νόμον του δίνει το δικαίωμα να ασκήσει αυτεπαγγέλτως αγωγή για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, να αναγνωρισθεί ότι ο κατά τα άνω τελεσθείς γάμος μεταξύ των δύο πρώτων εναγομένων είναι ανυπόστατος, καθώς και να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στη δικαστική δαπάνη.
Με το παραπάνω περιεχόμενο και αίτημα, η αγωγή φέρεται αρμοδίως καθ’ ύλη και κατά τόπο προς εκδίκαση ενώπιον του δικαστηρίου τούτου, ως εκ του τόπου κατοικίας των εναγομένων (άρθρα 18 αρ. 1, 22 ΚΠολΔ), για να δικαστεί κατά την ειδική διαδικασία των άρθρων 598 – 612 του ΚΠολΔ (592 παρ. 1 περ. γ΄ του ιδίου κώδικα) και είναι νόμιμη κατά το μέρος που ασκείται σε βάρος των δύο πρώτων εναγομένων, αφού στηρίζεται στις διατάξεις των άρθρων 1350, 1367, 1368, 1370, 1372, 1378 ΑΚ και 70, 176 ΚΠολΔ. Όσον αφορά όμως στον τρίτο εναγόμενο, η αγωγή είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη ελλείψει παθητικής νομιμοποίησης, καθόσον για την έγερση αγωγής για την αναγνώριση της ανυπαρξίας του γάμου νομιμοποιούνται παθητικά, σε περίπτωση άσκησης αυτής από τον Εισαγγελέα μόνο οι δύο σύζυγοι, οι οποίοι τελούν σε σχέση αναγκαστικής ομοδικίας (άρθρο 608 παρ. 2 ΚΠολΔ, Βαθρακοκοίλη ΚΠολΔ υπό άρθρο 608 αρ. 5). Τα δικαστικά έξοδα πρέπει να συμψηφιστούν μεταξύ του ενάγοντος και του εν λόγω εναγομένου, λόγω του δυσερμήνευτου των προαναφερθέντων κανόνων δικαίου που εφαρμόστηκαν (άρθρο 179 ΚΠολΔ).
Οι εναγόμενες με τις προτάσεις τους, πέραν τις ειδικότερης άρνησης της αγωγής, ισχυρίζονται ότι ο ενάγων δεν νομιμοποιείται ενεργητικά στην άσκηση αυτής, αφού, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.), που έχει εισαχθεί στην ελληνική έννομη τάξη με την κύρωσή της δυνάμει του Ν.Δ. 53/1074 και έχει υπερνομοθετική ισχύ, απαγορεύει σε κάθε δημόσια αρχή, εν προκειμένω δε στον εισαγγελέα να παρεμβαίνει στην ατομική και οικογενειακή τους ζωή. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ «Παν πρόσωπον δικαιούται εις τον σεβασμόν της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του, της κατοικίας του, της κατοικίας του και της αλληλογραφίας του. 2. Δεν επιτρέπται να υπάρξη επέμβασις δημοσίας αρχής εν τη ασκήσει του δικαιώματος τούτου, εις μίαν δημοκρατικήν κοινωνίαν, είναι αναγκαίον δια την εθνικήν ασφάλειαν, την δημοσίαν ασφάλειαν, την οικονομικήν ευημερίαν της χώρας, την προάσπισιν της τάξεως και την πρόληψιν ποινικών παραβάσεων, της προστασίαν της υγείας ή της ηθικής ή την προστασίαν των δικαιωμάτων και ελευθεριών άλλων».
Κατά την έννοια της παραπάνω διάταξης της Ε.Σ.Δ.Α., με τον όρο «ιδιωτική ζωή» νοείται ένας ευρύς όρος, που καλύπτει μεταξύ άλλων πτυχές της φυσικής και κοινωνικής ταυτότητας ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην προσωπική ανάπτυξη και αυτονομία, στην καθιέρωση και ανάπτυξη σχέσεων με άλλα ανθρώπινα όντα και προς τον έξω κόσμο (βλ. απόφαση ΕΔΔΑ 7-3/2006 ΝοΒ 2006.1610 στην υπόθεση Evans κατά Ηνωμένου Βασιλείου). Στην κρινόμενη περίπτωση, η άσκηση της αγωγής αναγνωρίσεως της ανυπαρξίας του γάμου μεταξύ των δύο πρώτων εναγομένων, δεν συνιστά επέμβαση στην άσκηση του εν λόγω δικαιώματος, αλλά μία προβλεπόμενη από το νόμο (βλ. άρθρο 608 παρ. 2 σε συνδ. με παρ. 1 ΚΠολΔ) διαδικαστική ενέργεια του ενάγοντος που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής, ενόψει και του ενδιαφέροντος της πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων και, ως εκ τούτου, δύναται ο Εισαγγελέας να προβεί αυτεπαγγέλτως στην ενέργεια αυτή. Όσον αφορά εξάλλου στην επικαλούμενη επέμβαση, δια της κρινόμενης αγωγής, στην οικογενειακή ζωή των εναγομένων, ο ισχυρισμός αυτός θεμελιώνεται σε λανθασμένη προϋπόθεση, καθότι το ζητούμενο και ερευνώμενο με την αγωγή αυτή είναι το εάν και κατά πόσον υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση «οικογένεια», ώστε να τίθεται εν συνεχεία ζήτημα προστασίας της. Συνεπώς, ο ανωτέρω ισχυρισμός είναι αβάσιμος και απορριπτέος. Ομοίως, αβάσιμος και απορριπτέος είναι ο αυτός ισχυρισμός των εναγομένων, σύμφωνα με τον οποίο ο ενάγων δεν νομιμοποιείται ενεργητικά για την άσκηση της κρινόμενης αγωγής, καθόσον ο νόμος του απονέμει ρητά μόνον την ευχέρεια άσκησης αγωγής ακυρώσεως γάμου, όχι δε και την άσκηση αγωγής σε περίπτωση ανυπόστατου γάμου. Και τούτο διότι α] ναι μεν ο ανυπόστατος γάμος δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και η ανενέργειά του είναι αυτοδίκαιη, με συνέπεια, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τον άκυρο γάμο, να μην είναι αναγκαία η ύπαρξη διαπλαστικής δικαστικής απόφασης για την ανατροπή του, πλην όμως μπορεί να ασκηθεί αναγνωριστική αγωγή για τη βεβαίωση της ανυπαρξίας του από όποιον έχει έννομο συμφέρον και β] η δυνατότητα του εισαγγελέα για την άσκηση της εν λόγω αγωγής προκύπτει σαφώς από την προαναφερθείσα διάταξη του άρθρου 608 παρ. 2 σε συνδ. με παρ. 1 ΚΠολΔ, όπου γίνεται λόγος τόσο για την αγωγή ακύρωσης όσο και για την αγωγή για την αναγνώριση της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας του γάμου, η οποία μπορεί να ασκείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα (βλ. Κεραμέως – Κονδύλη – Νίκα Ερμηνεία ΚΠολΔ υπό άρθρο 607 αρ. 1 και 608 αρ. 1, Σινανιώτη Ειδικές Διαδικασίες [εκδ. 2008] σελ. 16-17, Βαθρακοκοίλη ΚΠολΔ υπό άρθρο 607 αρ. 1).

Περαιτέρω οι εναγόμενες ισχυρίζονται ότι η αυτοπρόσωπη παράσταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών στο ακροατήριο χωρίς πληρεξούσιο δικηγόρο δεν είναι νόμιμη, αφού καταλαμβάνεται από την υποχρέωση παράστασης με πληρεξούσιο δικηγόρο που θεσπίζει το άρθρο 94 παρ. 1 του ΚΠολΔ. Κατά την εν λόγω διάταξη, σύμφωνα με την οποία «στα πολιτικά δικαστήρια οι διάδικοι έχουν υποχρέωση να παρίστανται με πληρεξούσιο δικηγόρο», ρυθμίζεται από τον Κώδικα η ικανότητα προς το δικολογείν, η οποία εξυπηρετεί τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό συμφέρον, και διασκευάζεται ως προϋπόθεση του κύρους κάθε μεμονωμένης διαδικαστικής πράξης της δίκης. Σκοπός της διάταξης είναι η προστασία του διαδίκου, ώστε κατά την αίτησή του για παροχή δικαστικής προστασίας να αναπληρώνονται οι νομικές γνώσεις που ο ίδιος δεν διαθέτει. Όσον αφορά όμως στις οριζόμενες από τον ΚΠολΔ περιπτώσεις παράστασης του εισαγγελέα ως διαδίκου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κρινόμενη περίπτωση, δεν προβλέπεται από καμία διάταξη η παράσταση του διάμεσου πληρεξουσίου δικηγόρου ή σύμπραξη του με δικηγόρο, καθώς κάτι τέτοιο δεν υπαγορεύεται από καμία πραγματική ανάγκη υπεράσπισης των ενδιαφερόντων της πολιτείας, ενώ είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ανάγκη συμπλήρωσης ή αναπλήρωσης ελλειπόντων νομικών γνώσεων (βλ. Μπέη Πολιτική Δικονομία [1991] σελ. 269, Κεραμέως – Κονδύλη – Νίκα ό.π. υπό άρθρο 94 αρ. 2). Συνεπώς ο ισχυρισμός αυτός των εναγομένων είναι αβάσιμος και απορριπτέος.

Από όλα τα έγγραφα που προσκομίζουν και επικαλούνται οι διάδικοι, αποδείχθηκαν τα ακόλουθα: Κατόπιν των από 9-5-2008 αιτήσεων των δύο πρώτων εναγομένων, χορηγήθηκε προς αυτές από τον τρίτο εναγόμενο, υπό την ιδιότητα του ως δημάρχου της νήσου Τήλου Δωδεκανήσου, η με αριθμ. 2183/30-5-2008 άδεια τέλεσης πολιτικού γάμου στο Δημαρχείο Τήλου. Στη συνέχεια , στις 3 Ιουλίου 2008 ο δήμαρχος Τήλου τέλεσε πολιτικό γάμο μεταξύ των Ο.Κ. και Ευαγγελίας Βλάμη (πρώτης και δεύτερης των εναγομένων αντίστοιχα), για τον οποίο συνέταξε τη με αριθμ. 2/3-6-2008 δήλωση τελέσεως πολιτικού γάμου, που υπογράφηκε και από τους παρασταθέντες μάρτυρες Κυριάκο Καραπ. και Γρηγόρη Βαλλιανάτο, καθώς και τη με αριθμ. 3/2008 ληξιαρχική πράξη γάμου. Κατά τη διάταξη του άρθρου 1372 εδαφ. γ΄, γάμος που έγινε χωρίς να τηρηθεί καθόλου ένας από τους τύπους που προβλέπονται στο άρθρο 1367 είναι ανυπόστατος. Στην περίπτωση δε τέλεσης πολιτικού γάμου, οι προβλεπόμενοι από την εν λόγω διάταξη τύποι είναι α) η σύγχρονη, απαλλαγμένη από ελαττώματα βούλησης, δήλωση των μελλόνυμφων ότι συμφωνούν στην τέλεση του γάμου, β) η παρουσία δύο μαρτύρων ενώπιον των οποίων γίνεται δημόσια και κατά πανηγυρικό τρόπο η δήλωση, και γ) η σύνταξη της οικείας ληξιαρχικής πράξης, που αποτελεί άμεση υποχρέωση του δημάρχου ή προέδρου της κοινότητας (ή του νόμιμου αναπληρωτή τους) του τόπου όπου τελείται ο γάμος. Σύμφωνα με τα αμέσως παραπάνω αναφερόμενα, η επιταγή του νόμου περί της δήλωσης περί συμφωνίας για την τέλεση του γάμου, η παρουσία δύο μαρτύρων και η σύνταξη ληξιαρχικής πράξης πληρούται στην κρινόμενη περίπτωση, συνεπώς ως προς τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να γίνει λόγος περί ανυπόστατου γάμου. Το αναφυόμενο ζήτημα , το οποίο αποτελεί και τη βάση της κρινόμενης αγωγής, είναι το ποιοι μπορεί να είναι οι «μελλόνυμφοι
που αναφέρονται στην παραπάνω διάταξη, συγκεκριμένα δε εάν μπορούν να είναι πρόσωπα που ανήκουν στο ίδιο φύλο. Εκ πρώτης όψεως είναι προφανές ότι η γραμματική ερμηνεία της διάταξης δεν προσφέρει λύση στο ζήτημα, καθώς η λέξη «μελλόνυμφοι» δεν προσδιορίζει χαρακτηριστικό φύλου. Προ αυτού του κενού, είναι αναγκαία η προσφυγή στο σκοπό του νόμου και τη βούληση του νομοθέτη, όπου με τον όρο «νομοθέτης», δεν εννοείται φυσικά μόνο ο εθνικός νομοθέτης, δηλαδή οι κανόνες της εσωτερικής έννομης τάξης, αλλά και οι διεθνείς συνθήκες, οι οποίες κατά ρητή συνταγματική διάταξη (άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος) υπερισχύουν των κοινών νόμων. Με αφετηρία την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Aνθρώπου, κρίσιμη είναι η διάταξη του άρθρου 12 αυτής, σύμφωνα με την οποία «άμα τη συμπληρώσει ηλικίας γάμου, ο ανήρ και η γυνή έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται εις γάμον και ιδρύωσιν οικογένειαν συμφώνως προς τους διέποντας το δικαίωμα τούτο εθνικούς νόμους». Όπως προκύπτει από την παραπάνω διάταξη, το δικαίωμα της σύναψης γάμου και της δημιουργίας οικογένειας αναγνωρίζεται και στα δύο φύλα, χωρίς να παρέχεται και εδώ άμεση λύση στο ένα εξυπονοείται ότι ο «ανήρ» και η «γυνή» μπορούν να τελούν γάμο αποκλειστικά ο ένας με τον άλλο ή και μεταξύ τους. Είναι προφανές ότι η διάταξη παραπέμπει στην εκάστοτε εσωτερική έννομη τάξη, δηλαδή η σύμβαση αναγνωρίζει μεν το δικαίωμα σύναψης γάμου και στα δύο φύλα, ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις τέλεσής του όμως παραπέμπει στον εθνικό νομοθέτη, αφήνοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία και την αρμοδιότητα να ορίσει σχετικά (βλ. και ΟλΣτΕ 867/1988 Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «Νόμος»). Εν συνεχεία, στο Διεθνές Σύμφωνο της Ν. Υόρκης το οποίο κυρώθηκε με το Ν.2462/1997, ανάλογη είναι η διάταξη του άρθρου 23, η οποία ορίζει: «1. Η οικογένεια είναι φυσικό και θεμελιώδες στοιχείο της κοινωνίας, τα μέλη της δε απολαμβάνουν την προστασία της κοινωνίας και του Κράτους. 2. Αναγνωρίζεται το δικαίωμα ανδρών και γυναικών σε ηλικία γάμου να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια, 3. Κανείς γάμος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλοντικών συζύγων και 4. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη στο παρόν Σύμφωνο λαμβάνουν τα απαραίτητα μετρα για την εξασφάλιση της ισότητας των δικαιωμάτων και των ευθυνών των συζύγων σε σχέση με το γάμο, κατά τον έγγαμο βίο και κατά τη λύση του γάμου». Και στην εν λόγω διάταξη δηλαδή, αφού θεσπίζεται η γενικότερη προστασία της οικογένειας και του δικαιώματος σύναψης γάμου, αφενός, κατά όμοιο τρόπο με την προαναφερόμενη διάταξη της Ε.Σ.Δ.Α., δεν επιλύεται το ζήτημα του ενδεχόμενου γάμου μεταξύ ομοφύλων μελλονύμφων, και αφετέρου, ανατίθεται στα συμβαλλόμενα κράτη η αρμοδιότητα να λάβουν τα συμβαλλόμενα μέτρα για την εξασφάλιση της ισότητας των δικαιωμάτων των συζύγων. Επομένως, αμφότερες οι προαναφερόμενες διατάξεις, αμέσως ή εμμέσως παραπέμπουν στο εθνικό δίκαιο τον καθορισμό των προϋποθέσεων ασκήσεως του δικαιώματος του γάμου. Ο ελληνικός αστικός κώδικας, δεν προσφέρει όπως προαναφέρθηκε, ασφαλή απάντηση στο ερώτημα. Ο προφανής λόγος είναι ότι κατά το χρόνο σύνταξης του εν λόγω νομοθετήματος το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας γενικότερα είχε πολύ πιο περιορισμένη διάσταση από ότι σήμερα ενώ το ενδεχόμενο γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν είχε απασχολήσει τους συντάκτες του, ως αυτονοήτως ανύπαρκτο. Έτσι, ως προς τον όρο «μελλόνυμφοι», αφετηρία των συγγραφέων, παλαιοτέρων και συγχρόνων, που προχώρησαν στην ερμηνεία του αστικού κώδικα, αποτελεί ο ορισμός του γάμου όπως δόθηκε από τον Ρωμαίο νομοδιδάσκαλο Μοδεστίνο, υπό την επιρροή της χριστιανικής θρησκείας, κατά τον οποίο «γάμος εστί ένωσις ανδρός και γυναικός και συγκλήρωσις του βίου παντός θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία». Κατά λογική ακολουθία, στα ερμηνευτικά συγγράμματα του αστικού κώδικα, η διαφορά φύλου αναφέρεται ως στοιχείο του υποστατού του γάμου και αξιούμενη προϋπόθεση από το νόμο, παρά το γεγονός ότι αρκετοί συγγραφείς επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο (βλ. Μπαλή Οικογενειακόν Δίκαιον [1956] σελ. 20, ο οποίος με βάση το γεγονός ότι τότε δεν είχε θεσπιστεί ο πολιτικός γάμος θεωρούσε ότι ο ορισμός του γάμου ήταν περιττός, αφού η χριστιανική εκκλησία ενέκρινε πλήρως τον παραπάνω ορισμό, Δεληγιάννη Οικογενειακό Δίκαιο [1980] σελ. 136, Κουμάντου Οικογενειακό Δίκαιο [1988] σελ. 36, Παπαδημητρίου Οικογενειακό Δίκαιο [1997] σελ. 108, Βαθρακοκοίλη Το Νέο Οικογενειακό Δίκαιο [2000] υπό άρθρο 1350 αρ. 9, Κουνουγέρη - Μανωλεδάκη Οικογενειακό Δίκαιο [2003] σελ. 64, Γεωργιάδη – Σταθόπουλου Αστικός Κώδιξ τ. VIII [2007], εισαγωγικές παρατηρήσεις στα άρθρα 1350-1371 σελ. 53). Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει ότι υπό το ισχύον εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, εντός του οποίου οφείλει να κινηθεί και το δικαστήριο τούτο, δεν καταλείπεται η ευχέρεια τέλεσης γάμου μεταξύ ομοφύλων προσώπων, αφού η διαφορά του φύλου θεωρείται, σχεδόν καθολικά, προϋπόθεση του υποστατού του γάμου, όπως αντιλαμβάνεται το γάμο ο έλληνας νομοθέτης. Η βούληση δε του νομοθέτη ως προς την αντιμετώπιση ανάλογης κατάστασης, ήτοι του μορφώματος της ελεύθερης συμβίωσης, αποτυπώθηκε εντελώς πρόσφατα στο ν.3719/2008 περί «ελεύθερης συμβίωσης», στο πρώτο άρθρο του οποίου αναγράφεται ρητά ότι οι ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου αφορούν αποκλειστικά ετερόφυλα ζευγάρια, γεγονός το οποίο, ανεξάρτητα από τον αντίλογο τον οποίο θα μπορούσε να παραθέσει κανείς, αποτελεί την έκφραση της βούλησης της εσωτερικής έννομης τάξης, η οποία θεωρείται ότι αντανακλά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού. Από συνταγματική εξάλλου άποψη, το νομοθετικό αυτό πλαίσιο (της διαφοράς φύλου, ως στοιχείο του υποστατού του γάμου) δεν κείται εκτός των ορίων των άρθρων 4 παρ. 1, για την αρχή της ισότητας και 5 παρ. 1, για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Τούτο δε διότι η αρχή της ισότητας που καθιερώνεται από το άρθρο 4 παρ. 1 Συντ. επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση των προσώπων, τα οποία βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες και δεσμεύει τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και, ειδικότερα, τόσο τον κοινό νομοθέτη, όσο και τη διοίκηση, όταν προβαίνει σε ρυθμίσεις ή παίρνει μέτρα που έχουν κανονιστικό χαρακτήρα. Η παραβίαση της αρχής αυτής ελέγχεται από τα δικαστήρια. Κατά τον έλεγχο αυτόν, που είναι έλεγχος ορίων και όχι των κατ’ αρχήν επιλογών ή του ουσιαστικού περιεχομένου των νομικών κανόνων, γίνεται αποδεκτό ότι ο κοινός νομοθέτης, ή η κατ’ εξουσιοδότηση θεσμοθετούσα διοίκηση, μπορεί βέβαια να ρυθμίσει με ενιαίο ή διαφορετικό τρόπο τις ποικίλες πραγματικές ή προσωπικές καταστάσεις και σχέσεις παίρνοντας υπόψη του τις υφιστάμενες κοινωνικές, οικονομικές, επαγγελματικές ή άλλες συνθήκες, που συνδέονται με καθεμιά από τις καταστάσεις ή σχέσεις αυτές και στηριζόμενος πάνω σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, που βρίσκονται σε συνάφεια προς το αντικείμενο της ρύθμισης για την οποία εκάστοτε πρόκειται. Πρέπει όμως κατά την επιλογή των διαφόρων τρόπων ρυθμίσεων να κινείται μέσα στα όρια που διαγράφονται από την αρχή της ισότητας και τα οποία αποκλείουν, τόσο την έκδηλη άνιση μεταχείριση, είτε με τη μορφή της εισαγωγής ενός καθαρά χαριστικού μέτρου ή ενός προνομίου μη συνδεόμενου προς αξιολογικά κριτήρια, είτε με τη μορφή μιας αδικαιολόγητης επιβάρυνσης ή της αφαίρεσης δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται ή παρέχονται από προϋφιστάμενο ή συγχρόνως τιθέμενο γενικότερο κανόνα, όσο και την αυθαίρετη εξομοίωση διαφορετικών καταστάσεων ή την ενιαία μεταχείριση προσώπων που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες, με βάση όλως τυπικά ή συμπτωματικά ή άσχετα μεταξύ τους κριτήρια (βλ. μεταξύ άλλων, ΣτΕ 2281/1995, 2153/1989 ΔιΔικ 1990, 72 επ.). Λαμβανομένων εν προκειμένω υπόψη των υφισταμένων άνω κοινωνικών συνθηκών, η μη αναγνώριση της ευχέρειας τέλεσης γάμου μεταξύ ομοφύλων κρίνεται δικαιολογημένη, αφού πρόκειται για πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Η διάταξη, τέλος, του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος κατοχυρώνει την προσωπική ελευθερία με την ευρεία έννοια. Ως προστατευόμενη επί μέρους εκδήλωση της προσωπικότητας θα μπορούσε να καταγραφεί και η σεξουαλική ελευθερία, δηλαδή το δικαίωμα του προσώπου να αναπτύσσει σεξουαλική δραστηριότητα εφόσον, καθόσον, όποτε, όπως και με όποιον θέλει (σε ό,τι αφορά την τελευταία αυτή διάσταση, με την προϋπόθεση, εννοείται, ότι το άλλο πρόσωπο συναινεί). Αυτή δεν εκτείνεται πάντως και σε δικαίωμα του προσώπου να τυποποιεί νομικά τη σχέση του με το άλλο πρόσωπο, κυρίως διότι εκεί που ο συντακτικός νομοθέτης θέλησε να καθιερώσει μια παρόμοια υποχρέωση του κοινού νομοθέτη το έπραξε ρητά (γάμος, άρθρο 21 παρ. 1 Συντ. – Κ. Χρυσόγονου, Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, 2002, σελ. 165 επ. 173). Με τα δεδομένα δε αυτά, πρέπει να γίνει δεκτό ότι ο μεταξύ των δύο πρώτων εναγομένων τελεσθείς γάμος είναι ανυπόστατος.

Πρέπει ωστόσο, για την πληρότητα της απόφασης, να γίνουν ορισμένες αναγκαίες επισημάνσεις, αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε με την παρούσα αγωγή. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η εθνική νομοθεσία είναι ένας οργανισμός αναπτυσσόμενος και εξελισσόμενος, ώστε να αντανακλά πράγματι την κοινωνική πραγματικότητα και τις σύγχρονες απαιτήσεις, οργανισμός μάλιστα ο οποίος στο πλαίσιο της λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης υπόκειται σε αλληλεπίδραση μεταξύ αυτού και των εννόμων τάξεων των συμβαλλομένων κρατών και ανεξάρτητα από την άποψη που διατηρεί ο καθένας σχετικά με το δικαίωμα των προσώπων του ιδίου φύλου να τελούν γάμου μεταξύ τους, από όποιους παράγοντες και εάν διαμορφώνεται αυτή, ενόψει των ισχυρών ελληνικών παραδόσεων αλλά και της υπάρχουσας διχογνωμίας (βλ. επιφυλάξεις που διατυπώνονται στα έργα των Γεωργιάδη – Σταθόπουλου, ό.π. σημ. 1 και Θ. Παπαζήση «Η οικογένεια προσώπων του αυτού φύλου: Εκφυλισμός ή ίση μεταχείριση; ΧρΙΔ 2007 σελ. 761) είναι ασφαλέστερη η νομοθετική επίλυση του ζητήματος, ειδικότερα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης. Προς την κατεύθυνση αυτή, πρέ0πει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες έχει ήδη αναγνωριστεί νομοθετικά η συμβίωση μεταξύ ομοφύλων (Δανία 1989, Σουηδία 1994, Ολλανδία 1998, Γαλλία 1999, Γερμανία 2000, Φινλανδία 2001, Λουξεμβούργο 2004, Ιρλανδία 2005, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία και Σλοβενία 2005).

Με βάση αυτές τις σκέψεις που προαναφέρθηκαν, η κρινόμενη αγωγή πρέπει να γίνει δεκτή ως βάσιμη και από ουσιαστική άποψη και να αναγνωριστεί ότι ο μεταξύ των δύο πρώτων εναγομένων τελεσθείς γάμος είναι ανυπόστατος. Τέλος, δεν θα περιληφθεί στην παρούσα διάταξη περί δικαστικών εξόδων, δεδομένου ότι ο ενάγων δεν υποβλήθηκε σε έξοδα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει με παρόντες τους διαδίκους.
Απορρίπτει την αγωγή όσον αφορά τον τρίτο εναγόμενο.
Δέχεται κατά τα λοιπά την αγωγή.
Αναγνωρίζει ότι ο γάμος που τελέσθηκε μεταξύ των δύο πρώτων εναγόμενων, στην Τήλο, στις 3 Ιουνίου 2008, είναι ανυπόστατος.
Κρίθηκε και αποφασίστηκε στη Ρόδο στις 30-3-2009.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημοσιεύθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση στο ακροατήριό του στις 30-4-2009 με απόντες τους διαδίκους και τους πληρεξουσίους δικηγόρους τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Από το blog της κ. Ευαγγελίας Βλάμη.

Ανώνυμος είπε...

lipon stella apoti blepo eise mia poutana stin kirioleksia me poli megalo egoismo epidi EFTIAKSES ena mouni-xrisorixio nomizis oti mporis na kaneis oti thes tha eithela na se do prin 100 xronia ti tha ekanes pou tha sou forousan zoni agnotitas kai oute gia katourima den tha pigenes xoris adia kalomathes pou zis ston 21 proto aiona kanis oti thelis me to aima pou xisan xiliades san kai sena giauto mori thixtikan oli oi aloi edo mesa giati dinoun kathimerina maxi gia tin zoi tous kai o gamos gia aftous einai to epathlo giafto se eipa poutana mori giati stin biopali eise kai si kai kseris pos einai to idio niothoume kai emis kathimerina theloume mia zoi kanoniki giati ipaxoume eite trans eite gay eite andres ntinonte ginekia ISOTITA me oli tin simasia tis leksis
p.s its me spoooky

disa είπε...

情趣用品,情趣,情趣用品,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget