30/6/09

Πρωταθλητές υποκρισίας 1


Όποιον Έλληνα και αν ρωτήσεις
θα σου πει ότι
"τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν
από το Βρετανικό Μουσείο.
Ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς
1. Δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο Παλιό Μουσείο
και δεν πρόκειται να πάνε και στο Νέο.

2. Δεν έχουν πάει ποτέ στην Ακρόπολη.

3. Δεν ξέρουν τι εννοούμε όταν λέμε μάρμαρα
ούτε τι αναπαριστούν ..

Αυτή είναι η υποκρισία και ο πατριωτισμός
που έχουμε να αντιπροτείνομαι
όταν πλέον δεν έχουμε τίποτα άλλο να δώσουμε?

51 σχόλια:

THANOS είπε...

επιμένουμε να μονοπωλούμε μια κληρονομιά που δεν έχουμε καταλάβει ότι είναι παγκόσμια.
Τώρα μη φανταστείς ότι και οι Άγγλοι κοιμούνται με τη φώτο του Παρθενώνα στο μαξιλάρι

pisoglendis είπε...

ο πιτσιρίκος τα είπε πολύ ωραία
http://www.pitsirikos.blogspot.com/
Μετά τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης, νομίζω πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι πια ξεκάθαρη: Πρέπει να φύγουν οι μετανάστες και να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα

και το κορυφαίο

Κατά τη διάρκεια της τελετής κυριάρχησε το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως είδαν τις Καρυάτιδες να δακρύζουν όταν άκουσαν πως η έκτη Καρυάτιδα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο – προφανώς, έσκασαν από τη ζήλια τους επειδή η αδερφή τους γίνεται κάθε μέρα αντικείμενο θαυμασμού από προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, ενώ αυτές θα θα είναι υποχρεωμένες να τρώνε στη μάπα τον Κώστα Σημίτη και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Η απουσία των υψηλών ξένων προσκεκλημένων είχε σαν αποτέλεσμα να κυριαρχούν στο χώρο οι εγχώριες σκατόφατσες και τα εγκαίνια του Μουσείου να θυμίζουν γάμο μαφιόζικης οικογένειας – ήταν σαν να πάντρευε ο Αλ Καπόνε την κόρη του.

Βλέποντας μαζεμένες όλες αυτές τις οικογένειες που λυμαίνονται τον τόπο εδώ και δεκαετίες, σκεφτόσουν πως ευτυχώς που η Ελλάδα ήταν υπό οθωμανική κατοχή όταν ο Έλγιν δωροδόκησε τους Τούρκους και άρπαξε τα μάρμαρα• αν κυβερνούσε τότε την Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία, θα είχε πουλήσει στον Έλγιν ολόκληρο τον Ιερό Βράχο μαζί με την Επίδαυρο και τους Δελφούς– ούτε μαρμαρόσκονη δεν θα είχε μείνει στην Ακρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των προσκεκλημένων από το Μουσείο, τους έγινε σωματικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν είχαν τζουρνέψει κάναν αμφορέα.

Owain Glyndwr είπε...

Δηλαδή τι αντιπροτείνεις πισωγλέντη;να μην τα διεκδικήσουμε;καλά για το άλλο θέμα που θίγεις η θέση σου είναι σαφής νομίζω,όσοι κι αν έρθεις ας μείνουν κι ας τους πληρώσουμε,α σου έχω νεά γι'αυτό:η Τουρκία δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί πίσω κανένα λαθρομετανάστη από την Ελλάδα,η ΕΕ ότι θα μας στέλνει όλους όσους πέρασαν έστω και μια μέρα από εδώ και εσείς που λέτε ότι μπει ας μείνει μέσα,τι κάνουν όλα αυτά...μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.
Όσο για την προτελευταία παράγραφο ήταν επιεικώς ανεκδιήγητη κινούμενη σαφώς σε προκατάληψη και λαϊκισμό.Αυτά με πολύ αγάπη!
Καλά Θάνο εσύ και ο e-lawyer είμαι σίγουρος ότι αν υπάρξη ενδεχόμενο επιστροφής θα βγείτε να κάνετε διαδηλωση υπέρ της μεγάλη προστάτιδος Αγγλίας και του εξοχωτάτου καρακλεφταρέως λόρδου έλγιν

pisoglendis είπε...

Όσο για την προτελευταία παράγραφο ήταν επιεικώς ανεκδιήγητη κινούμενη σαφώς σε προκατάληψη και λαϊκισμό.Αυτά με πολύ αγάπη!

Ποιά?

pisoglendis είπε...

Δηλαδή τι αντιπροτείνεις πισωγλέντη;να μην τα διεκδικήσουμε;

γιατί μόνο αυτά?

και πριν τα διεκδικήσουμε αν αναρωτηθούμε τι έγιναν όλα αυτα τα αρχαία που πούλησαν οι αρχαιοκάποιλοι πολιτικοί μας οι Ελληνάρες
και όλα αυτά που πήρε ο Βασιλίας με τις ευχές του Γκαντέμη

αυτα απο μένα με αγάπη..

pisoglendis είπε...

θέση σου είναι σαφής νομίζω,όσοι κι αν έρθεις ας μείνουν κι ας τους πληρώσουμε,α σου έχω νεά γι'αυτό:η Τουρκία δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί πίσω κανένα λαθρομετανάστη από την Ελλάδα,η ΕΕ ότι θα μας στέλνει όλους όσους πέρασαν έστω και μια μέρα από εδώ και εσείς που λέτε ότι μπει ας μείνει μέσα,τι κάνουν όλα αυτά...μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Τι με νοιάζει τι κάνει η Τουρκία?
Η Τούρκοι για εσάς δεν ειναι οι βάρβαροι?Τώρα θυμήθηκες οτι πρέπει να μιμιθούμε τους Τούρκους?
Ωρες ωρες βάλε βρε τον εγωισμό και την πολιτική στην άκρη και κούνα το κεφάλι σου...
έλεος μαντάμ....

επίσης ναι προτείνω οσοι έρχονται να μένουν
με ένα σχέδιο που η κυβέρνηση ειναι ανίκανοι να φέρει σε πέρας

οχι με φυλακές αλλά με ξενώνες φιλοξενείας
οχι με φυλακές

δηλαδή τον πόλεμο τον υμπεριαλιστών και την κρίση θα την πληρώσουν αυτοι οι άνθρωποι
εγω εσυ ο διπλανός?
γιατί ?
μοιραστήκαμε τα κέδρη?
τότε γιατί να μοιραστουμε τις συνέπειες...

σύνελθε
μιλαμε για ανθρώπους στις χώρες τον οποίον γίνετε πόλεμος
υπάρχει πείνα
και δεν φταίνει αυτοι...

συνέλθετε...

Hfaistiwnas είπε...

Ούτε εγώ έχω πάει ποτέ, δεν μπορώ να πω όμως ότι μου αρέσει που βρίσκονται στο Βρετανικό..

pisoglendis είπε...

ηφαιστίωνα
αν ήταν δηλαδή εδω ι θα κέρδιζες?

ξέρεις πόσα αρχαία μας υπάρχουν στο εξωτερικό?

Hfaistiwnas είπε...

Βρε ναι, έτσι όπως το λες δίκιο έχεις.. δεν μπορείς να διεκδικείς κάτι που δεν ξέρεις πως είναι.. έχω διαβάσει όμως και δεν μου αρέσει που βρίσκονται εκεί.
Αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην γυρίσουν ποτέ..

Θα κέρδιζα τη χαρά όταν τα έβλεπα, όοοταν με το καλό επισκεπτόμουν το μουσείο..

pisoglendis είπε...

πως γίνετε να σου λύπει κάτι που αγνοείς την υπάρξη του?
αρα εχεις επιρεαστεί απο την προπαγάνδα...

υπάρχουν στην θέση τους τα αντίγραφα...

pisoglendis είπε...

και επειδή θα έχεις μάλλον καταλάβει οτι ειμαι κατά της διεκδίκισης
πρόσεχε
δεν είπα ουτε αν ειμαι υπέρ
ούτε αν ειναι κατά...

την ουσία κοιτάζω...

οτι κάθε μαλακία που πετάει ένας σωστή η μη
εμεις επιρεαζόμαστε
και το κάνουμε σημαία...
πρόβατα

Hfaistiwnas είπε...

Δεν είπα τίποτα βρε!
Φυσικά και επηρεαζόμαστε από παντού.. και λογικό είναι όταν το ακούς συνέχεια..

pisoglendis είπε...

δεν σε μάλωσα... :)
Ειδικά εσένα δεν μπορώ..

Hfaistiwnas είπε...

:)
Τα φιλιά μου..

THANOS είπε...

O.G. Θα στο πω παλι, 5 βόδια 2 ζευγάρια
Το ξανάπα,
1.το μνημείο πρέπει να ναι ενιαίο.
2.παρόλα αυτά, δεν τα αξίζουμε, ειδικά εμείς οι Θεσσαλοί, που το άροτρο κοντεύει να βγει στη Νέα Ζηλανδία από τη μεγάλη έφεση στην αρχαιοκαπηλεία

Owain Glyndwr είπε...

Συγκρίνεις δυο τρία ασημικά με το κορυφαίο έργο της γλυπτικής;έλεος!δύο εντελώς ανόμοιες καταστάσεις που μπαίνουν μαζί προκειμένου να λοιδωρηθεί ότι κάνει η Ελλάδα ή οι Έλληνες
καλά όσο γι'αυτό που προτείνεις...ούτε ο βασιλιάς που πιστεύουν οι Ιεχωβάδες ότι θα έρθει δεν θα τα καταφέρει με 500000 χιλιάδες ταλιμπάν τον χρόνο!βάλε την λογική μπροστά και μην το παίζεις υπέρευαισθητος,τι να λέω τώρα!πραγματικά από που να αρχίσω και που να τελειώσω!ότι δεν υπάρχουν λεφτά;δουλειές;ότι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι;ότι θα έχουμε πρόβλημα με τρομοκρατία;ότι θα έχουμε πρόβλημα με ασθένειες;ότι εξαφανιζόμαστε;ότι σβήνουμε και μουσουλμανοποιούμαστε;ότι με τις σλαβικές επιδρομές είχαμε επίδραση μόνο 15% (όποιος θέλει περισσότερα για το θέμα ας στείλει mail) ενώ τώρα ειρηνικά τελειώνουμε;ότι όλη αυτή η εξαθλίωση φέρνει έγκλημα και μάλιστα δίχως τιμωρία;ότι το κράτος δεν έχει ατέλειωτα χρήματα;ότι όσα έχει τα πήρε από εμάς;


Τα περί τουρκίας που λες είναι εντελώς μα εντελώς άσχετα!απλά βρήκαν Ευρωπαίοι (οι φίλοι σας οι άγιοι Ολλανδοί και οι άγιοι Φιλανδοί,γαμώ τις ψευτοκουλτουροχώρες τους!!!και όλους όσους λύσσαξαν να τις προμοτάρουν!) και τούρκοι τους αρχικαραμαλάκες και τους φορτώνουν όλους!και νομίζεις Πισωγλέντη ότι αν έρθουν στην Ελλάδα οι αφροασιατικές ορδές λύνεται το πρόβλημα!έτσι απλά!όλα θα είναι ωράια και οκ!απλά όλα λύνονται,μόνο η κυβέρνηση είναι κακιά που δεν τους παρέχει τα πάντα!έτσι λοιπόν όλα καλά και ωραία!


Μην νομίζεις ότι αυτή τη στιγμή γράφω με θυμό...αντίθετα με γέλοιο πισωγλέντη με γέλοιο,αφού ο παραλογισμός σ'αυτή τη χώρα χτυπάει κόκκινο!

Owain Glyndwr είπε...

Όσο πάντως για τα γλυπτά φυσικά και περίμενα από όλους τους κουλτουριαραίους αυτή την στάση!την στήριξη δηλαδή του αγγλικού αποικιοκρατισμού!γιατί περί αυτού πρόκειται!τόσο πολύ κάποιοι ενοχλούνται με ό,τι ελληνικό,τόσο!

Owain Glyndwr είπε...

Άντε λοιπόν τράβήξτε στις Λόντρες και κάντε τεμενάδες...τον e-lawyer μην ξεχάσετε μόνο (τον γνωστό λογοκριτή)

κούνελος είπε...

πιστεύω πως όσο άσχετο είναι το θέμα μετανάστευση με τα Μάρμαρα, άλλο τόσο είναι κ το αν έχει πάει κάποιος να τα
δει κ να τα εκτιμήσει. σε τελική ανάλυση οι άγγλοι τα επισκέπτονται συχν'ότερα, ή μήπως η αξία τους εκτιμάται πιο πολύ, στις αίθουσες του Βρετανικού?

θέλω να επιστρέψουν τα μάρμαρα, κ οι λόγος πολλοι. κατ'αρχάς είναι κρίμα για ένα οποιοδήποτε έργο τέχνης να είναι χωρισμένο στα δύο. είναι μεγαλύτερο κρίμα ένα μνημείο παγκόσμιο όπως η Ακρόπολη να είναι χωρισμένο στα 2. είναι κρίμα τα όμορφα αυτά γλυπτά να βρίσκονται στις παγερές αίθουσες ενός μουσείου, όπου είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι δεν τα σέβεται καθόλου (μιλάω για το τρίψιμο τους για να λευκανθούν κ τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί) κ τα βλέπουν σαν λεφτά. θεωρώ πως είναι ότι ομορφότερο έχει σωθεί από εκείνη την περίοδο, κ τα θέλω εδώ (εγωιστικά;). κ τελευταίο, η όλη αρπαγή των Μαρμάρων, είναι μία τεράστια αδικία σε βάρος ενός υπόδουλου λαού(δεν εξετάζω ποιός λαός είναι αυτός), η επιστροφή τους θα 'ναι δικαίωση.

τώρα ένα ερώτημα. γιατί να μην επιστραφούν; (δε ρωτάω εσένα προσωπικά, αν θέλει κάποιος που είναι κατά της διεκδίκησης ας απαντήσει)

σόρρυ για σεντόνι μωρέ..

pisoglendis είπε...

ότι δεν υπάρχουνλεφτά;

poios ta efage ?
o metanastis?

δουλειές;
poios to eipe afto?

ότι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι;
eno emeis oxi fanatikoi xristianoi?
o fanatikos einai fanatikos oti kai an einai

ότι θα έχουμε πρόβλημα με τρομοκρατία;
to allo me ton toto to ksereis?

ότι θα έχουμε πρόβλημα με ασθένειες;

kati san afto pou legane palia oti to aids einai i xolera ton gay?
nai nai kati tetoio..
ότι εξαφανιζόμαστε;ότι σβήνουμε και μουσουλμανοποιούμαστε;

pote egine afto?
ginan oi ekklisies tzamia? kai then to katalava?
ase ton kathena na pistevei opou thelei
ti se noiazei?

ότι το κράτος δεν έχει ατέλειωτα χρήματα;ότι όσα έχει τα πήρε από εμάς;
kai ti ta ekane?
villes?

Μην νομίζεις ότι αυτή τη στιγμή γράφω με θυμό...αντίθετα με γέλοιο πισωγλέντη με γέλοιο,αφού ο παραλογισμός σ'αυτή τη χώρα χτυπάει κόκκινο!
Simfono

kai perimenoume kapoion na mas sosei...
tn karamanli ton metanastofago..

Owain Glyndwr είπε...

ok pisoglendi έχεις δίκιο πράγματι η μεγάλη και πάμπλουτη αυτή χώρα μπορεί να αντέξει άλλα 10000000 λαθρομετανάστες (α ήδη κολλήσατε ταμπελίτσα...κατά το συνήθειο βλέπω στον Καραμανλή...),με ανοιχτά σύνορα και με δεδομένο ότι έρχονται κάθε χρόνο 500000 νέοι λαθρομετανάστες εξ αφρικής και ασίας και ότι η ήδη υπάρχοντες 2000000 γεννάνε σαν κουνέλια,ναι πισωγλέντη όλα είναι ρόδινα,μόνο ο Καραμανλής φταίει που είναι κακός!α,φταίει και ο βασιλιάς με όλη την δεξιά που σ'αρέσει τόσο πολύ να ανακατέβεις παντού!ναι ένας βασιλιάς-χούντα-φασισμός-δεξιά κολλάει παντού!τρέχει από μόνο του στο Ελλαδιστάν...όταν θα σου κλείνουν τον πρωκτό με κόλλα και θα σου δίνουν καθαρκτικό όπως κάνουν οι καημενούληδες προσφυγούληδες στο Ιράκ τότε θα φταίει πάλι ο Κοκός.η χούντα,η δεξιά...(ξέρεις πισωγλέντη ο χριστιανός όσο ακραίος κι αν είναι αυτό δεν το κάνει,ο μουσουλμάνος απέδειξε ότι μια χαρά το κάνει,μεταξύ χριστιανισμού και Ισλάμ,άβυσσος,το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία)

Ανώνυμος είπε...

Η "κυβέρνηση" θα έπρεπε να προσπαθεί πολύ περισσότερο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Αλλά έτσι όπως καταντήσαμε σαν χώρα δεν μας παίρνουν και πολλοί στα σοβαρά. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της "κυβέρνησης"

Κώστας

ArisMUC είπε...

η Ευρώπη ρατσιστικοποιείται, τα σκουλίκια σαν τον Owain βγαίνουν από τις τρύπες τους 60 χρόνια μετά από την ήττα τους στο Βερολίνο, και η Ευρώπη δεν αντέχει τόσες χιλιάδες ρατσίστριες.

Απελάστε τις. Απελάστε τον ρατσισμό.

pisoglendis είπε...

(α ήδη κολλήσατε ταμπελίτσα...κατά το συνήθειο βλέπω στον Καραμανλή...),
aftos kivernaei ...
an itan o giorgakis tha ta akouge aftos
oxi diladi oti kanane kaliteri diakivernisi se ola ta themata kai ta epipeda

γεννάνε σαν κουνέλια,

mia kali idea einai i steirosi loipon..
na tous steironoume mazi me tis gates kai ta skilia


μόνο ο Καραμανλής φταίει που είναι κακός!
oxi mono


α,φταίει και ο βασιλιάς
FISIKA!!!
xaxaxax
βασιλιάς-χούντα-φασισμός-δεξιά κολλάει παντού!
paei me ola san tin coca cola

(ξέρεις πισωγλέντη ο χριστιανός όσο ακραίος κι αν είναι αυτό δεν το κάνει,ο μουσουλμάνος απέδειξε ότι μια χαρά το κάνει,μεταξύ χριστιανισμού και Ισλάμ,άβυσσος,το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία)

ti allo einai?
o xristianismos ekane IEROUS polemous ksexasa
oxi vromikous...
kai iera eksetasi ...
episis o xristianismos gia xronia
apotrelene kosmo kai gay atoma me to na tous stelnei gia ilektrosok stous psixiatrous ( exo filo pou to exei zisei) alla afto itan me episimo xarti apo giatro.

O fanatikos kai o dolofonos exei simasia se ti thriskeia pistevei?

pisoglendis είπε...

katarxin exoume mperdepsei tin poutsa me tin vourtsa
kai tous ratsistes me ta marmara
xaxaxa
alou ndalou grafoume

τα σκουλίκια σαν τον Owain βγαίνουν από τις τρύπες τους 60 χρόνια μετά από την ήττα τους στο Βερολίνο

Katarxin then einai sostoi oi xaraktirismoi
kai afto to leo giati an arxisoume
me xaraktirismous
tin exoume poutsisei
tha arxisei o enas sto allo eisai etsi allios stravos koutsos..
kai afto einai RATSISMOS!!!
Agapa ton plision sou

Episis KATO TA XERIA SAS apo ton Owain !!!!
Einai mia apo tis simpatheies mou
kai to kserete
kai afto giati
eno exoume antithetes apopseis
kanei ton kopo kai mpainei sinexeia sto blog kai milaei apandaei epixirimatologei...
ok leei kai malakies apandaei stis paparies mas me paparies...
thas live!!!

η Ευρώπη δεν αντέχει τόσες χιλιάδες ρατσίστριες.

i evropi then andexei polla

pisoglendis είπε...

Ari se vlepo mali me mali me ton owain ...

Το λαγωνικό είπε...

Ωραία! Όπως έκανε ο Έλγιν, λάδωσε τους Τούρκους κατακτητές και πήρε ότι του άρεσε, να πάμε και εμείς να λαδώσουμε κανένα Εγγλέζο να πάρουμε το ρολόι από το Big Ben και να το μοστράρουμε εδώ στην Αθήνα.
Φυσικά οι Εγγλέζοι που θα ξεσηκωθούν (κι ας μην έχουν πάει ποτέ στο BigBen) θα είναι παράλογοι, αρχαιολάγνοι, εθνικιστές, ακροδεξιοί. Σωστά;;; Το ίδιο να κάνουμε και με κανένα πίνακα ζωγραφικής από το Λούβρο. Θα είναι εθνικιστικά γουρούνια οι Γάλλοι που θα ξεσηκωθούν;;; Τα μάρμαρα του Παραθενώνα (και τόσα άλλα) εκλάπησαν και οι Εγγλέζοι οφίλουν να τα επιστρέψουν. Τι και αν ανήκουν στην παγκόσμια κληρονονιά, φυσικός τους τόπος είναι στην Αθήνα (να διαμελιστεί και η Μόνα Λίζα τότε και να μας δόσουν ένα κομμάτι). Τι και αν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν πάει στην Ακρόπολη - μήπως έχουν πάει οι Βρετανοί;; Τι και αν οι κυβερνόντες και το (μη χέσω) jetset μας είναι διεφθραμένοι όσο δεν πάει άλλο (να ήταν μόνο οι δικοί μας...), sorry αλλά Ελλάδα δεν είναι αυτοί, είμαστε όλοι εμείς. Κάνενα έργο τέχνης δεν πρέπει να είναι μακριά από τον τόπο που το γέννησε. Στο Ιράκ όπου οι αμερικανοί έκαναν πλιάτσικο στο μουσείο της Βαγδάτης και λεηλάτησαν αρχαιότητες, ήταν σωστοί;; Μελλοντικά όταν οι Ιρακινοί αρχίσουν να ζητούν πίσω τη πολιτιστική τους κληρονομιά θα έχουν άδικο;; θα τους πούμε εθνικιστές;;

Το λαγωνικό

Owain Glyndwr είπε...

"o xristianismos ekane IEROUS polemous ksexasa
oxi vromikous...
kai iera eksetasi ..."

ναι...πριν χίλια χρόνια,όχι τώρα!επίσης αν κάποιοι πλήρωσαν τις Σταυροφορίες είμαστε εμείς οι Έλληνες!από εκεί άρχισε η καταστροφή μας και ήταν χειρότερες κι από τους Τούρκους,αυτό μόνο χριστιανισμός δεν ήταν!επίσης τον παπικό ιμπεριαλισμό δεν νομίζω ότι πρέπει να τον χρεωνόμαστε οι ορθόδοξοι που τον πληρώσαμε περισσότερο από τους μουσουλμάνους!

Arismuc:φιλάκια!

Το λαγωνικό είπε...

@pisoglentis. Έχεις λοιπόν ένα έργο τέχνης στο σπίτι σου μεγάλης αξίας μόνο που εσύ δεν το γνωρίζεις, ούτε και πολυ-καταλαβαίνεις τι αναπαριστά. Έρχεται λοιπόν ένας Εγγλέζος αρχικλεφταράς που λαδώνει τον Τούρκο θυρωρό στην πολυκατοικία και σου το κλέβει. Πας να διεκδικήσεις το έργο τέχνης από το κλεφτρόνι Εγγλέζο και επειδή εσύ δεν ξέρεις και πολλά πράγματα σου αρνούνται την επιστρωφή. Ωαίο!!!! - Μπορεί πολλοί Έλληνες να μην ξέρουν πολλά πράγματα για τον Παρθενώνα και τα μάρμαρά του, υπάρχουν όμως και αρκετοί που ξέρουν από λίγα έως πάρα πολλά. Αυτοί είναι σωστοί που θέλουν τα μάρμαρά πίσω, ενώ οι αγνώμονες όχι;;; Πάλι ωαίο!!! και ναι έχουμε πολιτικούς και επιχηρηματίες αρχαιοκάπηλους που πρέπει να σαπίσουν στην φυλακή. Το κλεφτρόνι δηλαδή δεν ήταν Εγγλέζος αλλά Έλληνας, πάλι δηλαδή θα είμαστε λάθος να τα ζητήσουμε πίσω;; Από πότε η εθνικότητα του κλέφτη έχει σημασία για την κλεψιά καθεαυτή;; Καλό!! (τα ωαίο μου τέλιωσαν)

THANOS είπε...

να επιστραφούν τα μάρμαρα στο βατοπέδι. θα τα πουλήσει σε πολύ καλύτερη τιμή...
κώτσο πιάσαν τον πασά

Ανώνυμος είπε...

kale...

tha kanoun kamia emfanisi kalitexnes opws i pegy zhna , i vissi, i vandi, o xazogiannis, i papari-zou,i rouvas?

an den kanoun, min perimenoun kosmo!

Owain Glyndwr είπε...

μη μου τον Χατζηγιάννη τάρατε ανώνυμε!

Ανώνυμος είπε...

e kala

aftos ksetaraxtike pia, oute souxedakia kanei pia, oute akougetai...
perase pia i mbogia tou, opws olwn twn "apolitwn" enxoriwn super-stars tou lifestyle!

ArisMUC είπε...

Owain αν είσαι Άριος (σαν εμένα) τα δέχομαι τα φιλάκια. Αν είσαι σαν Πακιστανός όχι (να ξέρεις ότι στην Γερμανία ελληνίδες αράβισες πακιστανές μαροκινές..., όλες στην ίδια κατηγορία σας έχουμε, και όχι άδικα, αρκεί να δεις πως ζουν οι ελληνίδες τις γερμανίας, τι κολλητιλίκια έχουν με τις τουρκάλες και πόσο απροσάρμοστες είναι στην κοινωνία που ζουν).

pisoglendis είπε...

κανετε ενα λάθος...
αν δειτε τα σχολια μου
δεν εχω αναφερθει στο αν ειμαι υπερ η κατα της επιστροφης
αλλά σχολιαζω την υποκρισια...

δηλαδή βγαινει ενας και λεει
πισω τα μαρμαρα...
ξερεις δεν ξερεις τι ειναι λες ναι ναι

ο Χατζηγιαννης δεν κανει σουξέ?
Καλε την Πολυκατοικια

να στειλουμε τον owain εξορια στην Γερμανια?

Owain Glyndwr είπε...

Έχω πολύ καλές σχέσεις και επαφέςμε την χώρα αυτή!ευχαρίστως να πάω,αν και προτιμώ να με εξορίσετε στις Σεϋχέλες όπως τον Μακάριο...
Αρη μετανάστρια κι εσύ γλυκειά μου;

pisoglendis είπε...

ASXETO
KOUNELE XARIKA PARA POLI POU SE GNORISA...

Το λαγωνικό είπε...

Οκ. Αυτό που λες είναι σωστό: Να υποστηρίζεις το οτιδήποτε χωρίς να ξέρεις τι είναι.
Αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι ισχνή μειοψηφία αυτοί (ο θεός να τους κάνει Έλληνες) που δεν ξέρουν τι είναι ο Παρθενώνας και τι έγινε με τα μάρμαρά του.

Το λαγωνικό είπε...

@ArisMUC
Μήπως στο σχόλιό σου για τις ελληνίδες, μαρονικές, τουρκάλες, αράβισες κλπ, όπου συλλήβδην τις κατηγορείς ως απροσάρμοστες και αφήνεις άσχημο υπονοούμενο για τον τρόπο ζωής τους, υπάρχει ένας υφέρπον ρατσισμός. Ε;; Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

pisoglendis είπε...

Οκ. Αυτό που λες είναι σωστό: Να υποστηρίζεις το οτιδήποτε χωρίς να ξέρεις τι είναι.

αυτο ήθελα να πω...

κούνελος είπε...

χαχα, κι εγώ πισωγλέντη! θα ξαναβρεθούμε, μικρή είναι η πόλη(κι αυτό είναι απειλή)! :-)

Ανώνυμος είπε...

STAMATISTE !

i apoliti tha emfanistei sto hrwdeio!!

etsi tha vroume profasi oles oi adelfes na pame epitelous ekei!

Οσοι αρχαιολόγοι αντέδρασαν στην παραχώρηση του Ηρωδείου στην Αννα Βίσση, να υποχρεωθούν από τον υπουργό (του Πολιτισμού, παρακαλώ) Αντώνη Σαμαρά να παρακολουθήσουν τη συναυλία της.

Και να σηκωθούν όρθιοι όταν θα τραγουδάει τα άσματα του Καρβέλα..

pisoglendis είπε...

κουνελέ φυσικα θα τα πουμε..

STAMATISTE !

i apoliti tha emfanistei sto hrwdeio!!

etsi tha vroume profasi oles oi adelfes na pame epitelous ekei!

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!!!

Οσοι αρχαιολόγοι αντέδρασαν στην παραχώρηση του Ηρωδείου στην Αννα Βίσση, να υποχρεωθούν από τον υπουργό (του Πολιτισμού, παρακαλώ) Αντώνη Σαμαρά να παρακολουθήσουν τη συναυλία της.

Ο Σαμαρας δεν τα είχε με την Αννα?

Ανώνυμος είπε...

agaph mou afth exei parei tosous adres, pou einai diskolo na vreis kapio pou den thn exei parei, opote giati oxi kai o samaras?

to irodeio ti ftaiei omws gia ena gamisi tou samara?

pisoglendis είπε...

κοιτα να δείς

όντως τα είχε με το Σαμαρά
το θυμούνται οι παλιές
και οι γριές όπως εγώ..

το Ηρώδειο ειναι για όλους
αυτο το λέω με την έννοια οτι οπως τραγούδησε ο Ρουβάς γιατί οχι και η Βίσση?
απο το Ρουβά την θεωρώ καλύτερη πάντως..

δηλαδή η πρέπει να απαγορεύεται για όλους..η οχι
αλλά η Βίσση εχει καλές δημίσιες σχέσεις για να μην της το δώσουν..

φαντάσου να το πάρει και η Πέγκυ?

Ανώνυμος είπε...

ola einai pia pithana,
na paei kai o katman sto irodeio

den borei... i pania exei dimoasies sxeseis afou to theteis etsi!

pisoglendis είπε...

ε καλά υπάρχει μια διαφορά νομίζω...

pisoglendis είπε...

τουλάχιστον ανάμεσα σε Ρουβά και Βίσση ψηφίζω Άννα...
τουλάχιστον ακούγεται..

pisoglendis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vYnK3cvArp8

παρε και μια γεύση απο τη συναυλία στην Θεσσαλονίκη..

Owain Glyndwr είπε...

Άννα Βύσση;έτσι δεν λεγόταν η μούμια που ανακάλυψαν δίπλα σ'αυτή του Τουταγχαμών;

pisoglendis είπε...

αυτη ειναι άλλη
η ξαδέλφη της η Άννα Χαουραμπί

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget