22/6/09

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ


12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
26-28 Ιούνη, 4ο Πάρκο Παραλίας

Κλείνουν ένα στόμα, ανοίγουμε χιλιάδες!

Το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στην παραλία της πόλης μας θα λάβει χώρα το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.
Μετά από 12 χρόνια προσπάθειας των αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων της πόλης, το Φεστιβάλ έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της άλλης Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κάθε χρόνο δείχνει ότι πέρα και ενάντια από τις κυρίαρχες φωνές του μίσους, υπάρχει ο δρόμος των κοινών αγώνων, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας. Και αυτό μας δίνει δύναμη.
Ακόμα περισσότερο φέτος, καθώς το Φεστιβάλ συμπίπτει με την χειρότερη επίθεση που δέχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τα τελευταία 15 χρόνια.
Κυβέρνηση, αστυνομία, ακροδεξιές συμμορίες έχουν συσστρατευθεί ενάντια στους μετανάστες που η ίδια τους η πολιτική καταδικάζει στην «παρανομία», ενάντια στα δικαιώματα όλων μας, ενάντια στη δυνατότητα μας να ζούμε αδελφωμένοι στις γειτονιές μας.
Όσοι και όσες συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ, ντόπιοι και μετανάστες, πιστεύουμε αντίθετα ότι καμιά ζωή δεν είναι λαθραία, κανένα δικαίωμα δεν είναι περιττό, κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος.
Για αυτό μπορούμε και γιορτάζουμε μαζί.
Το φετινό Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από περισσότερες από 120 συλλογικότητες της πόλης: μεταναστευτικές κοινότητες, συνδικάτα, αντιρατσιστικές ομάδες, μη-κυβερνητικές οργανώσεις, φοιτητικά σχήματα, ομάδες καλλιτεχνών, πολιτικές οργανώσεις.
Στις τρεις ημέρες προγραμματίζονται 26 εργαστήρια – συζητήσεις για θέματα όπως τα εργασιακά δικαιώματα μεταναστών και ελληνών στον καιρό της εργασιακής επισφάλειας, η νέα μεταναστευτική πολιτική, οι απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η βία στα σύνορα, η επιθετικότητα των ακροδεξιών συμμοριών, τα νέα κατασταλτικά μέτρα, ο αποκλεισμός των χρηστών και των ψυχικά ασθενών, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο ελληνικός εθνικισμός.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας Μεταναστών του Οδυσσέα, των μαθητών του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Πυλαίας, της Κρουστωδίας, του «Θεάτρου Έξω Από Τα Τείχη», του Συλλόγου Γυναικών ΡΟΜ, της ομάδα VANDA και της κουβανικής ομάδας Cuba Baila. Παράλληλα θα προβληθούν πάνω από 15 ταινίες και ντοκυμαντέρ για τα σύνορα, τις συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές, τα ναρκωτικά, την ψυχική υγεία, την αναπηρία, την ομοφυλοφοβία, την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία – Στέκι Μεταναστών 2310241015 (μετά τις 7 μμ)
Νίκος Νικήσιανης 6976629310
Μένιος Εξίογλου 6938774998

9 σχόλια:

Owain Glyndwr είπε...

Επιτρέψτε μου να έχω χιλιάδες αμφιβολίες για την κίνηση αυτή...τόσο για τις σκοπιμότητες,όσο και για τα μέσα τους

pisoglendis είπε...

δεν έχεις πάει ποτέ στο φεστιβάλ?
φέτος θα το χάσω γιατί θα πάω Σόφια

αλλά πήγαινα κάθε χρόνο...

τι εννοείς οτι έχεις αμφιβολίες

για τις σκοπιμότητες και τα μέσα?

Owain Glyndwr είπε...

έχω πάει και ξέρω και πολλά άτομα που συμμετέχουν ενεργότερα γι'αυτό δεν πείθομαι,τους κατατάσω μάλλον στην κατηγορία των επαγγελματιών που έχω αναφέρει πολλές φορές,άσε που δεν συμφωνώ με τα συνθήματα,τις προτάσεις και την πολιτική τους (όχι ότι θέλω ρατσισμό,αλίμονο,δεν πιστεύω καθόλου στον ρατσισμό,αλλά έχω άλλες ιδέες).Καλά να περάσεις στην Σόφια και προσέξτε εκεί πέρα,ή μάλλον να προσέξουν οι Βούλγαροι....;

Hfaistiwnas είπε...

αχα...

bear είπε...

Μπράβο καλή κίνηση. Να περάσεις καλά στην Σόφια. Φιλούρες

pisoglendis είπε...

owain επειδή ξέρω και εγω πρόσωπα
και πράγματα νομίζω οτι υπερβάλεις
και μιλάς χωρίς στοιχεία και ντοκουμεντα
το φεστιβάλ αυτό δεν γίνετε απο μια εταιρία η ενα σωματείο...
αλλά απο πολλές ομάδες
δεν έχει επιχορηγίσεις ούτε χορηγούς
που ειναι οι ύποπτοι σκοποί και που βλέπεις όλα αυτα που λές

απ ότι ακούω στην Σόφια θα ειναι πολύ ασχημα τα πράγματα...
είδομεν

Owain Glyndwr είπε...

Προς το παρόν επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου,θα επανέλθω ίσως αργότερα
Πάρ'τε καλύτερα καμιά "αδερφή γυμναστηρίου" που λέει και η θεία μαζί σας...

pisoglendis είπε...

κοιτα δεν μπορείς να πετάς ενα
έχω αμφιβολία και να αντιδράς για τα πάντα έτσι για να αντιδράς..
θέλω στοιχεία..

οσο για την Σόφια ειναι λίγο ζόρικα τα πράγματα.
εγω έχω διάφορες αναποδιές και παίζει και να μην πάω..
ολα θα κριθούν μέχρι το απόγευμα..

Owain Glyndwr είπε...

Δεν αντιδράω για να αντιδράω,αντίθετα αν συμφωνώ με κάτι πάντα το λέω,αλλά για να κρατώ την στάση αυτή στο ζήτημα αυτό κάτι δεν με πείθει,γι'αυτό είπα θα επανέλθω αργότερα

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget