4/7/09

Ελληνική Αποστολή στη Παρέλαση Υπερηφάνειας της Σόφιας «Rainbow Friendship»


Δελτίο τύπουΜετά την πρωτοβουλία, οργάνωση και οικονομική συνεισφορά του Athens Pride και της ΟΛΚΕ παρευρεθήκαμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Σάββατο 27 Ιουνίου περισσότερα από 25 μέλη της LGBT κοινότητας και οργανώσεων (Athens Pride, ΟΛΚΕ, ΛΟΑ, στην πρίζα) για να υποστηρίξουμε και να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στο 2o Pride της Σόφιας «Rainbow Friendship».
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελούσε το δεύτερο σκέλος του προγράμματος του Athens Pride, το οποίο προσκάλεσε και φιλοξένησε μια αποστολή 9 ατόμων από την Σοφια στην δίκη μας εκδήλωση στις 13 Ιουνίου.
Γύρω στα 300 άτομα – διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι – παρελάσαμε με υπερηφάνεια στο κέντρο της Σόφιας κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας και την προκλητική παρουσία των φασιστών, οι οποίοι ακολουθούσαν την πορεία μας με προκλητικές εκφάνσεις.
Εμείς, καθώς και οι εκπρόσωποι από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Δανία, Λετονία, FYROM) δώσαμε το στίγμα μας στην διαδήλωση αυτή, καταγγέλλοντας την ομοφοβία που χαρακτηρίζει ένα μέρος της Βουλγάρικης κοινωνίας και που δυστυχώς εκδηλώνεται στην χώρα μας και άλλου. Αποδείξαμε πως ο φόβος δεν χωράει και η τρομοκρατία εναντίον των λεσβιών, γκέι, αμφί και τρανς δεν περνάνε άλλο πια. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη γειτονική Σόφια δείξαμε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα δικαιώματά μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Στη Συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα το πρωί πριν την παρέλαση, μίλησαν: ο Michael Cashman (Ευρωβουλευτής – European Socialists, Πρόεδρος της Inter-Group για τα LGBT Δικαιώματα στη Ευρωπαϊκή Βουλή), ο Blagoy Vidin (Βουλγαρική Επιτροπή για την Προστασία Κατά των Διακρίσεων), ο Nick Leake (Αναπληρωτής Πρόξενος της Μεγ. Βρετανίας στην Σόφια), ο Martijn Elgersma (Αναπληρωτής Πρόξενος της Ολλανδίας στην Σόφια), ο Lars Normann Jørgensen (Γενικός Γραμματεύς της Διεθνές Αμνηστίας), ο Israel Butler (European Union Agency for Fundamental Rights [FRA], 2ος Εθνικός Εμπειρογνώμονας), η Linda Freimane (ILGA-Europe, Μέλος του Δ.Σ.), η Margarita Ilieva (Bulgarian Helsinki Committee, Νομικός, Διευθύντρια Νομικού Προγράμματος), και ο Stanimir Panayotov, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του Rainbow Friendship. Δηλώσεις έδωσαν επίσης η Andrea Gilbert (εκπρόσωπος του Athens Pride και InterPride Region 15 Director) και η Κωνσταντίνα Κοσμίδου (Δ.Σ. της ΟΛΚΕ και συνδιοργανώτρια
της ελληνικής αποστολής).

12 σχόλια:

Owain Glyndwr είπε...

αν ήμουνα ειρωνικός τύπος θα αναρωτιόμουνα αν τις σημαίες τις είχαν για να τις κάψουν μετά...αλλά δεν είμαι...αλήθεια η Άρης πως συγκρατήθηκε και δεν λύσσαξε μόλις είδε σημαία ελληνική;φαντάζομαι θα είχε και μία εβραίικη μαζί του για αντίδοτο

Owain Glyndwr είπε...

συγγνώμη Άρη "μαζί της" ήθελα να πω

spy_force είπε...

τα οπλα ειναι επικινδυνα σε λαθος χερια!


πουτσα λουσα και χορο
αυτα ειναι η απελευθερωση?
και στην πατρα καθε χρονο ο καρναβαλος παρελαυνει!

ArisMUC είπε...

Το Pride είναι επαναστατικό, αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις του εθνικού κορμού στη Βουλγαρία (παπάδες, φοιτητές θεολογίας και φασίστες επεχείρισαν να μας λυντσάρουν) και από τις αντιδράσεις των LGBT (ειδικά οι νέες με τις οποίες μίλησα φαίνονταν να ανασαίνουν για πρώτη φορά στην π[όλη τους).

Εγώ απέφυγα το ελληνικό πανί και κατέβηκα με το μπλοκ των αναρχικών.

pisoglendis είπε...

θα αναρωτιόμουνα αν τις σημαίες τις είχαν για να τις κάψουν μετά..

γιατί το λές αυτό???
συνδέεται η πράηντ με κάψιμο σημαίας?
πως κάνεις τον συλλογισμό.

η Αρης κυκλοφορεί με Ελληνική εβραική και γκέη σημαία ...και αγγλική ταυτόχρονα...


στέλλα
πούτσα λούσα και χορός
ειναι μέρος της απελευθέρωσης..
γιατί δαιμονοποιούμε την πούτσα?
η και τα λόύσα?

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Ναι στην π....τσα, ναι στα λούσα συμφωνώ!
Άντε και του χρόνου να 'στε καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

η Αρης ειναι η χαζη ξανθια κληρονομος!
σαματης ξερει κι αυτη τι ειναι?
αναρχοπασοκοσταλινικια ειναι!

Παντος αν δει πεος πετα την σκουφια της!!

pisoglendis είπε...

πεος η ξανθιά κληρονόμος?

δεν ειναι ενεργητικιά ονλη??
ααχαχαχα

ειναι αριστερη
οτι και να σημαινει αυτό...

Owain Glyndwr είπε...

φυσικά και αριστερή,είναι πολύ της μοδός άλλωστε!

Ανώνυμος είπε...

awwwwwwwwwwwwww!
http://bulgaria.indymedia.org/attachments/jun2009/3_1.jpg


η ανώνυμη είπε

pisoglendis είπε...

παντου φωτογραφίες της Αρης ..

UnKnownX είπε...

Τον έδειξαν και τα κανάλια στην Βουλγαρία. Πρώτο θέμα ειδήσεων δεν ήταν το Pride αλλά ο Άρης που φιλιόταν δεξιά και αριστερά κατά την διάρκεια της πορείας.

γεμίσαμε ομοφυλόφιλους! :p

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget