3/7/09

Ενος site μύρια έπονται...


Λίγες ημέρες έπειτα από την αμφιλεγόμενη γνωμοδότηση του κ. Σανιδά
αναφορικά με την ανωνυμία των bloggers,
περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάτι
τρέχει με το Ιντερνετ.

Ο ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο ουσιαστικά τού ζητάει να διακόψειτην πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού.
Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του - με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.
Στο εξώδικο παρατίθεται απόσπασμα από κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη (της 18ης Ιουνίου) που καταγγέλλει ότι «το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτον που εμφανίζεται με την ιστοσελίδα Indymedia Athens, ο οποίος προβαίνει στη χρήση των συγκεκριμένων ινών και γενικότερα του συγκεκριμένου δικτύου για σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την έρευνα και την εκπαίδευση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ προχώρησε στην κοινοπ οίηση του εξωδίκου και στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», και στον υπουργό Ανάπτυξης, και στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο οργανισμός θεωρεί ότι γίνεται εσφαλμένη χρήση του δικτύου του, διότι είχε συνάψει συμφωνία με το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας να διατεθεί μέρος του δικτύου των οπτικών ινών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς λόγους και αντ’ αυτού το Πολυτεχνείο διέθεσε ηλεκτρονικούς πόρους στο Indymedia. Το ζήτημα του Indymedia απασχολεί έντονα τη διοίκηση του οργανισμού, διότι έφτασε στο κοινοβούλιο διά της ερώτησης του κ. Πολατίδη (ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετική, λίαν παρατεταμένη καμπάνια της εθνικιστικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»).

Επιπλέον, πολύς λόγος για τον προαναφερθέντα διαδικτυακό τόπο έγινε το ματωμένο Δεκέμβρη του 2008. Το Indymedia είθισται να «χρεώνεται» το συντονισμό της δράσης των αντιεξουσιαστών και των κουκουλοφόρων, και την ανάρτηση άρθρων και ειδήσεων από τον ευρύτερο χώρο της αναρχίας και της μαχόμενης -ενίοτε και της ένοπλης- Αριστεράς. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφηστε τον κόσμο να εκφραστεί όπως θέλει
και να αναπτύξει διάλογο..


πηγή
http://prezatv.blogspot.com

10 σχόλια:

pisoglendis είπε...

ε ρε γλέντια με τον owain

αν μπει και ο Αρης...

θα ξεμαλυαστούμε

Owain Glyndwr είπε...

η στήριξη της τρομοκρατίας,η παρακίνηση σε εγκληματικές ενέργειες είτε ενάντια στο δημόσιο είτε ενάντια σε συγκεκριμένα πρόσωπα όπως είναι πάγια τακτική αυτών των τύπων με δημοσίευση φωτογραφιών,η διασπορά σπευδών ειδήσεων,η συνεργασία με ξένες δυνάμεις εχθρικής φύσεως αποτελούν κακουργήματα υψίστης σημασίας για τα οποία ένα οποιοδήποτε άλλο site θα έπαυε να λειτουργεί από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του,το ιδιότυπο άσυλο που έχει το συγκεκριμένο μας βάζει όλους σε προβληματισμό και σκάψη,μην πω αγανάκτηση.Τα δικαιώματα του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου!

Για την κοπελιά που ανέφερες της στέλνω απλώς τα φιλάκια μου και τις εγκαρδιώτατες ευχές μου για υγεία,πρόοδο και μακροημέρευση.Εις πολλά έτη δέσποινα!

pisoglendis είπε...

ας ακούσουμε και καμιά άλλη άποψη...

εμένα αυτο που μου κάνει εντύπωση όμως ειναι γιατί αν μπορούσαν νομικά δεν το εκλειναν
όταν έπρεπε ?
όταν όπως λες παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα κάποιον ήταν ενάντια κάποιον κτλ..

επίσης γιατι η καταδίκη τους δεν ειναι για εγκληματικές ενέργειες κατά του δημοσίου?

ειναι γνωστό οτι οι αντιεξουσιαστές αυτο το ρόλο έχουν
δεν το κάνουν γιατί εχουν κάτι μ αυτην την κυβέρνηση.

Owain Glyndwr είπε...

μα ούτε εγώ μίλησα για την κυβέρνηση αυτή,γενικά μίλησα,αλλά το γεγονός της οποιασδήποτε ιδεολογίας δεν δικαιολογεί το έγκλημα!σε καμία περίπτωση!τόσο καιρό μπορείς να φαναταστείς γιατί

pisoglendis είπε...

η ίδια η σελίδα λέει για το γεγονός


Mέσα στα πλαίσια των κατασταλτικών μεθοδεύσεων από το κράτος και τους φασίστες εντάσσεται και η σημερινή δημοσιοποίηση του εξώδικου του ΟΤΕ με σκοπό να κλείσει το athens.indymedia.

Αφού απέτυχαν στις προηγούμενες προσπάθειές τους με τεχνικές μεθοδεύσεις προσπαθούν τώρα να γενικεύσουν την απόλυτη καταστολή. Το σχέδιό τους διαφαίνεται πια ξεκάθαρο. Μετά τις εισαγγελικές "παραγγελίες" ενάντια σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τα πογκρομ ενάντια στους μετανάστες, ακολουθεί το indymedia, αφού η αντιπληροφόρηση έπαψε προ πολλού να είναι ένα απλό πείραμα και αποδείχτηκε πολλές φορές στο παρελθόν η χρησιμότητά της.

Το Indymedia, εκτός από μέσο διακίνησης ιδεών, αποτελεί ένα αδιαμεσολάβητο μέσο ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τις κινηματικές δράσεις. Η απάντηση στην καταστολή δεν μπορεί παρά να είναι άμεση, κινηματική και πολιτική.

Το indymedia είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό,
για όσο το χρειαζόμαστε,
στην πορεία για την αλλαγή αυτού του κόσμου.

http://athens.indymedia.org/εγω το βλέπω δύσκολο να κλείσει

καλός (για μερικούς)
κακός (για άλλους)

εχουμε δημοκρατία
και ελευθερία λόγου

ελευθεροτυπία (οχι την εφημερίδα)


Owain
εχουμε μέρες να μαλώσουμε..
τι σκατά?
χάλασες και εσυ..

pisoglendis είπε...

ase tis malakies kai vres kati na malosoume..
xaxaxxa

erotisi 1
ti theoreis eglima?
afto to leo giati einai ligo ipervoliko na leme oti ena site eglimatei


erotisi 2

pote tha kaneis to blog sou??


tha pesei megali maxi ekei

tha se ksemaliaso

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Η δημοκρατία καλή είναι αρκεί να απευθύνεται σε ανθρώπους που ξέρουν να τη χειρίζονται.
Όταν η δημοκρατία χρησιμοποιείται για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων ναι.
Όταν χρησιμοποιείται για ψυχολογικό πόλεμο ή για να θίγονται υπολήψεις, αυτό δεν είναι δημοκρατία είναι χειρότερο κι από χούντα.
Να σου κάνει ο άλλος πόλεμο και να μην μπορείς νομικά να κάνεις τπτ γι αυτό.

Το λαγωνικό είπε...

Χμμμ. Επειδή τυγχάνει να ξέρω τον ΟΤΕ κάπως καλύτερα (σαν από μέσα να λέμε), μυρίζομαι ότι πρέπει να έχει παιχτεί το εξής:

1ο κρατούμενο: Στον ΟΤΕ γενικότερα δεν τους απασχολεί τι περνάει και από που - ποιός κάθεται τώρα να ελέγξει τα εκατομμύρια των δεδομένων.
2ο κρατούμενο: Το Πολυτεχνείο ήταν (ή είναι ακόμα) μέτοχος στον ΟΤΕ (ήταν και στην πρώην ΟΤΕnet) με ανθρώπους του τοποθετημένους σε κέραιες θέσεις, με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό, καταλαβαίνετε.

Βρέθηκε λοιπόν τώρα ένα μαμάκας στύλ Πολατίδη & (C?)ΣΙΑ να εκμεταλλευτεί την γνωμοδότηση Σανιδά (άλλος μαμάκας) για να μάθει από που περνάει το indymedia τις συνδέσεις του, έμαθε και τι ορίζει η σύμβαση μεταξύ ΕΜΠ - ΟΤΕ (σιγά το δύσκολο έτσι όπως είναι όλα τρύπια σε αυτή τη χώρα - δυστυχώς υπάρχουν φασιστόμουτρα και στον ΟΤΕ) και βρήκε πάτημα. Αποτέλεσμα, επίσημα, ο ΟΤΕ να βρεθεί με δεμένα τα χέρια και να μην μπορεί να κάνει πίσω, αφού τύποις παραβιάζεται η σύμβαση.

pisoglendis είπε...

Κίρκη πιστεύεις πραγματικά οτι μια σελίδα μπορεί να κάνει ή έχει κάνει τόσο κακό?
θα συμφωνήσω οτι όλα αυτα τα κάνει η τηλεόραση
η εικόνα ειναι δυνατή

λαγωνικό....είσαι μεγάλο λαγωνικό τελικά..

Owain Glyndwr είπε...

Αν θεωρήσουμε ότι η παρακίνηση σε βία και τρομοκρατία και η στοχοποίση πολιτών είναι ελευθερία έκφρασης τότε και η τρομοκρατία (δολοφονίες,εκρήξεις και όλα τα ωραία) και ότι προκύψει από την στοχοποίηση είναι ελευθερία πράξης...είδες πισωγλέντη για όλα υπάρχει ένα όριο και ο χρυσός κανόνας είναι ότι τα δικαιώματα του ενός σταματάνε εκεί που αρχίζουν του άλλου
Επειδή το λαγωνικό μίλησε για CIA δικαίως την αναέρει αλλά όχι από την πλευρά που πρέπει,τα υπόλοιπα είναι γνωστά...και το γεωπολιτικό γιατί είναι γνωστό!
Ο ιστότοπος αυτός παραβιάζει τόσο πολύ το νόμο αλλά και την κοινή λογική που θα έπρεπε να είχε κλίσει από καιρό.Και επειδή το λαγωνικό δεν παρέλειψε να μιλήσει-"ως έθος εστί τοις Ιουδαίοις"-για "φασίστες" και όλα τα ωραία,νομίζω ότι φασίστες και καραφασίσταροι του μαύρου κερατά είναι αυτοί που αποφασίζουν και δολοφονούν και τρομοκρατούν τον κόσμο,αυτοί που προμοτάρονται μέσα από αυτό το φασιστικό ανοσιούργημα που λέγεται ιντιμύντια και που πίσω του κρύβονται και πολλά συμφέροντα "φίλων και συμμάχων" δυνάμεων που έχουν μάθει καλά να χειρίζονται τέτοιου είδους όπλα,τα λεγόμενα "μαλακής ισχύος"

Το blog το σχεδιάζω ακόμα

Ακόμα να φανεί η Άρης να μου δόσει κι αυτή φιλάκια;

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget