16/8/09

Αύγουστος6 Αυγούστου 1945
Ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας από τους Αμερικάνους


12 Αυγούστου 2008
Νότια Οσετία διεκδικεί την ανεξαρτησία από τη Γεωργία.
Αρχίζει πόλεμος στις 8 Αυγούστου μεταξύ Γεωργίας, Ρωσίας
και των αποσχισθεισών περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.Αύγουστος
Τα μπάνια του λαού

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Επεισοδιακός ανά τις χρονιές...

Ανώνυμος είπε...

Θύματα δολοφονικών επιθέσεων οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράκ

Βασανιστήρια και ομαδικές εκτελέσεις ανδρών, στο Ιράκ, για του οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι ομοφυλόφιλοι καταγγέλλει η οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW).

Επίσης η οργάνωση καταγγέλλει ότι οι επιθέσεις αυτές αυξάνονται ραγδαία και οι αρχές δεν κάνουν τίποτα για να τις αποτρέψουν.

Σύμφωνα με την έκθεση της HRW, εκατοντάδες άνδρες έχουν απαχθεί, βασανιστεί και δολοφονηθεί φέτος στην σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, προπύργιο της ένοπλης οργάνωσης "Στρατός του Μάχντι", επικεφαλής της οποίας είναι ο ακραίος σιίτης ηγέτης Μουκτάντα Σαντρ.

Ακόμη στην έκθεση αποκαλύπτεται ότι είναι αδύνατον να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των θανάτων, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς, ενώ θύματα που έχουν επιβιώσει από τις ομοφοβικές αυτές επιθέσεις καταγγέλλουν ότι οι δράστες πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια και ανακρίνουν τα θύματα προκειμένου να τους αποσπάσουν ονόματα άλλων πιθανών στόχων, πριν τα δολοφονήσουν.

Οι ιρακινοί γιατροί και οι υπάλληλοι του νεκροτομείου κάνουν επίσης λόγο για ακρωτηριασμούς των θυμάτων.

Επιπλέον σύμφωνα με τη Human Rights Watch, οι συγγενείς των θυμάτων όχι μόνο αποκρύπτουν τις επιθέσεις διότι θεωρούν το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας χειρότερο και από το ίδιο το έγκλημα που διαπράχθηκε, αλλά μάλιστα πολλές από τις επιθέσεις πραγματοποιούνται από μέλη της οικογένειας των θυμάτων και έχουν τον χαρακτήρα "εγκλημάτων τιμής". Οι δε θύτες δικαιολογούν τις πράξεις τους με το αιτιολογικό ότι τα θύματα "συνιστούν απειλή για την ανδροπρέπεια των Ιρακινών".

bear είπε...

Αστα να πάνε........

Ανώνυμος είπε...

kai emeis edw to paizoume 8ees, yperoptes, psilomites, kai ola mas ksynizoun kai mas vrwmane...

eimaste telika poly stenomyaloi-kolimenoi, emeis oi idioi!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget