31/10/09

Ο πρόεδρος Ομπάμα καταργεί την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ φορέων του ιού του AIDS


Εδώ και 22 χρόνια, με μια απόφαση που ελήφθη κυρίως λόγω φόβου παρά από συγκεκριμένα γεγονότα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν την απαγόρευση εισόδου στο έδαφός τους ατόμων που είναι φορείς του ιού του AIDS.
Τώρα, αυτό που λέμε είναι να εξαφανίσουμε το στίγμα που προκαλεί αυτή η ασθένεια, όμως μέχρι τώρα αυτό δεν μας εμπόδισε να μεταχειριζόμαστε ως μια απειλή αυτούς που είναι φορείς και επιθυμούν να μας επισκέπτονται", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Εάν θέλουμε να είμαστε ηγετική δύναμη στο επίκεντρο καταπολέμησης της ασθένειας στον κόσμο, πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνησή μου θα δημοσιεύσει τη Δευτέρα μια τελική διευθέτηση που θα άρει την απαγόρευση εισόδου και αυτό θα εφαρμοστεί μετά από το νέο έτος" κατέληξε ο κ. Ομπάμα.

6 σχόλια:

bear είπε...

Αχ καλέ συγκηνήθηκα τώρα με τον πλανητάρχη.
Μου έρχεται να βάλω τα κλάμματα.

Βρε δεν πάνε στο διάολο να χαρεί όλη η γη λέω εγώ.

Hfaistiwnas είπε...

Ε μα δεν ήταν απόφαση αυτή που ήθελαν!

Not me είπε...

Ποιός το είπε αυτό ο Ομπάμ(ι)α?
Αυτός που είναι μαύρος και θα έφερνε τις μεγάλες αλλαγές στον κόσμο?
Αυτός που το χρώμα του δέρματός του τον κάνει αυτομάτως υποδυέστερο άνθρωπο από τους λευκούς,λόγω κοινωνικού κατεστημένου?
Έτσι θα αντιμετωπίσει τον ρατσισμό στο αμέρικα?
Άντε το επόμενο μέτρο η κρεμάλα..
Πάνω απ όλα ανθρωπιά αυτός ο μαύρος πλανητάρχης...
Μήπως κανένας να του υπενθυμίσει σε ποιά τάξη ανήκουν οι ομοχρωματοί του?Μήπως να κάνει ουσιαστικές αλλαγές και να πάψει να σαλιαρίζει προσπαθώντας να αναδείξει το "προεδρικό του προφίλ"?

bear είπε...

@ Not me
Πες τα ν'αγιάσει το στόμα σου.
Με ζάλισαν όλοι με την άρση της απαγόρευσης.

pisoglendis είπε...

τι σας ενόχλησε ακτιβως?
γιατι δεν κατάλαβα

Not me είπε...

Αυτό που με ενοχλεί Γιώργο είναι το να ρίχνει κανεις στάχτη στα μάτια.Το να δείχνει ένας αμερικανός πρόεδρος ειρηνιστής,ανθρωπιστής κτλ για μένα είναι ακριβώς αυτό που θέλουνε να κάνουνε.Να έχουν συνεναιτική εξουσία από τον αμερικανικό λαό,τάχα ο πρόεδρός μας είναι καλός,να δείτε τι έκανε και στο ιράκ να σκοτώνουν χιλιάδες αθώους.Απλά δεν τους νοιάζει ΤΙΠΟΤΑ και είναι ειρωνικό το όλο.Ούτε οι φορείς,ούτε οι νεκροί αμερικανοί φαντάροι,οι άμαχοι,οι φτωχοί.Χεστήκανε για όλους.Το ερώτημά μου και η ενόχλησή μου είναι η εξής: ε και τι έγινε αν μπορεί ένας οροθετικός να μπει στην αμερική?Τι είναι αυτό ακριβώς που θα εξαλείψει τον ρατσισμό ως προς εμάς?Το ότι μπορώ να πάω εκεί δεν μου λέει κάτι από μόνο του.Είναι το πρεστίζ που έχει σημασία και τίποτε άλλο..

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget