10/12/09

Screw Athens VoiceΕυχαριστούμε Λυο

athensvoice.gr

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει λέει το ρητό. Φαίνεται να έχει δίκιο, διότι ούτε σε μία ούτε σε δύο αλλά σε 15 χώρες της Ευρώπης η γλώσσα που τσακίζει τα κόκαλα συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού μέσα από κηρύγματα μίσους έχει ποινικοποιηθεί:
Ανδόρα, Βέλγιο Κροατία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύουν το δημόσιο λόγο που ενθαρρύνει τη βία ή προωθεί τις διακρίσεις κατά συνανθρώπων μας οι οποίοι ανήκουν σε κατηγορίες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κοινωνικές προκαταλήψεις: γκέι, ΑΜΕΑ, Ρομά, Εβραίοι, άτομα με ψυχικές νόσους κ.ά.
Από την άλλη δεν είναι λίγοι, αριστεροί και δεξιοί, αυτοί που θεωρούν ότι η ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μάλλον ανενεργός νόμος του ’79 που απαγορεύει τη ρητορική μίσους λόγω φυλής ή εθνικότητας. Ο νόμος χρησιμοποιήθηκε μία μόνο φορά πέρυσι κατά του Πλεύρη, για κηρύγματα μίσους εναντίον των Εβραίων.
Με αφορμή τη δίκη του 10%, επειδή στηλίτευσε με δηκτικό τρόπο τη ρητορική μίσους που άσκησε ο μητροπολίτης Πειραιώς εναντίον των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων του, καθώς και λόγω του αιτήματος της ΟΛΚΕ να επεκταθεί ο αντιρατσιστικός νόμος, η ΟΛΚΕ οργανώνει τη συζήτηση «Ρητορική μίσους vs ελευθερία του λόγου», την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο χώρο δίπλα από το Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13. Εισηγήτριες/ες: Βαγγέλης Μάλλιος, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Λύο Καλοβυρνάς. Στο φόρουμ του www.10percent.gr έχει ξεκινήσει δημόσιος διάλογος με στόχο την παρουσίαση των διάφορων απόψεων για το σοβαρό και πολυσύνθετο θέμα της ρητορικής μίσους και κατά πόσο προσβάλλει την ελευθερία του λόγου η ποινικοποίησή της.

Το παιδί ψάρι
Σήμερα Πέμπτη 10 Δεκέμβρη, η Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας προβάλλει την ταινία El Nino Pez της Lucia Puenzo (2009) στο Στέκι των Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια. Ώρα έναρξης 21.30.

Ε, ναυτάκι!
Παλεύοντας με τα πηδήματα στο πάρτι In The Navy, που οργανώνει το Mybar την Κυριακή 13, γεμίζοντας ναυτάκια. Η κρουαζιέρα και το cruising ξεκινούν στις 22.00.

Screw this party!
Το γκέι περιοδικό screw κλείνει ένα χρόνο και το γιορτάζει με δύο σούπερ πάρτι, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στο Enola της Θεσ/νίκης και την 1 Ιανουαρίου στο Scape. Θα έχει δώρα, τα αγόρια του μήνα, και όποιος θέλει θα μπορεί να φωτογραφηθεί για το πρώτο τεύχους του νέου έτους. Αν δεν βρίσκετε το screw, μπορείτε να το κατεβάσετε: http://screw.gorgo.biz

Ξεσκονίζοντας τους κουραμπιέδες
Την επόμενη Πέμπτη 17, η ΟΛΚΕ ξεσκονίζει τους κουραμπιέδες, όπως κάθε χρόνο, με μια χαλαρή κουβέντα και παρέα όπως κάθε χρόνο στην τελευταία της συνάντηση για το 2009. 21.00, στο Στέκι, Τσαμαδού 13. Όπως σ’ όλες τις συναντήσεις της ΟΛΚΕ, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε κόσμο σε χαλαρό και φιλικό περιβάλλον.

Beary X-Mas
Οι αρκούδες διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο μερτικό στην γκέι διασκέδαση της πόλης. Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου το Greek bear and leather portal bearwoof.gr παρουσιάζει λάιβ στην Αθήνα το Bearpower, στο δυναμικό Fou Club. Μουσική: dj Pixie, Onebigdj και Christos. Θα έχει drag show με αρκούδους και τσιτσίδωμα ενός Αϊ-Αρκούδου. ●

4 σχόλια:

bear είπε...

Οπότε 27 του μήνα τρέχουμε στο Φού. λολ

pisoglendis είπε...

nai fisika...
ekei tha eimai
agapame Fou!!

spy_force είπε...

ετοιμα σου να φυγουμε πουστρονι και ασε τα παρτυ

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! :)

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget