31/1/10

Εριδα στην Ιεραρχία για τους μετανάστες


Οι Μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
Βήμα


Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας δίνει αφορμή για το ξέσπασμα διενέξεων και αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη χαραυγή του σωτηρίου έτους 2010. Χωρίς να υπάρχει ως τώρα κάποια τοποθέτηση της 12μελούς Διαρκούς
Ιεράς Συνόδου και με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να αποφεύγει επίσης να παίρνει δημοσίως θέση για το ζήτημα, κάποιοι ιεράρχες «έσπασαν» τη σιωπή που επέβαλλαν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Οι απόψεις τους εκ διαμέτρου αντίθετες. Ορισμένοι τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου, άλλοι εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους και άλλοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν και στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους δεν
κρύβουν τον προβληματισμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα και από αυτή τη σύγκρουση που δείχνει να έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ιεραρχίας διαφαίνονται έντονα οι διαχωριστικές γραμμές οι οποίες έχουν διαμορφωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά και οι προσωπικότητες που επιθυμούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις στη διοίκηση της Εκκλησίας όποτε και αν αυτές προκύψουν.
Από την πρώτη στιγμή της ανάρρησής του στον μητροπολιτικό θρόνο του Πειραιά ο κ. Σεραφείμ αναδείχθηκε σε άτεγκτο ηγέτη της «αυστηρής» και «συντηρητικής» πλευράς της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον ελλαδικό χώρο. Θέματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, οι μασονικές στοές, οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποτέλεσαν ζητήματα στα οποία ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατέγραψε τις αυστηρές και υπερορθόδοξες απόψεις του. Εκτός από την μήνιν οργανώσεων, προκάλεσε και τον προβληματισμό στενών συνεργατών του Αρχιεπισκόπου. Ωστόσο ο κ. Σεραφείμ Μετζελόπουλος δεν δείχνει να πτοείται από τις αντιδράσεις που προκαλεί. Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας και μεγαλωμένος σε ένα μορφωμένο και με οικονομική ευμάρεια περιβάλλον, ο Μητροπολίτης Πειραιώς σπούδασε Νομική και Θεολογία και προέρχεται από τη λεγόμενη σεραφειμική πτέρυγα της Ιεραρχίας, αν και εξελέγη επί αρχιεπισκοπίας Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη.

Το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας είναι μείζονος σημασίας για τον Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος έχει δηλώσει: «Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας δεν επιτρέπει μια ελευθεριότητα ή μια αντίληψη πολυπολιτισμικής κοινωνικής συνθέσεως του λαού μας. Αυτό ισοδυναμεί με κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας και με αλλαγή του στάτους και των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον».

Η Μητρόπολη Πειραιά από την εποχή όπου ποιμαινόταν από τον Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο έως και σήμερα προσφέρει φαγητό και στέγη σε πολλούς μετανάστες που στερούνται τα προς το ζην και, όπως τονίζει ο κ. Σεραφείμ, «ο άνθρωπος, όποιος και αν είναι, ό,τι και αν είναι, είναι σεβαστό ως πρόσωπο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εκχωρήσουμε την αυτοσυνειδησία μας, τη γη μας και την πατρίδα μας, που είναι σπαρμένη με τα οστά και τα αίματα αδελφών μας που πολέμησαν για ιδεώδη και ελευθερία του γένους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, αν και σε διαφορετικό τόνο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος μέσα από το μπλογκ που διατηρεί εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες. «Ως έλλην πολίτης και ιεράρχης διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως» δήλωσε ο κ. Αμβρόσιος και ζήτησε την τοποθέτηση της 12μελούς Ιεράς Συνόδου και των μελών της Ιεραρχίας έναντι του ζητήματος. Στην άλλη «όψη του νομίσματος» δείχνει να βρίσκεται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Προερχόμενος και αυτός από τη λεγόμενη σεραφειμική πτέρυγα, αν και εξελέγη επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου, ο κ. Χρυσόστομος ζήτησε τον σεβασμό της ετερότητας του προσώπου και τάχθηκε εμμέσως αλλά σαφέστατα υπέρ της παραχώρησης της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, αποφοίτησε από αυτήν, καθώς και από την Ανώτερη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών στο τέλος της δεκαετίας του ΄80. Σύντομα βρέθηκε κοντά σε έναν γνωστό θεολόγο και κοσμοπολίτη ιεράρχη του οικουμενικού θρόνου, τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Εφέσου Χρυσόστομο Κωνσταντινίδη, με τη βοήθεια του οποίου γνώρισε τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες και εντρύφησε στη θεολογία.

Η ποιμαντορία του στην Καλαμάτα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Διαδέχθηκε μια σεβάσμια μορφή τής πάλαι ποτέ πρεσβυτέρας Ιεραρχίας, τον μακαριστό μητροπολίτη Χρυσόστομο Θέμελη. Προκάλεσε αναταραχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχιεπισκόπου, όταν δήλωσε ότι δέχεται πιέσεις έως και εκβιασμούς από κύκλους προσκείμενους στον καταγόμενο από τη Μεσσηνία Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο. Ο κ. Χρυσόστομος δέχεται στην Καλαμάτα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Βρίσκεται επίσης στην ιδιαίτερη θέση να ποιμαίνει την περιοχή από την οποία κατάγεται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς. Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά καθώς οι θέσεις που εξέφρασε για το μεταναστευτικό προκάλεσαν ποικίλες και έντονες αντιδράσεις στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δέχθηκε μάλιστα τα φίλια πυρά των Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, οι οποίοι έβαλαν εναντίον του. Εξάλλου ορισμένοι αρχιερείς στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους χρεώνουν στον κ. Χρυσόστομο ότι στοχεύει στην καλλιέργεια ενός σύγχρονου προφίλ, αφού πρόκειται για έναν φέρελπι μητροπολίτη.


«Ο φόβος του Ισλάμ»
ΠΑΡΑ το γεγονός ότι κανένας ιεράρχης δεν τοποθετείται ευθέως κατά του νομοσχεδίου, δεν αρνούνται στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους ότι φοβούνται την ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα. Οι Αλβανοί που ζουν στη χώρα μας δεν δείχνουν να τους προβληματίζουν καθώς πάρα πολλοί βαφτίστηκαν ορθόδοξοι.

Οπως όμως εκτιμούν, η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας προέρχεται από μουσουλμανικές χώρες. Μάλιστα προβάλλουν το ότι πρόκειται για ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ανατράφηκαν μέσα σε φανατικές μουσουλμανικές κοινωνίες, όπου κυριαρχεί η σαρία και τα φαινόμενα σκληρών τιμωριών σε όσους παραβιάζουν τα όσα υπαγορεύει.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, βλέπουν ότι με την παραχώρηση υπηκοότητας και ιθαγένειας στους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα μας το 98% των ορθοδόξων που με καμάρι δήλωνε ο μακαριστός Χριστόδουλος ότι ζουν στην Ελλάδα θα αποτελέσει ένα μακρινό στην αρχή και πολύ μακρινότατο μερικές δεκαετίες αργότερα παρελθόν. Ετσι, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι θα διεκδικήσουν οι έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες πλέον ανέγερση τζαμιών τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις της χώρας, κατασκευή νεκροταφείων κτλ. Οπως μάλιστα φοβούνται, ορθόδοξα ελληνόπουλα θα αρχίσουν να εντρυφούν στο Μπαϊράμι και στο Ραμαζάνι.

23 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Σκέψου πως σκοτώνονται και μεταξύ τους.. πως να βρουν λυσεις και να συμφωνήσουν..

kstinion είπε...

τα λογια ειναι περιττα οταν οι ανθρωποι εχουν σκατα στο κεφαλι τους.θα επρεπε να νρεπονται που εκφαζονται ετσι για τους μεταναστες λες και ειναι καμια συμμορια ταλιμπαν και το μονο που θελουν ειναι να επηρρεασουν το θρυσκευμα τα ηθη και εθυμα μας.παραλληληζονται οι αποψεις ορισμενων σκατοψυχων παππαδων οπως βλεπουμε με αποψεις οπως της χρυσης αυγης.αυτο το υπερορθοδοξο κακως γραφτηκε εκει.μαλλον ακροδεξιο επρεπε να γραφτει.ξεχνανε αυτοι οι σκατοψυχοι πως οι μεταναστες ερχονται στην ευρωποι οπως οπως γιατι τα κρατη τους ειτε ειναι κατεστραμμενα και επικρατει αναρχια ειτε ειναι σε κατασταση πολεμου.αλλα τι να λεμε..ας πανε να στησουν καμια μπιζνα οπως στο βατοπαιδι και ας αφησουν εμας τους υπολοιπους ησηχους.στην πυρα!

bear είπε...

Δεν κατάλαβα καλά.
Τους ζήτησε κανείς την γνώμη τους;
Οπου ανακατεύεται η εκκλησία τα έχει κάνει μη πω τώρα.

Νομίζω ότι πρέπει η εκκλησία να ασχολείται μόνο με τα του οίκου της.

Owain Glyndwr είπε...

ok το λύσατε το θέμα εσείς οι φωστήρες!σε όποιον πατάει το πόδι του στην Ελλάδα (όπου μπορεί να μπει ανεξέλεγκτα και χωρίς κανέναν περιορισμό ο οποιοσδήποτε) θα βαφτίζεται Έλληνας!Μάλιστα!και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα των πάντων!αν πλακώσουν εδώ άλλα 10 εκατομμύρια μουσουλμάνοι το πρόβλημα των υπανάπτυκτων χωρών θα λυθεί!αν δε τολμήσει και πει κανείς τίποτα (να προτείνει δηλαδή να γίνει ότι και σε όοοοοοολες τις άλλες χώρες του κόσμου) είναι:(όλοι μαζί με την γνωστή φωνή υστερίας) φασίστας!ου ου!ακροδεξιός!ου ου!σκατόψυχος!ου ου!Έλληνας!ου ου!
τι να πω;το μπάτε σκύλοι αλέστε απλώς θα διαλύσει την Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικά!
Σκεφτείτε βέβαια τι καλές απόψεις έχουν για τους ομοφυλόφιλους οι τύποι εξ αραβίας και εκ πακιστάν...σκεφτείτε τις πρακτικές!
Εγώ δεν λέω να εφαρμόσουμε πολιτική αποκλεισμού αλλά το φασιστικό αυτό νομοσχέδιο (καθαρά ψηφοθηρίας...) πρέπει να καταργηθεί!

Owain Glyndwr είπε...

αλήθεια εσένα bear φιλοπασόκε και όλοι εσείς οι "προοδευτικοί" δεν ενοχληθήκατε που ο αρχιεπίσκοπος πήρε μέρος στο Υπουργικό Συμβούλιο ή δεν το είδατε;αυτό ενόχλησε κι εμένα!...τώρα!επί καλού σοσιαλιστικού πασοκ!όχι επί κακιάς νέας δημοκρατίας!σκεφτείτε πως θα σκούζατε αν αντί για τον Τζέρυ ήταν ο Χριστόδουλος και πρωθυπουργός ο Καραμανλής

bear είπε...

@ Owain Glyndwr
Βλέπω έχεις υιοθετήσει την τακτική του Τζορτζ Μπους.
Οποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους τρομοκράτες.
Ετσι κι εσύ, όποιος δεν είναι με την ΝΔ είναι με το ΠΑΣΟΚ.

Και τώρα θα σου απαντήσω φίλε Owain Glyndwr.
Τους έχω χεσμένους και τους 2.

Οσο για την εκκλησία, η τακτική τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί απομάκρυνε τον κόσμο από την εκκλησία.

Και δυστυχώς η εκκλησία μας, μας το αποδεικνύει αυτό σχεδόν καθημερινά.

pisoglendis είπε...

owain που εισαι αγάπη??
σε έχασα
αλλά νομίζω οτι βρήκα το κόλπο
ενα θέμα για μετανάστες το μήνα για να μην με ξεχνάς..


Καραμανλής??
ποιος ειναι αυτός??
θέε μου εξηγήστε μου??
μήπως ενας χοντρός που κάποτε
ήθελε να γινει πρωθυπουργός
αλλά μετά βαρέθηκε και πήγε να παίξει playstation??

Γ.Ι.Δ.Α είπε...

http://igitha.blogspot.com/

Ephemeron είπε...

Τι καλιάρντεμα ειν αυτο που κανουν οι βακουλοπουρές...
γκράντε καλιαρντοσύνη...
τζαζ νιονιό εντελως...

kstinion είπε...

ρε παιδια ο ελληνισμος οπως τον ξερουμε σημερα και απο την ιστορια ποτε δεν ηταν ομογενοποιημενος. Το θεμα δεν ειναι να παρουν την ιθαγενεια εφοσον το θελου ατομα 2ης και 3ης γενιας που ειναι και το φυσιολογικο.το θεμα ειναι πως η εκκλησια το μονο που κανει ειναι να επικυρρισσει το μισος.καλα ειπε ο ιερονυμος οτι πρεπει να βοηθαμε τους μεταναστες γιατι ετσι διακυρρισσε ο χριστος.μπορει να το ειπε για να προκαλεσει εντυπωση.Dunno.αλλα για τους μουσουλμανους και τις αντιλυψεις τους για ομορφυλοφιλους γυναικες και τα λοιπα ειναι σηζητησιμο κατα ποσο οι μεταναστες στο συνολο τουσ συμφωνουν και κανονιζουν τη ζωη τους συμφωνα με αυτα.αν ηταν ετσι δε θα μεταναστευαν ρε παιδια...

Owain Glyndwr είπε...

ρε kstinion για λόγους δημοκρατικής ευθυιξίας λες να μετανάστευασαν;δηλαδή όταν οι Έλληνες μετανάστευασαν το έκαναν για πολιτικούς λόγους;όχι,δεξιοί και αριστεροί έφυγαν το ίδιο (εντάξει υπήρξαν κάποιοι κομμουνιστές που λόγω εμφυλίου έφυγαν,αλλά ήταν ελαχιστότατοι στο σύνολο των μεταναστών).Έτσι,και οι περιπτώσεις ερχόμενων στην Ευρώπη για λόγους ασφάλειας είναι λίγες και αυτοί ναι πρέπει να βοηθηθούν.Από εκεί και πέρα τα ανοιχτά σύνορα για τον οποιονδήποτε όπως συμβαίνει στην Ελλάδα είναι απλώς ΠΑΡΑΛΟΓΟ!πρέπει να υπάρξει έλεγχος!πρέπει να δεχόμαστε τα καλύτερα στοιχεία και όχι τον οιονδήποτε...όπως ακριβώς έγινε και με τους Έλληνες!και πρέπει να παιρνάνε και από υγειονομικό έλεγχο!όπως έγινε και με τους Έλληνες!και πρέπει να κατανεμηθούν ομοιόμορφα,όπως ακριβώς έγινε και με τους Έλληνες!και πρέπει να υπάρξει και πλαφόν,όπως ακριβώς έγινε με τους Έλληνες!
Εγώ δεν έχω τίποτα εναντίον του οποιουδήποτε ανθρώπου και το δράμα τους με συγκινεί πάρα πολύ (όπως και την εκκλησία,ξέρετε είναι ο μόνος φορέας που τους περιέθαλψε,εδώ στην Θεσσαλονίκη του κακού Άνθιμου για παράδειγμα...) αλλά το έρθουν εδώ δέκα εκατομμύρια αγράμματοι μουσουλμάνοι αυτό απλώς θα είναι καταστροφή για όλους!και ναι διαφορετικά αφομοιώνεται ο χριστιανός ευρωπαίος αλβανός ή ο βούλγαρος ή ο πολωνός ή ο ελληνορθόδοξος Σύριος και Λιβανέζος ή ο ελληνορθόδοξος Παλαιστίνιος ή ο Κόπτης της Αιγύπτου,διαφορετικά ο ταλιμπανόπιστος ιρακινός (την θυμάστε την ιστορία που έφτιαξε η κότα της Ελευθεροτυπίας με τον δήθεν καημενούλη προσφυγούλη ιρακινούλη που ήταν τελικά σύριος νταβατζής....;)
Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι πεπερασμένες!τί να κάνουμε έτσι είναι!και στο κάτω κάτω το κράτος μας είναι πρώτα Ελληνική Δημοκρατία!δεν είναι Δημοκρατία της Ελλάδος αν καταλαβαίνετε την διαφορά!απλά με άλλα τόσα εκατομμύρια φανατικών ασιατών δεν θα υπάρχουμε πλέον!
Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση που θα σας θίξει τις αγαπημένες σας και "αγίες" χώρες...την αγία Ολλανδία και την αγία Φιλανδία!ξέρετε τι στάση κράτησαν απέναντι στην Ελλάδα;της είπαν:βγάλτα πέρα μόνη σου μωρή,εμείς δεν βοηθάμε και μην τολμήσεις και στείλεις κανέναν εδώ!εμείς δεν τους θέλουμε!και όχι μόνο αυτές οι χώρες αλλά όλοι οι Ευρωπαίοι που λόγω της αποικιοκρατίας ευθύνονται γι'αυτό το χάλι στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών (εμείς όχι,αλλά άλλος γαμάει άλλος πληρώνει!) είπαν το ίδιο!όποιος μπαίνει στην ΕΕ εμείς θα τον στέλνουμε στην χώρα που μπήκε,δηλαδή:στην Ελλάδα!
Η δε στάση της Τουρκίας στο θέμα αυτό είναι καθαρή:στέλνουμε στην Ελλάδα όσους περισσότερους γίνεται και τελειώσαμε με το θέμα αυτό.Το είχε πει και ο Τ.Οζάλ όταν ερωτήθηκε περί Ελλάδας:"τους στέλνουμε ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους μετανάστες και τελειώσαμε με την Ελλάδα"
Γιατί μη μου πείτε ότι ο μουσουλμάνος "Έλληνας" θα σηκώσει όπλο ενάντια στην μουσουλμανική Τουρκία ή ότι δεν θα την βοηθήσει κιόλας...
Με μία λέξη αυτό το φαινόμενο που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα που ο οποιοσδήποτε μπαίνει μέσα,φέρεται σαν κυρίαρχος και παίρνει αμμέσως πολιτικά δικαιώματα δεν έχει γίνει ιστορικά ποτέ και είναι απλώς το τέλος των Ελλήνων!
Και για να το τονίσω:άλλο τα ανθρώπινα και άλλο τα πολιτικά δικαιώματα!!!!!!!!
Το ΠΑΣΟΚ το κάνει απλά για ψηφοθηρικούς λόγους...να είναι πάντα στην εξουσία όπως έκανε ο Σημίτης με τους Αλβανούς το 2000.Ο "ρευστής εθνικής συνείδησης" πρωθυπουργός μας χέστηκε για οτιδήποτε άλλο...Ο δε αρχιεπίσκοπος είναι απλώς ένα τραγικό πιόνι του ΠΑΣΟΚ και του Τούρκου αφέντη του του Βαρθολομαίου.

Owain Glyndwr είπε...

επίσης,πισωγλέντη δεν έχω πλέον χρόνο να γράφω γι'αυτό δεν σχολιάζω
bear δεν είχα καμία σκασίλα για τη ΝΔ,απλά με τα όσα γράφεις και δηλώνεις νομίζω είναι εμφανές τι συμπαθείς

Owain Glyndwr είπε...

και τώρα που το θυμήθηκα,γιατί ρε προοδευτικοί όλοι σκάτε για τον κάθε ταλιμπανέζο και για τους κόπτες της Αιγύπτου που δολοφονούνται καθημερινά δεν λέτε τίποτα;τόσες συγκεντρώσεις έγιναν σε όλη την χώρα κανένας από τους "προοδευτικούς" δεν ήταν!κανένας από τους επαγγελαματίες "αντιρατσιτές"!ούτε καν συμπαράσταση στις εν Ελλάδι κοινότητες των Κοπτών δεν έστειλαν!αλλά είπαμε,κάποιοι έχουν αλλεργία στον σταυρό!για ενημερωθείτε για την κατάσταση στην Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια και μετά τα ξαναλέμε για το μεταναστευτικό ή ορθότερα το λάθρομεταναστευτικό

pisoglendis είπε...

owain εμεις σ αγαπάμε...

και για το μεταναστευτικό διάβασε τι άποψη είχαν οι Ελληνες για τους μετανάστες απο την Μικρα Ασία και τους Πόντιους
δηλαδή τους μη Ελληνες της εποχής
δηλαδη τους συγγενείς του
ποντιου Ψωμιάδη
και του Καρα - Τζαφέρ ...
Ελληνες ειναι αυτοι??
ε ας γελάσω ..

kstinion είπε...

δεν αντιλεγω σε αυτα που λες ομως και παλι δε φταινε οι μεταναστες για αυτο που γινεται.Η ευρωπαικη ενωση εχει αυτον τον ηλιθιο νομο και αντιμετωπιζει τους ανθρωπους αυτους σαν τσουβαλια πατατες.και ναι οι πολιτικοι προσφυγες δεν ειναι τοσο πολλοι αλλα απο τις χωρες που ερχονται μη γελιωμαστε δεν ειναι ολα ωραια και αρμονικα αλλιως δε θαφευγανε οι ανθρωποι.και ναι οχι μονο ειναι στο ελεος αλλα οι δημοι ειναι αυτοι που πρεπει να πληρωσουν οι οποιοι συνηθως ειναι με αδεια ταμεια. Το μονο σιγυυρο ειναι πως δε φταινε αυτοι οι ανθρωποι να αντιμετωπιζονται σαν ενα σακι πατατες. Η εκκλησια ομως οφειλει να διακυρισσει την αγαπη και να προστατευει και οχι το μισος.Θυμαμαι που οταν ο ανθημος εμαθε για το συμφωνιτικο συμβιωσης ειπε οτι θα γινουμε χειροτεροι απο τα ζωα. για μενα ανθρωποι που σκεφτονται τοσο αναχρονιστικα βλεπωντας παντου συνομοσιες κατα του ελληνισμου και της χριστιανοσυνης ειναι τουλαχιστον επικυνδινοι

Owain Glyndwr είπε...

Μα τι σχέση έχουν οι Έλληνες Πόντιοι και οι Έλληνες Μικρασιάτες με τους λαθρομετανάστες;είναι δύο εντελώς μα εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις που πολύ κακώς συγχέονται!πολύ κακώς!οι ελληνικότητα των Ποντίων και των Μικρασιατών Ελλήνων ποτέ δεν αμφισβητήθηκε!Αλλά δεν είναι μόνο αυτό,αλλά και οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές πέραν της ελληνικότητας ή μη (που επαναλαμβάνω πως σαν ελληνικό κράτος και όχι κράτος της Ελλάδας οι Έλληνες παγκοσμίως έχουν δικαιώματα!όπως οι Εβραίοι στο Ισραήλ)
kstinion δεν είναι το ίδιο η παραχωμένη άποψη Ανθίμου για τους γκέυ με την συμπεριφορά προς του γκέυ στις χώρες αυτές.Οι χώρες αυτές πράγματι δεν είναι καλά!αλλά μόνο με αναπτυξιακή βοήθεια και σχέδιο σώζονται και όχι αν πλακώσουν εδώ και απλώς καταστραφεί η Ελλάδα!γιατί οι χώρες τις δύσης δεν τις βοηθάνε;η απάντηση είναι προφανής!Η εκκλησία της ελλάδος ανθρωπιστικά βοηθάει!φυσικά και κηρρύτει την αγάπη φυσικά και όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε,το θέμα είναι ότι κακώς ταυτίζουμε τα πολιτικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι δυστυχώς μ'αυτά που κάνουμε στην Ελλάδα πράττουμε και ένα πολύ μεγάλο έγκλημα:όχι απλώς δεν τιμωρούμε τους δουλέμπορους αλλά με την συμπεριφορά της Ελλάδας πολλαπλασιάζονται και οι δολοφόνοι αυτοί ανθούν!
καλύτερα ως Ελλάδα να συνεργαστούμε με μία αφρικανική χώρα και να την ορθοποδήσουμε παρά να καταστραφούμε αμφότεροι

Owain Glyndwr είπε...

για δείτε κι αυτή την άποψη εδώ περί Βοσνιοποίησης...
http://tolimeri.blogspot.com/2010/02/blog-post_1174.html

Όσο δε για τα καθαρά θέματα της Ιεραρχίας μιας κι αυτός είναι ο τίτλος...ε μάθετε περισσότερα για τον καθέναν που τα λέει αυτά και θα καταλάβετε γιατί τα λεν...τι έστι Μεσσηνίας,τι έστι Ιερώνυμος...

Ανώνυμος είπε...

είμαστε που είμαστε πίσω σαν κοινωνία....
αν "εμπλουτισθούμε" και με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αγράμματους ακαλλιέργητους οπισθοδρομικούς μετανάστες μεσανατολίτικης καταγωγής και πεποιθήσεων που ανθίστανται σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της θέσης της γυναίκας, του ομοφυλόφιλου κλπ. πιστεύετε ότι θα ωφεληθούμε;
εμείς σίγουρα όχι, κάποια κόμματα ίσως ναι... κάποιοι ακραίοι ασφαλώς ναι !

kstinion είπε...

ναι ρε παιδια αλλα το να γενικευουμε ειναι πολυ επικυνδυνο δε νομιζετε;παρα πολλοι ανθρωποι που ηρθαν ειτε παρανομα ειτε νομιμα με τις οικογενειες τους πηγαν και γεμισαν τα χωρια ξανα.Ενα μερος της γεωργιας και της κτηνοτροφιας της χωρας μας εξακολουθει να υπαρχει χαρην αυτους.και οπως βλεπετε πολλοι μεταναστες βαφτιζονται χριστιανοι ειδικα οι 2ης και 3ης γενιας.υπαρχουν απειρες περιπτωσεις μεταναστων που δεν εχουν καμια σχεση με τα φανατικα πλασματα που περιγραφετε.δε γινεται τα σκατα που γινονται σε μια χωρα να αντιπροσωπευουν ντε και καλα τον καθε πολιτη λογω καταγωγης.οσο για την ιθαγενεια οντως γινεται για ψυφοθυρικους λογους.θα μπορουσανε να δοσουνε 2πλη υπηκοοτητα σε οσους ζουν πολλα χρονια στην ελλαδα η γεννιουνται εδω,με δυνατοτητα επιλογης μιας απο τις 2 υπηκοοτητες οπως γινεται και στα αλλα κρατη.αλλα μηπως.οσο για αυτο που λεει ο ανωνυμος απο πανω η κυβερνηση μας τοσα χρονια θα επρεπε να εχει κανει κατι για την ενταξη των ανθρωπων αυτων ομαλα στη δικη μας κοινωνια.παντως προσωπικα θεωριες εξισλαμισμου τις θεωρω τουλαχιστον υπερβολικες.επισης αυτο ελλειπε να μη βοηθουσε η εκκλησια σε κατι τετοιο.Προσωπικα νομιζω ομως πως το κανουν για να γλυτωσουν το πολιτικο κοστος.και εδω ερχεται αυτο που ειπες φιλε owain οτι τα πολιτικα δικαιωματα ειναι κατι διαφορετικο απο τα ανθρωπινα.ομως το συγκεκριμμενο πλαισιο αντιμετωπησης των μεταναστων πολιτικα καταπατα σε μεγαλο βαθμο τα ανθρωπινα δικαιωματα τους (κεντρα κρατησης) και επισης η εκκλησια που θα επρεπε επιτελους να σταματισει να συγχεεται με το κρατος και να ασχοληθει με τον ανθρωπινο παραγωντα με τον πονο αυτων των ανθρωπων αλλωστε εχει απειρη περιουσια και οχι να σπερνει το μισος και να μιλαει γεωπολιτικα προκαλοντας φοβο για αλλοιωσγ της "φυλης" μας και εξισλαμιστικες τακτικες λες και ειναι απο τη χρυση αυγη

Owain Glyndwr είπε...

ok κνιστιον δεν υπάρχει πρόβλημα,είναι απλώς στο μυαλό μερικών παπάδων και μερικών χρυσαυγιτών...από εκεί και πέρα στη χώρα μας ας υπάρχει το δικαίωμα του μπάτε σκύλοι αλέστε (τώρα γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι άλλο τα ανθρώπινα άλλο τα πολιτικά δικαιώματα και ότι κανένας δεν μίλησε ούτε καν για στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά 1% και γιατί όλα αυτά που λέμε δεν σε απασχολούν καν...)
κατά τ'άλλα:
1) Ο ισλαμικός νόμος και στην Ευρώπη

Λίγο έλειψε να εκτελεστεί μία υπόθεση, που δικάστηκε με βάση τον ισλαμικό νόμο της «Σαρία», όπως εκεινες οι υποθέσεις, που δικάζουν και εκτελουν μουσουλμανικές εξτρεμιστικες οργανώσεις στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία κ.α.
Εννια ισλαμιστες απο το Maghrebi, απήγαγαν και «δίκασαν» με βάση την «Σαρία» μια γυναίκα με την κατηγορία της μοιχείας, στην περιοχη της Καταλονίας στην Ισπανία. Ευτυχως η γυναίκα δραπέτευσε και κατέφυγε σε τοπικο αστυνομικο τμημα. Με απόλυτη επιτυχία η τοπική αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους εννια επίδοξους δολοφόνους και να τους προσαγάγει στην δικαιοσύνη. Ήδη στην Καταλονία δραστηριοποιειται η Υπηρεσία Πληροφοριων της Mossos d'Esquadra (τοπική αστυνομία) με σκοπο να αντιμετωπίσει τον ισλαμικό εξτρεμισμο και την τρομοκρατία.

(Πληροφορίες απο redskywarning.blogspot.com,teaandpolitics.wo

2) Ελληνόπουλο ξυλοκοπήθηκε γιατί... έτρωγε σαλάμι

Ελληνόπουλο 11 χρόνων ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του μουσουλμάνους σε σχολείο του Σίδνεϊ, γιατί έτρωγε σαλάμι την περίοδο της δικής τους νηστείας.
Ο Αντώνης Γρηγορίου μαζί μ' έναν φίλο του αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στη βιβλιοθήκη, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ήδη όμως, ο ίδιος είχε δεχθεί μια γροθιά στο μάτι και δυνατές κλωτσιές στα πόδια.
"Μού ράγισε η καρδιά, όταν είδα το παιδί μου σ' αυτήν την κατάσταση", θα πει ο πατέρας του, Αντρέας Γρηγορίου.
"Όταν πήγα στο σχολείο, τον είχαν εκεί που κρατούν τα άρρωστα παιδιά".
Το παιδί, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να είναι τρομοκρατημένο και να έχει εφιάλτες.
Μετά το γεγονός ήλθαν στην επιφάνεια και άλλα παρόμοια περιστατικά, αρκετά δε παιδιά είπαν ότι φοβόντουσαν να φάνε το μεσημέρι, γιατί δέχονταν επιθέσεις αν το φαγητό τους ήταν "διαφορετικό" από των άλλων, ιδιαίτερα την περίοδο του Ραμαντάν.
Εκπρόσωπος των μουσουλμάνων, από το Τζαμί του Κόμπουρκ, θα πει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που προωθεί το Ισλάμ.
"Θα έλεγα ότι τα λυπηρά αυτά συμβάντα είναι αποτέλεσμα της ανατροφής των παιδιών, μέσα στην οικογένεια και όχι του Ισλάμ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση στο πρόβλημα. Για να εξαλειφθούν αυτού του είδους τα φράγματα, απαιτείται μια διαδικασία που προϋποθέτει ανοχή στα διάφορα θρησκεύματα και τους πολιτισμούς των κατοίκων αυτής της χώρας", θα πει η Μπάχα Γέχια.

Κατά τα άλλα...

Ζωγράφισε τον Χριστον Εσταυρωμένον και ...απεβλήθη

Ένα οκτάχρονο αγόρι απο το Taunton UK, αποβλήθηκε απο το σχολείο και υποχρεώθηκε να επισκεφτεί ψυχολόγο, διότι ζωγράφισε τον Χριστο εσταυρωμένο. Ο πατέρας του παιδιού ενημερώθηκε απο το σχολείο, ότι ο γιός του έφτιαξε ένα «βίαιο σκίτσο», ενω ο ίδιος δήλωσε, πως το σχολειο «βιάζει» την θρησκεία του γιου του. Το παιδι ζωγράφισε το εν λόγω σκίτσο, στα πλαίσια μίας εργασίας ζωγραφικής με θέμα «κάτι σχετικά με τα Χριστούγεννα».

Για το τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας αν τολμήσει και περάσει γυναίκα με κοντή φούστα δεν θα πω...θα είναι απλώς η φαντασία ενός κακού Έλληνα ρατσιστή...

ُΕπίσης μην μπερδεύεις την Εκκλησία με τα προσκοπάκια και όσον αφορά την εκκλησιαστική περουσία ξαναπληροφορήσου στο κάτω κάτω και οι κακοί Έλληνες την έχουν ανάγκη...

Owain Glyndwr είπε...

Επίσης μάθε πρώτα τι εστί Ιερώνυμος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος,τι πράσινα πασοκικά-τουρκοβαρθολομικά πιόνια είναι και μετά μίλα.Αχ Κνιστιον (το κν ελπίζω να μην είναι από την ΚΝΕ...χεχε) πρέπει να ενημερωθείς γενικά καλύτερα (επαναλαμβάνω δεν τίθεται θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων...μην το παίζουν κάποιοι ποιο ευαίσθητη και ναι κνιστιον να μην χαθεί ούτε η ελληνική φυλή!γιατί να χαθεί;ε;τι αντίστροφος ρατσισμός είναι αυτός;και έχοντας κάποια γνώση στο θέμα σε διαβεβαιώ πως πλέον στα ελληνικά ποτάμια δεν υπάρχει ούτε ένα ενδημικό είδος ψαριού από τότε που κάποιοι είχαν την ιδέα να,"εμπλουτίσουν" τα νερά,αυτό ως παράδειγμα)

Owain Glyndwr είπε...

Επίσης "στη Ρώμη να φέρεσαι σαν Ρωμαίος" που λέει και το ρητό,τι ποιο λογικό από το να αλλάξουν αυτοί εφόσον ήρθαν στην πατρίδα μας από το να γίνει η Ελλάδα νεοταλιμπανία!
Σωστό αυτό περί Αλβανών,και στο χωριό μου έγιναν οι περισσότεροι ορθόδοξοι και φέρονται σαν Έλληνες αλλά άλλο ο πρώην άθεος ευρωπαίος συγγενής μας φυλετικά Αλβανός με ορθόδοξες ρίζες (ή καθολικές ή ακόμα και λάιτ μουσουλμανικές) από τις αφροασιατικές ορδές!
Και έλα βρε κνιστιον και όλοι οι υπόλοιποι την πολιτική σκοπιμότητα του ΠΑΣΟΚ δεν την βλέπεται;;;;την ανθελληνικότητα και τον εθνομηδενισμό μεγάλου μέρους του ΠΑΣΟΚ ούτε;)Γιωργάκης,Δραγώνα,Παπακωνσταντίνου κτλ...

Owain Glyndwr είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2010/02/16.html

την έθαψαν ζωντανή στην Τουρκία επειδή μιλούσε με αγόρια!και εκατό χρόνια πριν πάντως στο ελληνικό χριστιανικό χωριό μου ο καραπήδουλος έπεφτε και κανείς δεν έλεγε τίποτα...

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget