3/2/10

Κυκλοφορεί ελεύθερο.....


το 14ο τεύχος του SCREW.


Από τις 3 Φεβρουαρίου σε όλα τα σημεία διανομής της Αθήνας
και την επόμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη!!!

Poustritorial

Φίλες και φίλοι γεια σας και πάλι.


Ακόμα ένα τεύχος του SCREW είναι κοντά σας. Στο τεύχος Φεβρουαρίου ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με τον δημοσιογράφο Νίκο Λέκκα ο οποίος συζητά με τον συγγραφέα - σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη σε μια εκπληκτική συνέντευξη την οποία πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε.


Στον πολιτικό στίβο τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τις πρώτες 100 ημέρες στην εξουσία της χώρας. Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που μας έταξε το Σοσιαλιστικό Κίνημα εφαρμόστηκε επιλεκτικά και τα LGBT δικαιώματα δεν ήταν στα θέματα που αποφάσισε να προωθήσει η κυβέρνηση. Βλέπετε τώρα ασχολείται με τα μπλόκα των αγροτών οι οποίοι πολύ καλά κάνουν και διαμαρτύρονται αύριο θα ασχολείται με κάτι άλλο. Πέραν από τους αγρότες υπάρχουμε κι εμείς, τα LGBT άτομα τα οποία αποτελούμε το 10% της Ελληνικής κοινωνίας και απαιτούμε να θεσμοθετηθούν νομικά τα δικαιώματα μας.


Και όσο δεν προχωράει η κατοχύρωση των δικαιωμάτων της κοινότητας κάποιοι επιχειρηματίες (συνήθως γκέι και λεσβίες οι ίδιοι/ες) θα πετάνε έξω από τα μαγαζιά τους, τους θαμώνες επειδή κοιτάχτηκαν στα μάτια, επειδή ακούμπησε ο ένας τον άλλο στο μάγουλο ή επειδή φιλήθηκαν στο στόμα. Η τακτική των διακρίσεων πρέπει να σταματήσει το συντομότερο και θα πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν θα ανεχτούμε άλλες τέτοιου είδους πράξεις. Στις 8 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη διαμαρτυρία έξω από μαγαζί στο Γκάζι. Την 'τιμητική' του είχε το Grande Dame - ένα κατά τα άλλα απαίσιο αισθητικά μαγαζί - του οποίου η ιδιοκτήτρια έδιωξε κακήν κακώς ένα γκέι ζευγάρι επειδή τόλμησε να φιληθεί στο μαγαζί της. Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν με πλακάτ και σημαίες έξω από το μαγαζί για να διαμαρτυρηθούν. Το ζευγάρι κατάθεσε αγωγή και τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.


Και ενώ κάποιοι πετάνε τους γκέι έξω από τα μαγαζιά τους κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βοηθήσουν. Η γκαλερί The Breeder (Περδίκα 6, Μεταξουργείο) φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά έκθεση - δημοπρασία έργων τέχνης τα έσοδα της οποίας θα πάνε για την οικονομική ενίσχυση του Athens Pride 2010. Την έκθεση επιμελείται η Andrea Gilbert. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 2 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και η δημοπρασία θα γίνει το Σάββατο 6 του μήνα από τις 20:00 μέχρι τις 22:00


Πού πήγε η στήλη Vox Populi; Ε.. ναι λοιπόν! Ο συνεργάτης μας Θοδωρής Αντωνόπουλος ανέλαβε την επιμέλεια της στήλης Gay about Town της εβδομαδιαίας Free Press εφημερίδας LIFO. Η συνεργασία με το SCREW συνεχίζει κανονικά και ο Θοδωρής θα είναι μαζί μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Η συντακτική ομάδα του SCREW εύχεται στον Θοδωρή Αντωνόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.


Να θυμίσω ότι ένας ακόμα συνεργάτης μας ο Λύο Καλοβυρνάς γράφει την αντίστοιχη γκέι στήλη για λογαριασμό της άλλης μεγάλης Free Press εφημερίδας της Athens Voice, ενώ η συντακτική ομάδα του SCREW έχει αναλάβει την γκέι στήλη στην τρίτη μεγάλη εφημερίδα εβδομαδιαίας κυκλοφορίας την FAQ. Γι' αυτό κάθε βδομάδα ψάχνουμε όλες τις Free Press εφημερίδες. Οι συνεργάτες μας είναι παντού και πάντα και σας προσφέρουν σε εβδομαδιαία βάση έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.


Το καλοκαίρι κοντεύει επικίνδυνα (ας ξεκινήσουμε τις δίαιτες πιο νωρίς φέτος).... και το SCREW θα είναι χορηγός στα δύο μεγαλύτερα gay events της Ελλάδας. Το Athens Pride που θα γίνει το Σάββατο 5 Ιουνίου και το XLsior - ένα festival της lifezone - που θα γίνει στην Μύκονο από τις 20 μέχρι τις 28 Αυγούστου. Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι το SCREW θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις στα πιο πάνω φεστιβάλ. Γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι....


Σας ομοφυλοφιλώ,
Ανδρέας Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget