14/3/10

Κέλομαί σε Γογγύλα


πηγή
http://tvxs.gr/news/


Να πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς την ζέση ορισμένων ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας να κάνουν θρησκευτικό γάμο, τουλάχιστον στο πλαίσιο της χριστιανικής θρησκείας με οποιαδήποτε έκφραση-αίρεση-σχολή-παρακλάδι, πέστε το όπως θέλετε.

Είτε καθολικός είτε ορθόδοξος είτε οτιδήποτε, ο Χριστιανισμός όπως και το Ισλάμ θεωρεί τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους άρρωστους, ανώμαλους, μιασματικούς και άξιους για κάθε είδους τιμωρία.

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δικαίωμα αναφαίρετο είναι κάθε ανθρώπου, μαζί με τις ερωτικές του επιλογές να βρίσκει και τρόπους να τις εναρμονίζει με τη μία ή την άλλη θρησκευτική πεποίθηση.

Όμως, την άρνηση του Πολιτικού Γάμου στον οποιονδήποτε άνθρωπο οποιασδήποτε ερωτικής επιλογής εφ όσον τα δύο μέρη , το ζευγάρι δηλαδή, είναι άνθρωποι ενήλικες, όχι απλά την βρίσκω εξωφρενική αλλά πιστεύω πως παραβιάζει βάναυσα κάθε έννοια δικαίου.

Σε άρθρο του ο Patrick Dewhurst της Cyprus Mail, επισημαίνει πως αν επιτραπεί στην Κύπρο ο γάμος μεταξύ των ομοφυλόφιλων πολιτών, τότε θα υπάρξει και ένα μεγάλο οικονομικό όφελος για τον τουρισμό της.

Σίγουρα, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος ο αριθμός των ανθρώπων που θα έρθουν στο νησί για να παντρευτούν, να περάσουν λίγες ξένοιαστες μέρες στη θάλασσα άρα και να ξοδέψουν χρήματα.

Σε αυτά, προσθέστε και τους καλεσμένους τους.

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι και αυτό κάτι, που η Πολιτεία πρέπει να λάβει υπόψη της.

Υπάρχει όμως κάτι απείρως πιο ουσιαστικό από τα οικονομικά οφέλη.

Είναι, το ίδιο το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να αγαπηθούν και μοιραστούν τη ζωή τους, να τη σφραγίσουν εφ όσον το επιθυμούν με την Πολιτειακή βούλα και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της κοινής τους ζωής.

Πράγμα που απλά εξασφαλίζει πως αν σε ένα ζευγάρι ο ένας / η μία πεθάνει, τότε εκείνος/ ή εκείνη που μένει πίσω δεν θα προσθέσει στην άβυσσο της απώλειας την πιθανότατη φρίκη ενός συγγενικού περίγυρου που σαν το όρνιο θα παρέμβει για να διεκδικήσει αρπακτικά και λυσσαλέα όσα κάποιοι απέκτησαν μαζί σε μια διαδρομή συντροφική.

Είναι γνωστή πια στην Κύπρο η πρόσφατη υπόθεση Κύπριου, που επιθυμεί να παντρευτεί με πολιτικό γάμο τον σύντροφό του και, εύλογα θέλει αυτό να γίνει στην πατρίδα του.

Τον πρώτο λόγο έχει η Επίτροπος Διοικήσεως, κα Ηλιάνα Νικολάου αλλά καλά θα κάνουν οι κρατούντες να λάβουν σοβαρά υπόψην τους πως το θέμα ήδη εξετάζει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Και εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως σε όλη την Ευρώπη σχεδόν, είτε με τη μορφή συμφώνου συμβίωσης είτε με τη μορφή πολιτικού γάμου, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι πλήρως αναγνωρισμένα νομικά.

Προσωπικά, με ενοχλεί ιδιαίτερα η περί ομοφυλοφίλων συζήτηση.

Γιατί;

Γιατί απλά, κατά τη γνώμη μου, με το που γίνεται μια τέτοια συζήτηση, ουσιαστικά την ίδια στιγμή σχεδόν νομιμοποιούμε τη διάκριση.

Συζητάμε δηλαδή, για κάποιους συνανθρώπους μας, λες και είναι εγκληματίες ή ανήκουν σε άλλο είδος από το ανθρώπινο. Και με τι κριτήριο; Με το κριτήριο της προσωπικής ΤΟΥΣ ζωής…

Κάνουμε «θέμα» κάτι που θα έπρεπε να ήταν απολύτως αυτονόητο.

Δεν είναι το μόνο θα μου πείτε, και έχετε δίκιο.

Βέβαια, τελικά είναι αδύνατο να αποφύγει κανείς τη συζήτηση εφ όσον ζούμε με τόσο παράλογους δημόσιους κανόνες που θέλουν να ελέγχουν την ίδια την προσωπικότητα του Άλλου-όποιος και αν είναι αυτός ο Άλλος.

Πράγματι, είναι αδύνατο να αποφύγει κανείς τη συζήτηση, όταν νιώθει την αγωνία και την ένταση ενός συμπολίτη που δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το δικαίωμα, το αυτονόητο δικαίωμα, να σφραγίσει και νομικά τη σχέση του.

Βρισκόμαστε στο 2010.

Ήταν 1979 όταν στην Ολλανδία άρχισαν να δίδονται το ένα μετά το άλλο σταδιακά, όλο και περισσότερα δικαιώματα στα ζευγάρια του ίδιου φύλου που συγκατοικούν.

Τομείς όπως η νομοθεσία σχετικά με ενοικίαση κατοικίας, η κοινωνική ασφάλιση, η φορολογία εισοδήματος, οι κανόνες μετανάστευσης, οι κρατικές συντάξεις , δικαιώματα κληρονομιάς σε περίπτωση θανάτου, της σύνταξης σε περίπτωση ανικανότητας εργασίας ενός εκ των δύο, τακτοποιήθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο με γοργό ρυθμό.

Ακόμα και στην Καθολική Ιταλία, εκεί που κατοικοεδρεύει ο κος Αλάθητος και απαγορεύει τα προφυλακτικά στις χώρες του Τρίτου κόσμου, η σχετική νομοπαρασκευαστική επιτροπή ήδη προετοιμάζει νομοσχέδιο για αστικό σύμφωνο συμβίωσης, που θα είναι περίπου σαν αυτό της Βρετανίας θα καλύπτει δηλαδή όλα τα ζευγάρια που μπορούν να αποδείξουν πως ήδη συμβιώνουν για κάποιο διάστημα.

Είμαι βέβαιος πως δεν χρειάζεται να αναπτύξω εδώ το νομικό οπλοστάσιο που ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Οι αρμόδιοι σίγουρα το γνωρίζουν καλύτερα από μένα.

Η μόνη χώρα πια που ακόμα δεν καλύπτει την συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών-πλην της Κύπρου- είναι η Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε πως είναι άμεση πρόθεση της Κυβέρνησης των Αθηνών να δώσει τέλος σε αυτή την εκκρεμότητα το συντομότερο.

Θέλω να πιστεύω πως οι αρμόδιοι λοιπόν θα πράξουν τα δέοντα τάχιστα ώστε να πάψουν να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίες πολλοί, πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι εργάζονται δίπλα μας, καταβάλλουν τους φόρους τους, και είναι εντάξει προς όλες τις υποχρεώσεις τους.

Αλήθεια…Να παραθέσω έναν κατάλογο επιφανέστατων ανθρώπων που υπήρξαν ομοφυλόφιλοι και άφησαν πίσω τους τεράστιο έργο επιστημονικό, καλλιτεχνικό, ή ακαδημαϊκό; Θα χρειαστώ μερικές σελίδες. Αλλά δεν θα το πράξω και για άλλον ένα λόγο, για αυτόν που σημείωσα πιο πάνω. Συνιστά καθεστώς Κοινωνικών Διακρίσεων το να ξεχωρίζεις ανθρώπους λόγω των ερωτικών τους προτιμήσεων.

Είναι δυστυχώς αλήθεια, πως αιώνες τώρα, η διαπαιδαγώγηση μας στηρίζεται στο τσάκισμα του Διαφορετικού, γιατί τάχα αυτό το Διαφορετικό απειλεί την «κανονικότητα» μας.

Όπως είναι αλήθεια, πως αδυνατούμε ή δυσκολευόμαστε να δούμε την ομορφιά αν αυτή, δεν αντανακλά το δικό μας ιδεατό είδωλο.

Είναι αλήθεια επίσης, διαπιστωμένη επιστημονικά, πως οι πλέον φανατικοί εχθροί των ομοφυλοφίλων είναι ομοφυλόφιλοι που ποτέ δεν απελευθέρωσαν από μέσα τους την ορμή που τους χάρισε η Φύση και κατάντησαν θλιβεροί και κομπλεξικοί μισάνθρωποι.

Καλώ την κυρία Επίτροπο να κάνει το βήμα.

4 σχόλια:

Maximilian Roth είπε...

Ki omws, den einai toso maura re: xristianikes omologies kai same-sex marriage, min ta bazoume ola sto idio tsoubali

http://en.wikipedia.org/wiki/Blessing_of_same-sex_unions_in_Christian_churches

kata ta alla, thumbs up gia to ar8ro.

Hfaistiwnas είπε...

Κύπρος και Ελλάδα, μα είναι δυνατόν ακόμη να δημιουργούν πρόβλημα;;

Owain Glyndwr είπε...

η επίθεση στον χριστιανισμό των 8 και 10'...

somebody είπε...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀
,

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget