5/3/10

ΟΛΚΕ: Απαράδεκτες δηλώσεις Καρατζαφέρη


Στη συνέντευξη, που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στο περιοδικό Down Town, δηλώνει ενοχλημένος που οι γκέι θέλουν να γίνουν πρότυπο στην κοινωνία, αναφερόμενος, σαφώς, σε όσους εργάζονται στην showbiz. Ο κ. Καρατζαφέρης θα έπρεπε να είναι πιο ενημερωμένος και να γνωρίζει ως πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος ότι γκέι και λεσβίες δεν υπάρχουν μόνο στην showbiz.

H πραγματικότητα, έτσι όπως την βιώνουμε καθημερινά, δεν έχει να κάνει μόνο με τους γκέι ή μόνο με την showbiz ως εργασιακό τομέα. Οι λεσβίες, οι γκέι, τα αμφισεξουαλικά, διαφυλικά και τρανσεξουαλικά πρόσωπα εργάζονται σε διάφορους τομείς και προσφέρουν το δικό τους μερίδιο τόσο στην ανάπτυξη αυτής της χώρας όσο και την οικονομική συνδρομή τους ώστε να βγούμε από την στενωπό που έχουμε περιέλθει.

Είναι άστοχο, για να μην πούμε τελείως απαξιωτικό, να κατηγορούμεθα ότι «διαφημίζουμε» την ζωή μας την στιγμή που υφιστάμεθα διαρκώς και σε καθημερινό επίπεδο διακρίσεις που μας αναγκάζουν να ζούμε σε καθεστώς φόβου. Διακρίσεις που σίγουρα θα είχαν αμβλυνθεί, αν όχι εξαλειφθεί, αν πραγματικά ο κ Καρατζαφέρης και σύσσωμο το Κοινοβούλιο είχαν φροντίσει να μας διασφαλίσουν την απαραίτητη ισονομία και ισοπολιτεία που δικαιούμαστε. Ήτοι, την θεσμική κατοχύρωση των ομοερωτικών σχέσεων, την πρόληψη και εξάλειψη των κηρυγμάτων μίσους και της βίας απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα, την επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) κτλ.


Αλλά, φαίνεται αυτά είναι ψιλά γράμματα καθότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι υπερτερούμε σε ευκαιρίες και βγαίνουμε πιο πάνω από τον στρέιτ κόσμο. Θα ήταν, βέβαια, πιο συνετό να μιλάμε για τα «προτερήματα» του πολιτικού δημόσιου λόγου με μεγαλύτερη πειθώ και όχι με ασύνδετα μεταξύ τους παραδείγματα όπως τον Κοεμτζή ή τον Τσαρούχη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget