13/3/10

Τραβεστί κέρδισε την επιμέλεια δύο παιδιών


πηγή τροκτικό


Τη μόνιμη επιμέλεια δύο παιδιών κέρδισε μία 37χρονη τραβεστί στην Κόρντομπα, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά από τότε που ήταν μικρά, όταν αντιλήφθηκε ότι κακοποιούνταν από τη βιολογική τους οικογένεια. «Το επόμενο βήμα είναι η....


υιοθεσία, αν και δεν τρέφω αυταπάτες, επειδή είναι δύσκολο», δήλωσε στους δημοσιογράφους η τραβεστί Μαρία Μπέλεν Ότσοα. «Γνωρίζουν ποιο είναι το φύλο μου», πρόσθεσε η 37χρονη, αναφερόμενη στα παιδιά. Το κορίτσι είναι σήμερα τεσσάρων ετών και το αγόρι επτά. «Το κορίτσι υπέφερε από υποσιτισμό και έχει ξυλοκοπηθεί, ενώ το ένα χέρι του αγοριού είναι παράλυτο καθώς οι γονείς του το είχαν κάψει σε ένα φούρνο. Τα τραύματα δεν έχουν επουλωθεί πλήρως ενώ τα δύο δάχτυλα έχουν προσκολλήσει στην παλάμη», δήλωσε η παιδίατρος Ματίλντ Γκλινέρ, η οποία προειδοποίησε τις Αρχές για τις άσχημες συνθήκες στις οποίες ζούσαν τα παιδιά με τους βιολογικούς τους γονείς. Η ίδια δήλωσε ότι η Μαρία Μπέλεν έδωσε ένα «παράδειγμα αγάπης, ανεξάρτητα από το φύλο της» και διαβεβαίωσε ότι η υγεία των παιδιών είναι, σήμερα, άριστη.
«Έχουμε πάντοτε προκαταλήψεις με αυτούς τους ανθρώπους. Συνήθως πιστεύουμε ότι μια τραβεστί συνδέεται με την πορνεία ή με τον επικίνδυνο υπόκοσμο. Στην πραγματικότητα, η κοινωνική παρέμβαση αυτού του προσώπου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας». Με αυτά τα λόγια, το δικαστήριο ανηλίκων του Ρίο δικαιολόγησε την παραχώρηση μόνιμης επιμέλειας των δύο παιδιών στην τραβεστί. Στην Κόρντομπα, που βρίσκεται βορειο-κεντρικά της Αργεντινής, πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Λατινική Αμερική.

1 σχόλιο:

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο που δεν μπήκαν άλλα κριτήρια στη μέση, και ήταν αρκετή για αυτούς το ενδοαφέρον της Μαρία Μπέλεν Ότσοα για τα παιδιά..

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget