5/3/10

GayWorld.gr για δηλώσεις Καρατζαφέρη


Είναι τραγικό και συνάμα μια σύγχρονη ομοφοβική και ετεροσεξιστική πραγματικότητα, άνθρωποι που εκλέχτηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να υπηρετούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, άσχετα από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή την ταυτότητα του κοινωνικού του φύλου, να κραυγάζουν τόσο ρατσιστικές και ακραίες δηλώσεις για ένα μέρος αυτού.

Βέβαια, το έργο αυτό το έχουμε δει πλειστάκις να παίζεται από τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ Γιώργο Καρατζαφέρη. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι από πότε οι λεσβίες, οι γκέι, τα αμφισεξουαλικά, διαφυλικά και τρανσεξουαλικά πρόσωπα άρχισαν να υπερτερούν σε ευκαιρίες ή να βγαίνουν πιο πάνω από τους στρέιτ;

Υπερτερούν σε τί, πού και από πότε;

Στο θέμα της κατοχύρωσης και της αναγνώρισης θεσμικών δικαιωμάτων; Πότε αποκτήσαμε ισονομία και ισοπολιτεία στο δικαίωμα τέλεσης πολιτικού γάμου ή στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και δεν το πήραμε είδηση;

Στο θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΚΑΙ λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ΚΑΙ ταυτότητας φύλου;

Στο θέμα της προστασίας από ομοφοβικές επιθέσεις ή την ρητορική μίσους;

Μήπως θα έπρεπε να αναλωθούμε αναφέροντας έναν μακροσκελή κατάλογο όπου βασιλεύει η ανισότητα και η μη ανοχή ώστε να γίνουν αντιληπτά – αν όχι σεβαστά – αιτήματα για τα οποία παλεύουμε χρόνια τώρα;

Το απλοϊκό «Ζήσε τη ζωή σου, χωρίς να το διαφημίζεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως του έρωτά του, το να θέλει όμως να γίνει πρότυπο στην κοινωνία, αυτό εμένα με ενοχλεί.» περικλείει απέραντο ρατσισμό και μίσος για μια «άλλη» σεξουαλικότητα. Κατανοούμε ότι θα μας θέλατε κλεισμένες και κλεισμένους στην ντουλάπα του φόβου. Να σκύβουμε το κεφάλι στην κάθε «στρειτ ανώτερη» σφαλιάρα!

Μπορεί κάποτε, κάποιες άλλες εποχές να το κάναμε. ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ!

Εκ μέρους του GayWorld.gr
Ανδρέας Ιωαννίδης – Ειρήνη Πετροπούλου

8 σχόλια:

www.gayworld.gr είπε...

Πηγή: GayWorld.gr

stassa είπε...

Παρακαλώ; Το ίδιο gayworld.gr που μετέδιδε την είδηση οτι στη Γαλλία δε θεωρείται πια διαταραχή η ομοφυλοφιλία; Το ίδιο που έγραφε οτι το '99 κατέβηκε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές η "τραβεστί Παλόμα;" Αυτό το gayworld.gr;

Μη χάσει η Βενετιά βελόνι αν δεν ξέρουμε από ποιό φωτεινό φάρο της έγκυρης πληροφόρησης πήρε ο Πισωγλέντης την είδηση... από τρίτο χέρι.

pisoglendis είπε...

έγραψε τετοιο πράγμα το gay world.gr??
xaxaxax
θεά
τι Αλόμα τη Παλόμα

www.gayworld.gr είπε...

τι Αλόμα.... τι Παλόμα.... τι Πάολα!!
Ηλίθιες!

www.gayworld.gr είπε...

Ας διαβάσουν και οι αγράμματες το απόσπασμα:

Στις εκλογές του 90, η Πάολα βάζει υποψηφιότητα με τους Οικολόγους/Εναλλακτικούς, όπου συμμετέχει και μια δραστήρια gay ομάδα. Αποτυγχάνει για λίγους ψήφους και το ελληνικό κοινοβούλιο χάνει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει, επιτέλους, συναρπαστικό!

Πηγή: http://forum.gayworld.gr/index.php?topic=3096.0
Η "ΓΝΩΣΤΗ-ΑΓΝΩΣΤΗ" ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΕΪ ΕΛΛΑΔΑΣ
Του Θοδωρή Αντωνόπουλου

stassa είπε...

Καλύτερα μη μιλάς εσύ γι' αποσπάσματα, που έχεις εκτελέσει την γκέυ ιστορία της οικουμένης ούλης:

08/10/09
«Το Google και οι πολιτικοί συντάκτες της «Free Sunday» δεν μπόρεσαν να θυμηθούν παλιούς ή νέους γκέι υποψηφίους πέραν της τραβεστί Παλόμα, που στις εκλογές του '93 λίγο έλειψε να μπει στη Βουλή με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς»

Πηγή, gayworld.gr

20/02/10:
«Το γαλλικό κράτος έπαψε να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ψυχική διαταραχή, αφού διεγράφη, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, από τον κατάλογο των ψυχιατρικών παθήσεων.»

Πηγή, gayworld.gr (τέταρτο χέρι από Ελευθεροτυπία, τρίτο χέρι από ΑΠΕ, δεύτερο χέρι από την Le Monde όπου ο αρχικός τίτλος ανεφέρει οτι "Le transsexualisme n' est plus une maladie mentale en France").

Μαύρα τα μεσάνυχτα, κλείστα και ξανάνοιχτα.

www.gayworld.gr είπε...

stassa έχεις απόλυτο δίκαιο...
άντε τώρα στις φίλες σου στο grade Tram (:P) για ποτάκι....

stassa είπε...

Αμ αν δεν ήσουνα κουτός, δε θά 'λεγες κουταμάρες.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget