15/4/10

Παραλήρημα Ψωμιάδη


Με τους ομοφυλόφιλους «τα έβαλε» ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ανάμεσα στους εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ολόκληρης της επικράτειας.

Μιλώντας από το βήμα της ΕΝΑΕ, ενδεχομένως προκειμένου να υποδείξει την πολιτική του συνέπεια, διατυμπάνισε τον ανδρισμό του, χρησιμοποιώντας μια φράση σεξιστικού περιεχομένου.

Λίγο μετά, στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας του για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο εκλεγμένος επί σειρά ετών νομάρχης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα προβλέπεται η αντικατάσταση του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη, αν για παράδειγμα αποδεικνύεται ομοφυλόφιλος ή κλέφτης, εξισώνοντας σαφώς τις δύο συγκεκριμένες ιδιότητες.

Επιπλέον, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε: «Σε συζήτηση γύρω από αυτό το τραβεστί - νομοσχέδιο δεν ξανασυμμετέχω. Πρόκειται για ένα προσχέδιο - μπάχαλο. Δεν ξανασυζητάω γι’ αυτό το προσχέδιο το οποίο υποβαθμίζει τα αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους. Μας αποκόπτει από την κοινωνία και δημιουργεί προβλήματα. Επιστρέφουν οι ένδοξες μέρες του παλιού, γνωστού αυταρχικού ΠΑΣΟΚ. Τα φαντάσματα του παρελθόντος ξαναχτύπησαν. Αν δεν έρθει το κανονικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση, δεν έχει νόημα να κάνουμε συζητήσεις επί χάρτου».

Επί της ουσίας, σημειώνεται ότι η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ επί του παρόντος τάσσεται κατά του προσχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης, ζητώντας τροποποιήσεις και διευκρινίσεις αναφορικά με ζητήματα όπως οι πόροι των νέων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες και το προσωπικό τους. Διαμηνύει ότι συμμετέχει στο διάλογο, ωστόσο, θα οριστικοποιήσει τις θέσεις της σε συνέδριο που θα διεξαχθεί μεταξύ 28 και 29 Απριλίου. Στην περίπτωση που δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις τις οποίες θέτει, η ΕΝΑΕ δεν αποκλείει καμία μορφή αντίδρασης.

6 σχόλια:

Ego mei mihi me (a) me είπε...

Πόσες φάρμες, πόσα εργοστάσια γιαουρτιού του χρειάζονται.
Κρίμα που δεν μένω Θεσσαλονικη...

stopomofovia είπε...

ο μισαλλόδοξος λόγος από τον Ψωμιάδη δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα, έχει όμως μεγάλη βαρύτητα το γεγονός ότι τα λόγια αυτά ακούγονται από έναν κατέχοντα δημόσιο αξίωμα, πόσο μάλλον όταν προωθείται με αυτό τον τρόπο ένα από τα σημαντικότερα είδη ομοφοβίας.

Μπορεί η ΘΕΣΜΙΚΗ ΟΜΟΦΟΒΙΑ να έχει σχεδόν εξαλειφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου, όμως σε μια εποχή που βρίσκει τη χώρα μας με ολοένα και περισσότερα κρούσματα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας κατά των γκέι και λεσβιών ο Ψωμιάδης και οι συνυπαίτιοί του, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, κληρικών και άλλων δημόσιων προσώπων, είναι οι κατεξοχή ηθικά υπεύθυνοι και θα βρουν απέναντί τους ένα δυνατό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας!

σε τηλεφωνική επικοινωνία με συνεργάτη του εκπροσώπου της ΝΔ, αρνήθηκε να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του νομάρχη και μας έκλεισε το τηλέφωνο κατά πρόσωπο!

pisoglendis είπε...

stop omofovia
να ηταν μόνο αυτά ο νομάρχης κατα καιρούς έχει κατηγορηθεί για πολλά
κάποια στιγμή θα έχανε και το αξίωμα του
αλλά μιλάμε για πολιτική
και ασυλίες..

Ephemeron είπε...

...δεν τα πιστευω αυτα που διαβαζω...
... απιστευτο...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ?
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ

Ephemeron είπε...

Ανωνυμε,
Μα ειναι ποτε δυνατον να ακουμε πραγματα οπως " με ποιο τρόπο θα προβλέπεται η αντικατάσταση του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη, αν για παράδειγμα αποδεικνύεται ομοφυλόφιλος ή κλέφτης..." και να μην πει κανεις τιποτα;
Σε λιγο θα μας στειλουν σε καινουργια στρατοπεδα συγκεντρωσης αν συνεχιστει ετσι το πραγμα....

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget