29/5/10

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRIDE ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRIDE ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Παρασκευή 4 Ιουνίου, ώρα 17.00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων – Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»
Ακαδημίας 50

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας- Athens Pride διοργανώνει την παραμονή (Παρασκευή 4 Ιουνίου) της κεντρικής εκδήλωσης συνέδριο για τη συνεργασία και αλληλεγγύη στη ΝΑ Ευρώπη στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 17.00.

Το σκεπτικό και ο στόχος του Συνεδρίου
Αναδείχνουμε μια ακόμη πτυχή του φετινού μας συνθήματος. Δίνουμε βήμα σε ακτιβίστριες και ακτιβιστές από τις γειτονικές μας χώρες και διεθνοποιούμε τα προβλήματα αλλά και τις επιτυχίες τους. Το συνέδριο αυτό επιθυμούμε να γίνει η απαρχή για ένα δίκτυο επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ μας. Εντάσσεται στο πρόγραμμα αλληλεγγύης που εγκαινιάσαμε πέρσι με την παρουσία μας στα Πραιντ στη Σόφια και το Βελιγράδι (βλ www.athenspride.eu, Solidarity and Exchange Program).

Συμμετοχές
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από Ζάγκρεπ (Κροατία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Σόφια (Βουλγαρία) από την ILGA Europe( International Lesbian and Gay Association), η κα. Μαριλένα Κοππά (ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος (ευρωβουλευτής Οικολόγων Πρασίνων), ενώ βιντεοχαιρετισμό θα δώσουν οι ευρωβουλευτές κ. M. Cashman και η κα. Sophie In't Veld από το Intergroup for Gay and Lesbian Rights του Ευρωκοινοβουλίου

Για το Athens Pride
Δημήτρης Τσαμπρούνης, 6944502529
Andrea Gilbert, 6974187383

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget