1/5/10

Δράση Δρόμου


Homotopia
Κυριακή 16 Μαΐου
17:00 Δράση δρόμου Συνάντηση στον Λευκό Πύργο.

Δράση Δρόμου

Στόχος της δράσης Δρόμου είναι να μπορέσουμε να εκφραστούμε ελεύθερα και όπως θέλουμε σε δημόσιους χώρους.
Το ραντεβού έχει κλειστεί στο Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Εκεί πρέπει ένα η περισσότερα ζευγάρια να μιλάνε για την σχέση τους να τσακώνονται , να φιλιούνται , να αγκαλιάζονται να πιάνονται χέρι χέρι.
Όσοι δεν θέλουν να συμμετέχουν ενεργά μπορεί να είναι οι παρατηρητές οι οποίοι θα βλέπουν και θα καταγράφουν τις αντιδράσεις του κόσμου.
Μετά τη Δράση μας, την επόμενη μέρα ( Δευτέρα) στο Prezzande (πρώην Ελι Ελά) θα συζητήσουμε για την εμπειρία που βιώσαμε.
Στην δράση δρόμου μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν χωρίς περιορισμούς
Γιατί κάνουμε τη δράση δρόμου?
(δανείζομαι από το κείμενο για την Δράση δρόμου στην Αθήνα)

1) για να "δουλέψουμε" τη βία που έχουμε εισπράξει και εσωτερικεύσει. Για να δουλέψουμε την αγωνία/ανησυχία που δικαιολογημένα αισθανόμαστε οι περισσότεροι/ες όταν σε δημόσιο χώρο ο/η σύντροφος ή φίλος μας αγγίζει, εκδηλώνει τρυφερότητα.
2)Για να διεκδικήσουμε τους δρόμους που μας ανήκουν, όπως μας δίδαξαν οι φεμινίστριες.
για να δοκιμάσουμε τα όρια ανοχής της πόλης μας. Κάνουμε υποθέσεις για το πού είναι ασφαλές και πού δεν είναι. Αληθεύουν; Μήπως τελικά έχουμε μεγαλύτερο εύρος κινήσεων και ελευθερίας απ' ό,τι πιστεύουμε;
3) για να "εκπαιδεύσουμε" την κοινωνία σε θέματα ορατότητας. Την 28η φορά που θα δουν ένα ζευγάρι λεσβίες/γκέι να ζουζουνίζει ή να τσακώνεται θα βαρεθούν, γιατί θα έχουν συνηθίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget