17/5/10

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣτις 17 Μαΐου 1990, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοσεξουαλικότητα από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών. Σε ανάμνηση αυτής της ημέρας, τα τελευταία χρόνια η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, αναγνωρισμένη και από το Ευρωκοινοβούλιο.Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ομοφοβικές χώρες της Ευρώπης:

· η ελληνική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια

· σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ, το 64% των Ελλήνων κι Ελληνίδων δηλώνει ότι η δυσμενής μεταχείριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού των πολιτών είναι «πολύ η αρκετά διαδεδομένη»

· μόνο το 17% των Ελληνίδων κι Ελλήνων αναφέρουν ότι έχουν φίλους/ες γκέι ή λεσβίες

· στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, έρευνες δείχνουν ότι τα LGBT[1] άτομα έχουν 26% λιγότερες πιθανότητες απάντησης ως υποψήφιες/ οι σε θέσεις απασχόλησης.

· Σημαντική είναι κι η θεσμική ομοφοβία, όπως αυτή εκφράζεται από φορείς όπως το ΕΣΡ με τα πρόσφατα πρόστιμά του (και το ακραίο σκεπτικό του) και η Εκκλησία

Αυτό που τρέφει την ομοφοβία είναι η ΑΓΝΟΙΑ: η κοινωνία δεν έρχεται σε επαφή με γκέι και λεσβίες κι ενισχύει έτσι τα ομοφοβικά στερεότυπα και συμπεριφορές. Στο βαθμό που εμείς αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και παύουμε να κρυβόμαστε, δίνουμε στην υπόλοιπη κοινωνία τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή μαζί μας. Αυτό στηρίζει το Φεστιβάλ μας φέτος με το σύνθημα – διαπίστωση ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ: ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ, 12.00 Η ΏΡΑ (θα ακολουθήσει ανακοίνωση)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήνυση στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ έκαναν πέντε εκπρόσωποι οργανώσεων.

Η μήνυση αφορά δηλώσεις του ιεράρχη, σύμφωνα με τις οποίες οι ομοερωτικές επαφές είναι «τρομερές διαστρεβλώσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», που «έχουν τρομακτικές συνέπειες τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία». Τη μήνυση υπέβαλαν οι Παναγιώτης Δημητράς και Γρηγόρης Βαλλιανάτος, εκπρόσωπος και στέλεχος αντίστοιχα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, Αντρέα Ελεν Γκίλμπερτ και Δημήτρης Τσαμπρούνης, εκπρόσωποι του Athens Pride, και η Ευαγγελία Βλάμη.Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο ιεράρχης, καθώς -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του- είναι υποχρέωσή του να γνωστοποιεί τα θέματα που άπτονται της εκκλησιαστικής του δράσης. Ο Σεραφείμ, όταν είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του δημάρχου Τήλου να τελέσει το γάμο ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού, είπε ότι επρόκειτο για «εκδήλωση εγκληματικής προσβολής, αποϊεροποιήσεως και απομειώσεως του ανθρωπίνου βίου, αφού ονομάζουν δήθεν προοδευτισμό την παράνοια των παρά την ανθρώπινη φύση και τον ανθρώπινο οργανισμό ψυχοπαθολογικών εκτροπών του γενετήσιου χώρου». Τότε ο μητροπολίτης την είχε γλιτώσει...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.

Νομίζω ότι μ αυτήν την κίνηση αρχίζουν (επιτέλους) τα όργανα.

Όποιος θέλει να χορέψει ας ...τραγουδίσει.

Μπράβο τους και ας παραδειγματιστεί ο καθένας μας ώστε όταν προσβάλεται η προσωπικότητα και αξιοπρέπειά μας να ξέρουμε τι να κάνουμε.

Μετά απ αυτό, βρίσκω λίγο χεσμένη την παπαδιά η μου φαίνεται?

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget