28/5/10

Ειμαστε παντού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Athens Pride
Η ετήσια κεντρική εκδήλωση Περηφάνιας στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας- Athens Pride, η οποία θα διεξαχθεί και φέτος στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5 Ιουνίου, προγραμματίζεται πολλούς μήνες πριν όπως κάθε χρόνο. Ο προγραμματισμός αυτός εμπλέκει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ανθρώπους από Ελλάδα και εξωτερικό, από την οργανωτική επιτροπή, μέχρι τα ΜΜΕ που μας στηρίζουν και που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την ενημέρωση.
Την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο για την ίδια μέρα (5 Ιουνίου), το οποίο τελικά θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά στις 11.00 κατόπιν συνεννόησης με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.
Ως εργάτριες κι εργάτες, άνεργοι, άνεργες, φοιτητές, φοιτήτριες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι και επαγγελματίες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας των ενεργών πολιτών και πολιτισσών, συμπάσχουμε και συμμεριζόμαστε την ίδια αγωνία με όλη τη χώρα. Από σεβασμό προς το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα των κοινωνικών διεκδικήσεων, ακυρώνουμε όλες μας τις δράσεις από τις 11.00 ως τις 15.00 του Σαββάτου. Στη ζοφερή κατάσταση της Ελλάδας του ΔΝΤ και της «Τρόικας», της αβεβαιότητας και της απογοήτευσης, ενώνουμε τη φωνή των δικών μας διεκδικήσεων με κάθε φωνή που αγωνίζεται ειρηνικά για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα.
Η ετήσια εκδήλωση υπερηφάνειας είναι για μας όμως ένα κομμάτι ζωτικής έκφρασης, με την οποία επιδιώκουμε την ορατότητά μας και το σεβασμό, πολεμώντας την επιπλέον διάκριση που υφιστάμεθα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου. Για το λόγο αυτό, κανονικά θα διεξαχθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι χαιρετισμοί, προγραμματισμένοι στις 17.00, η παρέλαση στις 18.00, καθώς και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις 20.00 και μετά.
Η περήφανη συμμετοχή μας στην πλατεία και στην πολύχρωμη παρέλαση, είναι ταυτόχρονα μια βαθιά πολιτική δήλωση. Την ημέρα περηφάνιας μετατρέπουμε την διαμαρτυρία μας σε γιορτή και τη διεκδίκηση σε αισιοδοξία.

Η οργανωτική επιτροπή


ΥΓ: κανονικά θα διεξαχθεί η ημερίδα την παραμονή, 4η Ιουνίου το απόγευμα, καθώς και το άφτερ πάρτυ στο Candybar. Δείτε και www.athenspride.eu

8 σχόλια:

mahler76 είπε...

Μπράβο.

Το λαγωνικό είπε...

Πολύ σωστή κίνηση εκ μέρους του Pride. Συγχαρητήρια.

bear είπε...

Μπράβο. Σωστοί.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε ότι κάποιους σας φτύνουν και νομίζετε ότι βρέχει, το εννοούμε.

Άλλος Ανώνυμος είπε...

Για τον από πάνω Ανώνυμο:
Αν υποννοείς ότι η απόφαση των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και όσων έδωσαν άδεια να γίνει η πορεία την ίδια μέρα με το pride είναι ομοφοβική, παράλογη, και ηλίθια, δε διαφωνώ στο ελάχιστο. Αλλά, ούτε το pride γίνεται να αναβληθεί (πέρα από αυτούς που έχουν αλλάξει ταξίδια και δουλειές για να μπορούν να είναι εκεί, άντε ξαναβρές και όσους είναι στο πρόγραμμα), ούτε πόλεμο με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μας συμφέρει να ανοίξουμε πόλεμο μαζί τους σε αυτή τη χρονική περίοδο...
Εκτός αυτού, έχεις τους ακροδεξιούς να απειλούν ανοιχτά, και οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι το πρόβλημα;

pisoglendis είπε...

συγνωμη δηλαδη οταν οι γκέη εχουν μια μεγάλη εκδήλωση
ως ενδειξη σεβασμού σταματάνε όλα?

Δεν ειδα ποτε την ΑΔΕΔΥ στο pride...
δεν κατάλαβα γιατι πρέπει να μην γίνουν οι εκδηλώσεις ως το απόγευμα..
οσο για τους ακροδεξιούς κάθε χρόνο δεν απειλούν?
απλά φέτος λίγο περισσότερο με την αφίσα.

pisoglendis είπε...

ανώνυμε
δεν ειπαμε να ανοίξουμε πόλεμο αλλά οχι να κατεβάσουμε και τα βρακιά μας. .
οπως πάει προβλέπω μεγάλη αποτυχία του pride που μόνο μια Παπαρίζου μπορεί να σώσει..

UnKnownX είπε...

Φίλες φίλοι,
το Pride θα ξεκινήσει κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί δηλαδή στις 10 το πρωί με DJ set. Απλά η μουσική δεν θα είναι τόσο δυνατή. Οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 δεν θα γίνουν γιατί κάποια στιγμή ανάμεσα σε αυτές τις ώρες θα περάσει μπροστά από την Κλαυθμώνος η πορεία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η διέλευση προκαλεί κάποια τεχνικά προβλήματα στο Pride και αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ανεστάλησαν οι πρωινές δράσεις. Πέραν αυτών των ωρών όλα τα υπόλοιπα που έχουν προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Όσοι και όσες επιθυμείτε ελάτε στην πλατεία από νωρίς.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget