28/6/10

Ζήτημα εθνικής νομοθεσίας ο γάμος ομοφύλων


πηγή gayworld.gr

Η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν κατοχυρώνει το δικαίωμα γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, κάθε κράτος είναι ελεύθερο να νομοθετεί όπως επιθυμεί για το ζήτημα. "Οι εθνικές αρχές είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις κοινωνικές ανάγκες για το θέμα και να ανταποκριθούν, καθώς ο γάμος έχει κοινωνική και πολιτιστική σημασία που είναι βαθιά ριζωμένη και διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τη μια κοινωνία στην άλλη", αναφέρεται στην απόφαση.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει οι Βιεννέζοι Χορστ Μίκαελ Σαλκ, 48 ετών και Φράντς Γιόχαν Κοπφ, 50 ετών, οι οποίοι αγωνίζονται από το 2002 για το δικαίωμα να παντρευτούν. Η Αυστρία υιοθέτησε νομοθεσία που επιτρέπει την ένωση ομοφύλων, αλλά δεν τους επιτρέπει να υιοθετούν παιδιά και είναι κατά την άποψη τους μεροληπτικός.

Από τα 47 κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης 21 επιτρέπουν πολιτικές ενώσεις και έξι επιτρέπουν γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=176733

4 σχόλια:

g for george είπε...

Όπως καταλάβατε, οποιαδήποτε προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο μόλις έλαβε τέλος πριν καν αρχίσει.

Και φυσικά αν περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να μας... "νομιμοποιήσει" και να μας κάνει πραγματικό κομμάτι αυτής της κοινωνίας (φαίνεται από το πόσοι μαζευόμαστε στο Πράιντ, αν αισθανόμαστε πραγματικό κομμάτι αυτής της κοινωνίας που διεκδικεί), μόλις έλαβε επίσης τέλος.

Κοινώς, τετέλεσται.

mahler76 είπε...

αυτά να τα βλέπουν οι αδερφές της πολιτικής ορθότητας που πίστευαν πως η Ευρώπη θα δώσει την λυση. Τον πούλο.

pisoglendis είπε...

exete dikio !!

Τα κουρέλια είπε...

Τα δικαστήρια είναι η εύκολη λύση -- για τεμπέληδες. Η αλλαγή της κοινωνίας είναι το στοίχημα στο οποίο συμμετέχουμε όλοι. Εντούτοις στο σκεπτικό του ΕΕΔΑ υπάρχει μια παράγραφος που σημαίνει πολλά. Περισσότερα στο Screw 19. Σημ. στην Αυστρία κατοχυρώθηκε η συμβίωση, στο διάστημα μεταξύ αίτησης και απόφασης. Και αυτό έπαιξε τον ρόλο του στην απόφαση.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget