19/7/10

Συνάντηση ΟΛΚΕ με ιδιοκτήτες/τριες γκέι - λεσβιακών επιχειρήσεων της περιοχής του Γκαζιού


Μετά από καταγγελίες που έγιναν στην ΟΛΚΕ σχετικά με ομοερωτοφοβικές επιθέσεις λεκτικής και σωματικής βίας σε γκέι άνδρες στην περιοχή του Γκαζιού και συγκεκριμένα έξω από γκέι και λεσβιακά καταστήματα διασκέδασης, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΛΚΕ συνάντηση με τους ιδιοκτήτες και τις ιδιοκτήτριες γκέι και λεσβιακών επιχειρήσεων στο Γκάζι.
Εκ μέρους της ΟΛΚΕ παρευρέθηκαν, το μέλος Παναγιώτης Δαμάσκος και τα μέλη του Δ.Σ. Κωστής Σπηλιώτης, Ανδρέας Ιωαννίδης. Στην συνάντηση προσκλήθηκαν όλα τα LGBT καταστήματα. Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των καταστημάτων Blue Train, Kazarma, S-Cape Army Academy, Big Bar, Bear Code, Trap, Alexander Sauna, Micraasia και Different.
Θέμα της συνάντησης ήταν τα κρούσματα επιθέσεων μίσους που σημειώνονται στην περιοχή. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ενημέρωση και κατατέθηκαν από όλες τις πλευρές ανησυχίες για την αυξανόμενη βια στην περιοχή και κυρίως για την βία που απευθύνεται στους γκέι.
Η ΟΛΚΕ παρουσίασε το ζήτημα και τις καταγγελίες που της έχουν κατατεθεί και εισηγαγε τον προβληματισμό με ποιό τρόπο το σωματείο μας μπορεί να βοηθήσει σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων κατέθεσαν την ευαισθησία τους στα θέματα αυτά, ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί και έκαναν προτάσεις για τις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν. Οι ίδιοι μάλιστα προσκάλεσαν την ΟΛΚΕ να παρακολουθήσει την Γενική Συνέλευση του σωματείου τους ώστε να υπάρχει περισσότερη και καλύτερη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η συζήτηση κατέληξε στην καταγραφή προτάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν από κοινού:
Κοινή παράσταση εκπροσώπων στην Αστυνομική Διεύθυνση με άιτημα την δική τους ευαισθητοποίηση και την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής π.χ. πεζές περιπολίες με διακριτκότητα.
Ανάλογη παράσταση στην Δημοτική Αστυνομία.
Την ενεργοποίηση του προγράμματος της ΟΛΚΕ που αφορά στη βία και προσαρμογή του στα δεδομένα του Γκαζιού.
Την έκδοση ενημερωτικού υλικού σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας και τι μπορεί κάποια ή κάποιος να κάνει σε περιπτώση που αντιμετωπίσει βία.
Την εκτύπωση αφισών σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας και την ανάρτηση τους στα διάφορα μαγαζιά της περιοχής.
Την δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης
Την ευαισθητοποίηση των ατόμων που εργάζονται ως πορτιέρηδες/ισσες ώστε να καταγγέλουν άμεσα φαινόμενα βίας που πέφτουν στην αντίληψη τους.
Η ΟΛΚΕ ευχαριστεί τις εκπροσώπους και τους εκπροσώπους των Blue Train, Kazarma, S-Cape Army Academy, Big Bar, Bear Code, Trap, Alexander Sauna, Micraasia και Different για την άμεση ανταπόκριση και ευαισθησία τους καθώς και για την πολύ καλή διάθεση συνεργασίας. Ελπίζει σε μια επόμενη συνάντηση να παρεβρεθούν εκπρόσωποι από περισσότερα καταστήματα. Μια δεύτερη συνάντηση αποφασίστηκε να ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο στην οποία θα προσκληθούν και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ της κοινότητας. Υπεύθυνος για την σύγκληση της επόμενης συνάντησης εκ μέρους της ΟΛΚΕ ορίστηκε ο Ανδρέας Ιωαννίδης.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget