20/10/10

ΔΙΑΛΕΞΗ - ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - 21ος ΑΙΩΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓνωρίζουμε? Απόρριψη και αποδοχή. Τι είναι η ομοφυλοφιλία? Τι είναι η ομοφοβία? Ρατσισμός? Ομοφυλόφιλα άτομα που έχουν διαπρέψει κοινωνικά στο πέρασμα των αιώνων. Ποσοστά εγκληματικότητας προς και από ομοφυλόφιλα άτομα. Είναι η ίδια η ομοφυλοφιλία έγκλημα? Νομοθεσία σύναψης γάμου. Νομοθεσία τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα άτομα. Το ίδιο το άτομο. Οι γονείς. Η κοινωνία. Το φιλικό και εργασιακό επριβάλλον. Το σχολείο. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγιση από το σπίτι και την πολιτεία.
Απαντήσεις που θα δoθούν μέσα από τη διάλεξη που διοργανώνει το ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΙΟΝ Κέντρο ‘Ερευνας και Μελέτης Ψυχολογίας-Εγκληματολογίας, με κύριους ομιλητές τον αξιότιμο δημοσιογράφο κύριο Γρηγόρη Βαλιανάτο (Αθήνα), τον κύριο Αλέκο Μοδινό, την επίκουρο καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και δικηγόρο παρά τω Αρείω Πάγω κυρία Δήμητρα Σορβατζιώτη και Συμμετοχή παρουσιάσης του Κυπαριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και ACCEPT Λ.Ο.Α.Δ.
Συντονισμός από τον επικεφαλή της ερευνητικής ομάδας ψυχολογίας εγκληματολογίας του Κωνστάντειου Κέντρου κύριο Κωνσταντίνο Χρίστου.
Τον χαιρετισμό έναρξης της διάλεξης θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κος Νίκος Τορναρίτης.
Της διάλεξης θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις.
Στις 3 Νοεμβρίου, 2010, στις 5.30μμ – 9.30μμ στο Ξενοδοχείο Hilton Cyprus.

Πληροφορίες στο 22 339690 ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΙΟΝ Κέντρο, κα Κωνσταντινίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget