30/12/10

«Οι καρέκλες» του Ιονέσκο


Ένα ζευγάρι σε βαθιά γεράματα μπροστά στην Ανάμνηση και την Προσδοκία πρωταγωνιστεί στις «Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο, που παρουσιάζει η Ομάδα Μεταφορική Θεάτρου σε σκηνοθεσία Αλέκας Θεολόγου.

Στην παράσταση οι δυο γέροι, γίνονται δυο παιδιά, διασχίζοντας όλη την ηλικιακή γεωγραφία και η έννοια του χρόνου μεταμορφώνεται σε παιχνίδι, στο ανατρεπτικό παιχνίδι της ζωής. Μέσα από μια τέτοια αρχική προσέγγιση, ξεκινά η αναζήτηση αυτού που συνθέτει, που συγκροτεί, που γεμίζει και που αδειάζει τον χώρο μιας σχέσης, εξωτερικό και εσωτερικό. Με χιούμορ, με τρυφερότητα, με σκληρότητα, επί του πραγματικού και επί του φανταστικού. Σε μια ακολουθία ανοιχτών ερωτημάτων όπου αυτό που κοιτάζουμε δεν είναι αυτό που βλέπουμε, όπου η παρουσία και η απουσία γίνεται μορφικός γρίφος και η ερημιά συμπορεύεται με το θαύμα.

Η μετάφραση είναι του Πέτρου Μαλαμίδη, τα σκηνικά, κοστούμια και οι φωτισμοί της Ελένης Θωμαΐδου, η μουσική σύνθεση του Γιάννη Μαλλούχου και παίζουν οι ηθοποιοί Κώστας Ισαακίδης, Αννα Γριβάκου, Γιώργος Κουτρότσιος. Βιολί παίζει η Αναστασία Παπαναστασίου, πιάνο ο Γιάννης Μαλλούχος.

Πληροφορίες

Πολυχώρος Ερμού, Ερμού 11

Ώρα: 21.15 (Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο), 20.15 (Κυριακή)

1 σχόλιο:

Leviathan είπε...

Καλή χρονιά να έχεις με υγεία, αγάπη και πολύ χαρά! Ευτυχισμένο το 2011! Να περάσεις υπέροχα αυτές τις μέρες! Πολλά πολλά φιλιά! :)

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget