28/12/10

Συνεργασία του ΣΥΔ με την ΜΚΟ «PRAKSIS»


πηγή gayworld.gr
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), πραγματοποίησε συνάντηση με την ΜΚΟ «PRAKSIS», για θέματα που αφορούν την ιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη των μη ασφαλισμένων διεμφυλικών ατόμων.

Η «PRAKSIS» είναι ΜΚΟ που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι είτε βιώνουν αποκλεισμούς από το σύστημα υγείας και από βασικές ιατροφαρμακευτικές παροχές, είτε είναι εν δυνάμει αποκλεισμένοι.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και συμφωνήθηκε προφορικά, αλλά και στη συνέχεια με ανταλλαγή γραπτών επιστολών, η πλήρης δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη μη ασφαλισμένων διεμφυλικών ατόμων, εφόσον υπάρχει ανάλογη ιατρική συνταγή ή με γνωμάτευση γιατρών της «PRAKSIS» να λαμβάνουν από τις δομές της (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) τα φάρμακα που χρειάζονται, εντελώς δωρεάν και χωρίς καμμία επιπλέον υποχρέωση από μέρους τους.

Επίσης, υπήρξε πλήρης ανταπόκριση της «PRAKSIS» για ιατρική αρωγή, όπου αυτό είναι δυνατόν, όταν κάποιο διεμφυλικό άτομο έχει ανάγκη παροχής βοήθειας από ιατρό ειδικότητας που εργάζεται εθελοντικά στην «PRAKSIS» ή που η «PRAKSIS» μπορεί να υποστηρίξει με τα μέσα που διαθέτει.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), πιστεύοντας στην δύναμη της Κοινωνίας των Πολιτών, επιδιώκει κάθε δυνατή συνεργασία με σκοπό την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών και ευχαριστεί ιδιαίτερα την «PRAKSIS» για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget