24/1/11

ARTISTS FOR ATHENS PRIDE IIIΈκθεση – Δημοπρασία υπέρ του Athens Pride
Επιμέλεια: Andrea Gilbert

Κοκτέιλ: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 18.00-24.00.

Δημοπρασία: 20.00-22.00.

Η δημοπρασία θα διεξαχθή από την ηθοποιό Θέμιδα Μπαζάκα

Είσοδος: €10 (δωρεά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας «Athens Pride»)
Υποδοχή: Ιάσονος 45, 104 36 Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 27 – 29 Ιανουαρίου 2011

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 12.00-18.00

Η γκαλερί The Breeder με μεγάλη χαρά σάς προσκαλεί στην τρίτη ετήσια έκθεση και δημοπρασία έργων σύγχρονης τέχνης, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του Athens Pride (4 Ιουνίου 2011).

Η έκθεση-δημοπρασία Artists for Athens Pride, όπως και το φεστιβάλ που υποστηρίζει, έχει εξελιχτεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυαναμενόμενες ετήσιες εκδηλώσεις της πόλης. Η φετινή εκδοχή παρουσιάζει σημαντικά έργα δωρισμένα αφιλοκερδώς από 31 καλλιτέχνες οι οποίοι/ες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερολίνο, Σόφια, Μελβούρνη, Λονδίνο). Αυτή η χρονιά εστιάζει στη νεότερη γενιά, καθώς και σε καλλιτέχνες στην ακμή της καριέρες τους, αναδεικνύοντας έργα ιδιαίτερα φρέσκα και τολμηρά.

Τα τελευταία 2 χρόνια, τα έσοδα από τη δημοπρασία Artists for Athens Pride στηρίζουν οικονομικά το Athens Pride, και χάρη σ’ αυτά διεξάγονται δωρεάν δημόσιες εκδηλώσεις τις οποίες απολαμβάνουν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή η εξαιρετική επίδειξη ευαισθησίας και συνείδησης από την πλευρά ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών κάνει το Athens Pride μοναδικό, αφού είναι το μόνο Pride του κόσμου το οποίο χρηματοδοτείται κυρίως από τον εικαστικό χώρο!

Η έκθεση-δημοπρασία Artists for Athens Pride ΙΙΙ, εκτός από μια υποδειγματική ανασκόπηση σύγχρονης τέχνης, προσφέρει σε φιλότεχνους και συλλέκτες τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ποιοτικά έργα σε εξαιρετικές τιμές, και συγχρόνως να υποστηρίξουν το κοινωνικό έργο του Athens Pride.

Έργα προσέφεραν οι καλλιτέχνες:
Γιάννης Βαρελάς, Lina Bertucci, Lizzi Bougatsos, Νίκος Γιαβρόπουλος, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Μιχάλης Ζαχαρίας, Μαίρη Ζυγούρη, Edy Ferguson, Irene Hanenbergh, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Ανδρέας Κασάπης, Ηλίας Καφούρoς, Fawn Krieger, Παναγιώτης Λουκάς, Piper Mavis, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Αλίκη Παναγιωτοπούλου, Ραλλού Παναγιώτου, Ευτύχης Πατσουράκης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Κώστας Σαχπάζης, Δέσποινα Στόκου, Βασιλεία Στυλιανίδου, Daniel Sturgis, Χρύσα Τσαμπάζη, Μαρκ Χατζηπατέρας, Αντωνάκης Χριστοδούλου, Allyson Vieira, Ulrich Vogel, Yasen Zgurovski.
Τους ευχαριστούμε θερμότατα!

Λίγα λόγια για το Athens Pride
Φέτος, το Athens Pride (www.athenspride.eu

), μια πλήρως εθελοντική, μη κερδοσκοπική εταιρία, θα διοργανώσει το 7ο ετήσιο φεστιβάλ του στις 4 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με παρέλαση, live show και dance party. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση, το Athens Pride διεξάγει και υποστηρίζει εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου που προβάλλουν τη θετική εικόνα και προωθούν την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανσεξουαλικών (LGBT) ατόμων, καταπολεμούν τη διάκριση και τη σιωπή, και διεκδικούν τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα. Επιπλέον, το Athens Pride ενθαρρύνει τον αγώνα των γειτονικών Prides των Βαλκανίων, μέσα από το Πρόγραμμα Αλληλεγγύης.

Με την υποστήριξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget