31/1/11

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣΠήρα για πρώτη φορά ενα περιοδικό που λέγεται Ιστορία. Μου είπε ένας φίλος οτι είχε δυο θέματα για την ομοφυλοφιλία. Το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον.
Το ενα θέμα ειναι η Ιστορία της ομοφυλοφιλίας
το άλλο αναφέρετε στην ΗΡΙΝΝΑ μια σπουδαία λυρική ποιήτρια φίλη και μαθήτρια της Σαπφώς που έζησε τον 40 πχ αιώνα πέθανε σε ηλικία 19 ετών και άφησε μερικά ποιήματα της απο το οποία δυστυχώς σώζονται μικρά αποσπάσματα.Το ποιο ξακουστό απο αυτά λέγεται Ηλακάτη. Απο τους 300 στοίχους του σώζονται 4.

http://www.istoria.gr/index.php?mod=articles&action=disArcArt&issue=81&id=955


Η ομοφυλοφιλία τού σήμερα, ο σοδομισμός τού χθες.
Απόλαυση, αμαρτία και τιμωρία.
(Α΄ Μέρος)

του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Οι Ρωμαίοι όταν ήθελαν να γίνουν καυστικοί τούς αποκαλούσαν με τον ελληνικό όρο «κίναιδους». Στον Μεσαίωνα οι Ευρωπαίοι έδειχναν τον αποτροπιασμό τους εκτελώντας τους ως «σοδομίτες». Στον Διαφωτισμό γεννήθηκε η υποκουλτούρα των γκέι (gay). Τον 19ο αιώνα η ιατρική υιοθέτησε τον όρο «ομοφυλοφιλία» για να περιγράψει τη νέα «αρρώστια». Το 1973 η επιστημονική κοινότητα απέσυρε τον όρο ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών διαταραχών. Η ερωτική έλξη από το ίδιο φύλο είχε πολλούς νονούς, πολλούς διώκτες και δίχως αμφιβολία αναρίθμητους οπαδούς.
Η ΔΙΑΜΑΧΗ γενετιστών και περιβαλλοντιστών για την εξήγηση των ομοφυλοφιλικών τάσεων είναι μια διαδικασία πρόσφατη αναλογικά με τη χρονική ύπαρξη του φαινομένου. Αυτού του είδους ο σεξουαλικός προσανατολισμός –για πολλούς «μη συγκαταβατικός»– συναντάται σε βάθος χρόνου αλλά και σε γεωγραφική έκταση που καλύπτει όλη την υφήλιο. Οι δοξασίες και οι προκαταλήψεις των ανθρώπων ποικίλλουν ανά περιοχή και είναι εύλογο η ομοφυλοφιλία να παρουσιάζει διαφορετικότητα ως προς την έκφραση και τη βίωσή της, τον βαθμό κοινωνικής αποδοχής της αλλά και την τιμωρία της. Στο πρώτο μέρος της περιδιάβασής μας θα μας απασχολήσει η ηθικά άτεγκτη Ευρώπη. Στο δεύτερο θα εξερευνήσουμε την εξωτική Ασία και την απομονωμένη Αμερική. [...] Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιανουαρίου #511

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget