4/4/11

Εκδήλωση-Ανοιχτή συζήτηση στη Θεσσαλονίκη για την ψήφιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

2 σχόλια:

Χάρης είπε...

Ως ομάδα Κόκκινη Ορχήστρα, θεωρούμε κορυφαίο ζήτημα τον αντισεξισμό και για αυτό επιμένουμε να οργανώνουμε σχετικές συζητήσεις και εκδηλώσεις. Η αυριανή μας συζήτηση είναι η τρίτη από τον Οκτώβρη του 2010. Αυτή τη φορά επιλέξαμε να θέσουμε θέμα άμεσης νομιμοποίησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ως πίεση προς την κυβέρνηση, που προεκλογικά είχε υποσχεθεί (έστω) την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, και όπως φαίνεται δεν κάνει ΟΥΤΕ αυτό.
Μάλιστα, η Κόκκινη Ορχήστρα και η μαρξιστική οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ παρακολουθούμε τις σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Καστανίδη, ο οποίος είχε πει σε ραδιόφωνο της Αθήνας ότι το Μάρτιο θα ολοκληρώσει τις εργασίες της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. ΚΑΙ αυτό αποδείχτηκε ψέμα τελικά.
Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να βάλουμε ως τίτλο της εκδήλωσης, το ότι η αριστερά πρέπει επιτέλους να απαιτήσει από την κυβέρνηση τα ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Τώρα που η κυβέρνηση διαψεύδεται ακόμα και στα ψίχουλα που είχε υποσχεθεί (δηλ. το κολοβό σύμφωνο συμβίωσης), η Κόκκινη Ορχήστρα και η μαρξιστική οργάνωση Κόκκινο θεωρούμε ότι πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην αριστερά, που στη μεγάλη της πλειοψηφία είτε αδιαφορεί για το θέμα (μαοϊκός χώρος, ΝΑΡ και άλλοι) είτε είναι ανοιχτά εχθρική προς τα αιτήματα των ομοφυλόφιλων (ΚΚΕ).
Έτσι προσπαθήσαμε να κάνουμε μαζικές αφισοκολλήσεις στη Θεσσαλονίκη (στο μέτρο των δυνάμεών μας.) Θεωρούμε χρήσιμο να δημοσιευτεί η αναγγελία της εκδήλωσής και στο δικό σου ιστολόγιο, καθώς υποθέτουμε ότι το επισκέπτονται και gay από τη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μούργου, από την οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Οι ιστοσελίδες των δύο οργανώσεων είναι οι εξής:
- Κόκκινη Ορχήστρα Θεσσαλονίκης http://redorchestra-salonica.blogspot.com/
- ΚΟΚΚΙΝΟ: www.kokkino.org

Το e-mail του Κόκκινου για τα ΛΟΑΤ ζητήματα: lgbt@kokkino.org

Φιλικά,
Χάρης,
από την Κόκκινη Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

phoinix είπε...

και μαζί και μόνος ίδιος είν' ο πόνος!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget