3/6/11

Εξαιρετικά αφιερωμένο στο ΕΣΡ

Η πολιτεία εξακολουθεί και κωφεύει στα αιτήματά των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών γυναικών κι αντρών (εφεξής LGBT), ακυρώνει τους γάμους, δεν θεσμοθετεί ούτε καν το σύμφωνο συμβίωσης. Καλά κρατεί κι η θεσμική ομοφοβία. Το φιλί που ανταλλάσσει αυτονόητα ένα ετερόφυλο ζευγάρι, θεωρείται πρόκληση και γίνεται στόχος απαγόρευσης αν δίνεται σε άτομο του ίδιου φύλου.

Πώς να μιλήσεις για ισότητα στα δικαιώματα, όταν οι θεσμοί της χώρας λογοκρίνουν την πιο στοιχειώδη απόδειξη της ύπαρξής σου, το φιλί; Το φετινό μας σύνθημα είναι αφιερωμένο στη θεσμική ομοφοβία και στην κορωνίδα του, το ΕΣΡ.

Σάββατο 4 Ιουνίου γιορτάζουμε την κορύφωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Athens Pride 2011 με την παρέλαση στις έξι (προσοχή, φέτος έξι ακριβώς) το απόγευμα και διεκδικούμε τα φιλιά μας. Φιλιά παντού, από όλες προς όλες, από όλους προς όλους κι από όλες προς όλους. Το φιλί, κάθε φιλί, ανήκει και στο δρόμο και στην τηλεόραση. Ανήκει παντού.

ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ11.00 άνοιγμα κεντρικής εκδήλωσης με 50 περίπτερα οργανώσεων και φορέων / εργαστήριο πλακάτ / έκθεση “ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ”

13.00 LIFE DJ set “The Emperor vs GRYBOP” and more

16.00 Latin ρυθμοί από την Πάτρα

17.00 Επίσημη έναρξη με το χαιρετισμό από το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη κι από την Αντιδήμαρχο Κολωνίας Scho- Antwerpes (Γερμανία), χαιρετισμοί από Ελλάδα και εξωτερικό

17.45 parade opening act: PINK SINGERS χορωδία από Λονδίνο

18.00 PRIDE PARADE: ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ με BATALA και PINK SINGERS

20.00 Πλ. Κλαυθμώνος: Ζακ Στεφάνου, Secret, Ευσταθία, MEΛΙSSES, Vegas, Onirama , DJ FO!, drag show Gazans, Len και ΚΟΥΚΛΕΣ. Ειδική συμμετοχή: Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget