26/9/11

«ΥΓΡΑ ΜΑΤΙΑ»«ΥΓΡΑ ΜΑΤΙΑ»
σε κείμενο & σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παππά
από τη θεατρική ομάδα INDIGO
στο Θέατρο Παραμυθίας από 14 Δεκεμβρίου 2011


Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ δύο αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας; Δύο νέοι άντρες θα κοιταχτούν στα μάτια, θα εμπλακούν σε μία ιδιαίτερη ιστορία αγάπης και θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μυστικά, τα οποία ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να κρύβουμε βαθιά μέσα μας – ώσπου να συναντήσουμε δυο υγρά μάτια.

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο αναφέρεται σε δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής. Ο Λουκάς, είναι ένας νεαρός άντρας από την επαρχία, περίπου 25 χρονών, κλειστός χαρακτήρας με κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ζει με την οικογένεια του η οποία έχει υψηλή θέση στην τοπική κοινωνία. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ συναντάει τυχαία στο κέντρο της Αθήνας, το Γιώργο - έναν ομοφυλόφιλο άνδρα, γύρω στα 30, ο οποίος ζει μόνος του, είναι κοινωνικός και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση.

Ο καθένας τους θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής στον άλλον. Μία συνεχής κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως σεξουαλική σύγκρουση όπου κανένας δεν μπορεί να δεχτεί τις συμπεριφορές του άλλου. Σταδιακά, διάφορα ψυχολογικά προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια παράλληλα με όμορφα, πρωτόγνωρα συναισθήματα που κανείς από τους δύο δεν μπορεί να ελέγξει. Οι εντάσεις τούς οδηγούν να είναι μαζί αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερα απ’ όσα πιστεύουν. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του άλλου και η λύτρωση θα έρθει με μία δραματική πράξη απελπισίας.

Οι ήρωες του έργου είναι δύο χαρακτήρες ανθρώπων από αυτούς που βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα μας και οι οποίοι δεν βρίσκουν την δύναμη να κάνουν την υπέρβαση και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο πλήθος.

Κατά την διάρκεια της παράστασης θα προβάλλονται αρκετά βίντεο που συμπληρώνουν την πλοκή της ιστορίας.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παππάς
Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ηλίας Παρασκευόπουλος, Πάνος Τρουμπουνέλης
Πρωτότυπη μουσική & τραγούδια: Διονύσης Κωστής
Μουσική επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Παππάς
Κινησιολογία: Σταύρος Αποστολάτος


Σκηνοθεσία βίντεο: Τάσος Καφές, Δημήτρης Τσατσούλης
Παραγωγή: INDIGO
Οι συντελεστές της παράστασης

Η παράσταση θα λάβει χώρα στο θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός. Από 14 Δεκεμβρίου 2011, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30 για 22 παραστάσεις.
Πληροφορίες: Θέατρο Παραμυθίας, τηλ: 210 34 75 904
Κρατήσεις: INDIGO, τηλ.: 6944116583

Θεατρική ομάδα INDIGO

Η θεατρική ομάδα Indigo δημιουργήθηκε το 2011 από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Παππά, με σκοπό να παρουσιαστούν στο θεατρικό κοινό καινούργιες σκέψεις, πρωτότυπα κείμενα και απόψεις νέων δημιουργών. Την ομάδα απαρτίζουν νέοι καλλιτέχνες, με ταλέντο ο καθένας στο χώρο του, οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν ένα είδος θεάτρου που θα μιλάει σε ανθρώπους της σημερινής γενιάς.

Ο Κωνσταντίνος Παππάς είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Μοντέρνοι Καιροί» του Κ. Νταλιάνη, αριστούχος πτυχιούχος τραγουδιού μιούζικαλ από το ωδείο Όπερα, με σπουδές μουσικής στο Εθνικό Ωδείο και σπουδές σύγχρονου και κλασικού χορού από την σχολή χορού Ντιάνας Θεοδωρίδου. Από το 2009, συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη με την παιδική σκηνή του θεάτρου Αθηνών του Δημήτρη Αδάμη. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε φεστιβάλ χορού και τραγουδιού, καθώς και σε μία μεγάλου μήκους ταινία του Πέτρου Χονιανάκη και σε μία μικρού μήκους ταινία του Arion Pineau. Επίσης είχε παίξει στο μιούζικαλ “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat” στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη σε σκηνοθεσία G.Gregory. Τα «Υγρά Μάτια» είναι το πρώτο του έργο που ανεβαίνει σε θεατρική σκηνή.

Ο Σταύρος Αποστολάτος είναι απόφοιτος του Τμήματος Χορού του ΥΠ.ΠΟ. Εχεί παρακολουθήσει συνεχόμενους κύκλους μαθημάτων και σεμιναρίων Κλασσικού Χορού, Μοντέρνων Τεχνικών, Realise Techiques, Contact Improvisation, Αυτοσχεδιασμού, Butoh, με δασκάλους απο Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Συνεργάζεται επαγγελματικά με ομάδες χορού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ως ανεξάρτητος Χορευτής. Επισης, από το 1996 ασχολείται μέ τεχνικές μασάζ. Έχει δεχτεί την εκπαίδευση τού στό 'Orient Medicine and Shiatsu Training Center', από 'οπου έχει λάβει και τις βεβαιώσεις σπουδών του.

Ο Ηλίας Παρασκευόπουλος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Δήλος» της Δ. Χατούπη 2010

Ο Πάνος Τρουμπουνέλης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» του Γιώργου Αρμένη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget