20/10/11

Μαργαρίτα , μαργαρίτα

Μαργαρίτα , μαργαρίτα

Μετά από τρία χρόνια σιωπής , οι akazoo επιστρέφουν στα μπαρ , το φυσικό τους χώρο , με δύο Μαργαρίτες και έναν μονόλογο που όλο το χρόνο θα περιπλανηθεί σε χώρους ανορθόδοξους στις περισσότερες ελληνικές πόλεις.Ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη με πρώτο σταθμό το café-bar spitimou στην οδό Φράγκων 3.
Ένας άνθρωπος μόνος ή όχι , ένας άνθρωπος σε κρίση ,ζει και μιλά για κείνον μέσα από την συνέντευξη και τον λόγο της Μαργαρίτας Καραπάνου , της αγαπημένης του συγγραφέως.

Μέσα από ατελείωτες και καθημερινές δοκιμές του ίδιου κειμένου , ξορκίζει το φόβο , τη μοναξιά και τον τρόμο που κατοικεί μέσα μας και που ασυνείδητα έχουμε απωθήσει στα πιο σκοτεινά δωμάτια του εαυτού μας

Μια ιστορία αληθινή ή ψεύτικη , τηλεοπτική ή πραγματική , σοβαρή ή αστεία ,άσπρη ή μαύρη, μια κατάδυση/ ανάδυση στο σύμπαν της Μαργαρίτας Καραπάνου, της μητέρας της, Μαργαρίτας Λυμπεράκη, του Σαρτρ , του Πικάσσο, του Καμύ.

Μιας ζωής ζηλευτής και τραγικής συνάμμα ,που μέχρι το τέλος πάλευε να βρει τη γαλήνη και την ισσοροπία .

Ο άνθρωπος αυτός μονολογεί καθημερινά, σχεδόν τελετουργικά μπροστά σε μια οθόνη και τολμά ,όπως η Καραπάνου, να μιλά για την μανιοκατάθλιψη ,τη δύσκολη σχέση με την μητέρα του, την μοναξιά, την διασημότητα ,τον εγκλεισμό αλλά και την ελπίδα , άλλοτε σοβαρά κάποτε αστεία ,κάνοντας το όριο που χωρίζει το κωμικό από το τραγικό ακόμα πιο δυσδιάκριτο.

Ένας μικρός φόρος τιμής στη σπουδαία γυναίκα-συγγραφέα που μέσα από μια τηλεοπτική συνέντευξη ,τόλμησε να εκτεθεί και να μιλήσει δημόσια για όλα όσα εμείς θα αποκαλύπταμε μόνο στο ντιβάνι του αναλυτή μας.

Γιατί ένα παιδί καταλαβαίνει τα πάντα…..και η μαργαρίτα….τα είπε όλα…

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ανδριανάκη

Ερμηνεία:Ορέστης Μεσοχωρίτης

Κίνηση:Δημήτρης Κυανίδης

Χώρος Παραστάσεων: café-bar spitimou Φράγκων 3.

Ημερομηνίες: 3,4,5,6 και 10,11,12,13 Νοεμβρίου 2011 στις 21:00

Τιμή εισητηρίου:10 ευρώ

Επικοινωνία –κρατήσεις

6972257927-6906568710
e-mail:akazoo.gr@gmail.com
facebook:Akazoo Theteam

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάνοντας τι δουλειά μας πιο χαλαρή , πολύ καλό σίτε με φθηνές τιμές… http://www.byron-shops.com/

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget