7/11/11

Σπύρος Στάβερης: «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια»Φωτογραφία »
Σπύρος Στάβερης: «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια»
της Μαρίας Μαράκη

05/11/2011

Σπύρος Στάβερης : «H αρχή». Ένα μέρος από την αναδρομική έκθεση του Σπύρου Στάβερη με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια». Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Έναρξη παρουσίασης
ΠροηγούμενοΕπόμενο

1/23 Σπύρος Στάβερης : «H αρχή». Ένα μέρος από την αναδρομική έκθεση του Σπύρου Στάβερη με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια». Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν την έκθεση «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια» του Σπύρου Στάβερη.

Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση φωτογραφίας, που περιλαμβάνει περίπου 300 έργα του γνωστού Έλληνα φωτογράφου από το 1982 μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας εικόνες δρόμου, αστικής ζωής, πορτρέτα επωνύμων και ανωνύμων, στιγμιότυπα κάθε είδους γεγονότος -από νησιωτικά πανηγύρια μέχρι και λούμπεν σκηνές- όπως και ταξίδια του ίδιου του φωτογράφου: Έναν κόσμο χωρίς περιθώρια.

Τα έργα παρουσιάζονται μέσα από τις ενότητες: «Η αρχή», «Η αναζήτηση», «Το θέαμα», «Οι πρωταγωνιστές», «Τα παρασκήνια», «Η γιορτή». Μέρος των έργων παρουσιάζεται σε μορφή προβολής-slideshow.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης, τον σχεδιασμό και την οργάνωση οι Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, Θάνος Σταυρόπουλος και την οργάνωση παραγωγής η Άννα Μηλώση.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλεται επίσης ένα φιλμ αφιερωμένο στο έργο και την πορεία του δημιουργού (Σκηνοθεσία: Πάνος Θωμαΐδης). Παράλληλα με την έκθεση κυκλοφορεί η έκδοση-μονογραφία «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια. Σπύρος Στάβερης 1982-2011» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση έχει διάρκεια από 04 Νοεμβρίου 2011 μέχρι 04 Δεκεμβρίου 2011.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπίχλα...

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget