2/1/12

I Am My Own Wife


Bios Basement / Πειραιώς 84 / 210.34.25.335.

Ο Lothar Berfelde γεννήθηκε το 1928 στο Βερολίνο. (Αγόρι.) Έγινε μέλος της Νεολαίας του Χίτλερ το 1944. (Φασίστας.) Σκότωσε τον πατέρα του με έναν πλάστη το 1945. (Δολοφόνος.) Βγήκε από το αναμορφωτήριο με την πτώση του Τρίτου Ράιχ. Στο Ανατολικό (πια) Βερολίνο, άρχισε να μαζεύει αντικείμενα από τα βομβαρδισμένα σπίτια. Άρχισε και να ντύνεται πιο θηλυκά. Μάζευε ό,τι άφηναν πίσω τους όσοι δραπέτευαν στη Δύση. Το 1960, στην έπαυλη των Von Mahlsdorf, με τα αντικείμενα που μάζευε άνοιξε ένα μουσείο. Κι έγινε η Charlotte Von Mahlsdorf. (Γυναίκα.) Από το 1970 και μετά, οι gay του Ανατολικού Βερολίνου, είχαν στο μουσείο της έναν χώρο, όπου μπορούσαν να συγκεντρώνονται και να συναναστρέφονται ο ένας τον άλλον. (Ευεργέτης.) Μετά την πτώση του Τείχους της απονεμήθηκε το μετάλλιο τιμής για την προσφορά της στο gay κίνημα της Ανατολικής Γερμανίας. (Ηρωίδα.) Μέχρι που άρχισαν να κυκλοφορούν έντονες φήμες, ότι η Charlotte ήταν πράκτορας της Στάζι και «εξαγόραζε» την ανοχή των αρχών, με αντάλλαγμα πληροφορίες για τους θαμώνες του άτυπου gay bar της. (Προδότης.)

Ποια «ταμπέλα» μας ανήκει; Τι καθορίζει αυτό που είμαστε; Οι άνθρωποι που περνάνε απ’ τη ζωή μας; Οι μνήμες; Αυτό που είμαστε καθορίζεται; Ή είμαστε απλά μια συλλογή από αντικείμενα, από σχέσεις, από συμπεριφορές και αλληλεπιδράσεις; Είμαστε όλοι οι άνθρωποι της ζωής μας; Μια συλλογή που εξελίσσεται σε μουσείο;

Με το πολυβραβευμένο έργο του Doug Wright, όπου ένας ηθοποιός (Χάρης Αττώνης), υποδυόμενος 40 ρόλους αφηγείται την ιστορία της Charlotte Von Mahlsdorf, ο Ιωσήφ Βαρδάκης (μετάφραση-σκηνοθεσία) δημιουργεί μια παράσταση που εξερευνά την έννοια της ατομικής ταυτότητας.

I Am My Own Wife @ Bios Basement
30.1 - 3.4

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης
Σκηνικά: Ρεβέκα Μουστάκη-Ζέη
Κοστούμια: Χριστίνα Σκαρπέλη
Μουσική: Μαριέττα Φαφούτη
Artwork: Κωνσταντίνος Μπελιάς
Φωτογραφίες: Θάνος Χούτος
Promo Video: Άρης Μπασιάς

Ερμηνεύει ο Χάρης Αττώνης

Hμέρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.00 / Διάρκεια: 90΄
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)
Παραγωγή: Degreezero


Ιωσήφ Βαρδάκης
Ο Ιωσήφ Βαρδάκης σπούδασε στη Νέα Υόρκη, στο New York University (NYU – B.F.A. και M.A.). Πρώτη του παράσταση στην Αθήνα ήταν «Ο Κύκνος» της Elizabeth Egloff που παρουσιάστηκε στις Χοροροές το 1997. Από τότε έχει σκηνοθετήσει πάνω από 20 παραστάσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι η «Δεσποινίς Τζούλια» του A. Strindberg με το Θανάση Ευθυμιάδη και τη Φιλαρέτη Κομνηνού το 2000 στο θέατρο Ιλίσσια, το “Q.E.D. ή Τί απέδειξε ο κύριος Φάινμαν” του Peter Parnel με το Γιώργο Κοτανίδη, το «Εδώ» του Michael Frayn στο Τρένο στο Ρουφ το 2009.

Χάρης Αττώνης
Ο Χάρης Αττώνης σπούδασε media και performing arts στα De Montfort University και University of Surrey-Roehampton και χορό/physical theatre στα The Place, Dance Fulham Attic και Froebel College της Μ. Βρετανίας. Συνέχισε με υποκριτική στη σχολή του Γ. Κιμούλη και τραγούδι, σύγχρονο και λυρικό με τους: Μ. Μουτσίου, Ελ. Λιώνα, Αν. Αρμάνι, Ηλία Δοξάκη κ.α. Συνεργάστηκε με τους: Val. Lucas, Γ. Κιμούλη, Δ. Σαββόπουλο, Σ. Σπυράτου, Μ. Magni, Ν. Μαστοράκη, Στ. Κραουνάκη, Κων. Ρήγο, Λ. Λαζόπουλo, Γρ. Χατζάκη, Απ. Παπαδαμάκη, Λ. Πλάτωνος, Χρ. Θεοδώρου, Κ. Πιλάβιο κ.α., σε παραστάσεις σύγχρονου και αρχαίου θεάτρου, χοροθεάτρου και musical. Το 2010 δημιούργησε την ομάδα Degree Zero ανεβάζοντας την παράσταση “Rejected” σε σκηνοθεσία Γ. Σαρακατσάνη και μουσική Tareq, ενώ συμμετείχε στο πρώτο προσωπικό CD του Tareq, “Cocoon” (στίχοι – ερμηνεία), και το 2011 στο CD & συναυλίες “Retropolis”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget