24/6/12

Μεγάλο βήμα για τα δικαιώματα των γκει

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργη Χριστοδούλου που το μετάφρασε 

Ο αρχηγός του PP (συντηρητικοί) στην χώρα των Βάσκων δημοσιοποιεί την ομοφυλοφιλία του.

Παραμονές του Pride που θα γίνει στις 28 Ιουνίου, το περιοδικό της εφημερίδας El Mundo δημοσίευσε μια λίστα με πενήντα προσωπικότητες σε διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας που έχουν κάνει outing. Ανάμεσα στα ονόματα ξεχωρίζει αυτό του αρχηγού του βασκικού PP, Iñaki Oyarzábal.

Ο γενικός γραμματέας του ΡΡ και υπεύθυνος δικαιωμάτων και ελευθεριών του κόμματός του, συμφώνησε να μπει το ονομά του στον κατάλογο και να γίνει έτσι ο πρώτος πολιτικός του PP που συμφωνεί να συμπεριληφθεί στον εν λόγω κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει κι άλλα διακεκριμένα ονόματα, όπως αυτό του δικαστή Grande-Marlaska, των κινηματογραφιστών Πέδρο Αλμοδόβαρ και Αλεχάντρο Αμεναμπάρ, του παρουσιαστή Jorge Javier Vazquez Kike αλλά κι επιχειρηματιών όπως του Sarasola και του Jesus Encinar, της ηθοποιού Έλενα Ανάγια, και των θεατρικών σκηνοθετών Jose Luis Moreno και Miguel del Arco.

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση

Όπως αναφέρει ο πολιτικός, δεν είναι αντιφατικό το ότι ανήκει στο ΡΡ, το κόμμα έχει προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για αλλάγες στον νόμο σχετικά με τον γκέι γάμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Άλλοι πολιτικοί του PSOE

Το βήμα που έκανε ο OYARZABAL το είχαν ήδη κάνει άλλοι πολιτικοί, του σοσιαλιστικού PSOE: ο Pedro Zerolo και ο Jerónimo Saavedra, που διετέλεσε υπουργός Παιδείας και Επιστημών με τον Felipe González. Το άρθρο σημειώνει ότι και άλλα στελέχη του ΡΡ που ρωτήθηκαν αν θέλουν να συμμετάσχουν στη λίστα, επέλεξαν να διατηρήσουν κρυφό τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό . Αναφέρεται οτι ανάμεσα τους είναι ένας δήμαρχος στο νομό της Μαδρίτης (σε εργατικές περιοχές της πρωτεύουσας) κι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους μεγάλης πόλης που αρνήθηκε την προσφορά, λόγω -όπως είπε- της προχωρημένης ηλικίας των γονιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget