31/3/14

Βουκουρέστι
Ενα παιδικό μου όνειρο ήταν κάποτε να πάω στην Τρανσυλβανία και να δω τον πύργο του Δράκουλα και να που θα γινότανε πραγματικότητα. Είχα όμωςστο μεταξύ ακούσει και ενα σωρό περίεργα πράγματα για το Βουκουρέστι οτι δεν εχει τιποτα να δεις οτι ειναι βρώμικο οτι κλέβουν οτι δεν εχει νυχτερινή ζωή και κανένα ενδιαφέρον. Δεν ρώτησα όλους αυτούς όμως πότε πήγαν γιατί τελικά πολλοί απο αυτούς είχανε επισκεφθει την πόλη μετά το θάνατο του Τσαουσέσκο που λογικά πολλά πράγματα δεν ειχαν ακόμα αποκατασταθεί.
Το Βουκουρέστι ειναι υπέροχο ενα μικρό Παρίσι το Παρίσι των Βαλκανίων.
Όλα τα παλιά τους κτίρια και σπίτια σώθηκαν γιατί ο Τσαουσέσκο πρόλαβε να γκρεμίσει μόνο κάποια σε μια πλευρα της πόλης και αυτά τα κάποια δεν ηταν λίγα φυσικά μιάς και στην θέση εκείνη έκανε τα κομμουνιστικά μπλόγκ -πολλά έχει και έξω απο την πόλη - και στο σημείο που χτίστηκε το Σπίτι του λαού (δεύτερο μεγαλύτερο κυβερνιτικό κτίριο στο κόσμο μετά το Πεντάγωνο). Τ βόρεια προάστεια το κέντρο και το ιστορικό κέντρο ειναι απλά υπέροχα. Ομορφα κτίρια διατηριμένα τα Πανεπιστήμια οι όπερες τα θέατρα . Η παλιά πόλη ειναι όλη πεζοδρομιμένη. Μεγάλοι δρόμοι τεράστιες πλατείες και πάρκα με πράσινο και νερό.
Δεν μπορείς να την πεις και φθηνή πόλη καμία σχέση με Σκόπια και Βουλγαρία αλλά ειναι φθηνότερα απο την Ελλάδα. Οι μισθοί χαμηλοί το επίπεδο ζωής οχι και τόσο καλό αν και εμεις περιπλανηθήκαμε στο κέντρο της πρωτεύουσας και ενας τουρίστας πάντα βλέπει την ωραία πλευρα τα αξιοθέατα και πηγαίνει για ποτό και φαγητο σε διάφορα μέρη. Οι Ρουμάνοι ειναι και αυτοί στο ΔΝΤ και έχουν οικονομικά προβλήματα. Άνθρωποι με πολλές αρετές διότι η πειθαρχία και το καθεστώς απο παλία βοήθησαν να έχουν νοοτρπίες ξεχασμένες σε εμάς. Δεν βλέπεις πουθενά ούτε ενα σκουπίδι , δεν βλέπεις ουτε μουντζούρα στο τοίχο πρέπει το γκράφιτι να ειναι άγνωστη γ αυτούς λέξη, οι οδηγοί στην διάβαση αν κάνεις να περάσεις σταματάνε αμέσως και δεν ξεκινάνε αν δεν περάσεις. Ο κόσμος ειναι συνέχεια έξω έχουν συνηθήσει τις βόλτες γιατί έχουν την υποδομή σε πάρκα και μέρη για να περπατάς και να κάθεσε με την παρέα σου. Το φαγητό και η νυχτερινή ζωή ειναι και απο τα πιο ξακουστά σε ολα τα Βαλκάνια στο Βουκουρέστι. Την Τρανσιλβανία και τα χωρία δίπλα σ αυτήν όπως και τα κάστρα ενα απο αυτά και του Δράκουλα ειναι πόλος έλξης τουριστών όπως και το Βουκουρέστι. Κατάφεραν και κάνανε την πόλη τους θελκτική στους τουρίστες και έβλεπες δεκάδες στο δρόμο και στα μαγαζιά ακόμα και τις μέρες ώρες που δεν έχει πολλούς Ρουμάνους είτε θα πάνε αύριο στη δουλεία κοιμούνται κτλ.
Ψάξαμε για γκέι ζωή βρήκαμε διάφορα μπαρ και κλάμπ σε διάφορους οδηγούς και τελικά κανένα σε όποιο και αν πηγαίναμε δεν ήταν ανοιχτό. Ρωτούσαμε διάφορους γκέι στις σελίδες και μας δίνανε και αυτοι λάθος πληροφορίες απ οτι καταλάβαμε γιατί και αυτοί ο καθένας νόμιζε οτι κάποιο άλλο λειτουργεί αλλά ειχε κλείσει διότι αυτοί ειχαν πάει μια φορά πριν καιρό. Δεν βγαίνουν λοιπόν οι γκέι να πάνε σε γκέι χώρους και έτσι δεν κατάφερε να συντηρηθεί κάποιο εκτος απο ένα που ανοίγει 2 μέρες την βδομάδα μετά μάθαμε οτι μάλλον υπάρχει και ενα άλλο. Μέχρι την τελευταία μέρα δεν κατάλαβα πόσα γκέι μαγαζιά υπάρχουν πότε ειναι ανοιχτά κτλ. Οι γκέι φοβούνται δεν έχει ανοιχτά ομοφυλόφιλους και υπήρξαν και κρουσματα όπως στην Ρωσία να τους κλείνουν ραντεβού ομοφοβικοί απο γκέι σελίδες και να πηγαίνουν και να τους βρίζουν και να τους κράζουν .. οχι όμως ξύλο και σωματική βία οπως μας είπαν
Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που μας ειπε ο ταρίφας
"Εγω ειμαι ταξιτζής κάνω την δουλειά μου δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι πάντως εδω εμείς δεν έχουμε έχουμε μόνο τραβεστί "
μου θύμισε το Ιραν Ιρακ οπου και εκει λεει δεν εχει γκέι ..
πως να εχει αφου αν πεις οτι εισαι γκέι σε εκτελούν.
Και το οτι ειπε εχουμε ομως τρανς ηταν μια σαφη δήλωση οτι γ αυτον υπάρχει μόνο ο άντρας και η γυναίκα σε ενα προκαθορισμένο ρόλο. Αν νιώθεις αλλιώς απλά γίνεσαι τραβεστί.
 
Αν σας αρέσει η φύση τα βουνά τα κτίρια τα ωραία μαγαζία το φαγητο να πάτε το προτείνω οποσδήποτε αν και στο θέμα ομοφυλοφιλία θέλουν ακόμα δουλειά .


φωτογραφίες εδώ δεν μπορώ να ανεβάσω μ έσπασε τα νεύρα δεν ξέρω γιατί περισσότερες εχω στο instagram στο gtsitiridis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget