22/5/14

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑ


Έκθεση: «ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ» ΝΑΤΑΣΣΑ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΡΙΩΝΗΣ

ΚΣΤΘ, Αποθήκη Β1, λιμάνι

10 Μαΐου-21 Ιουνίου 2014


Η έκθεση – Οι ενότητες – Τα έργα – Οι καλλιτέχνες
Η πρόταση «Είναι όλα ψέμα» της Νατάσσας Πουλαντζά περιλαμβάνει δύο ενότητες έργων. Στην πρώτη («Ανεπίκαιρες συναντήσεις»), ζωγραφίζει εκ νέου, έργα γνωστών καλλιτεχνών επάνω στα οποία εκτυπώνει ψηφιακά πορτρέτα από σημαντικές προσωπικότητες, κυρίως του 19ου και 20ού αιώνα. Η νέα ζωγραφική επιφάνεια λειτουργεί ως ένας χώρος προσωπικών σημειώσεων, ενώ η συνύπαρξη είναι τυχαία, χωρίς να υπάρχει η πρόθεση δημιουργίας συγκεκριμένης αφήγησης ή εννοιολογικής σύνδεσης. Η δεύτερη ενότητα «… missing piece…» προέρχεται απ' ευθείας από την πρώτη και αποτελείται εξ' ολοκλήρου από μοναδικές ψηφιακές εκτυπώσεις σε χαρτί. Το τμήμα του ζωγραφικού έργου που επικαλύφθηκε-χάθηκε κάτω από την ψηφιακή εκτύπωση της πρώτης ενότητας, αναδύεται εδώ, σε ένα νέο αυτόνομο έργο.
Ταυτόχρονα, η καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα πρωτότυπο έργο - ψηφιακή εφαρμογή, με τίτλο «Game of Fortune». 1500 επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «παίξουν» με τη ψηφιακή εφαρμογή σε ένα All-in-One Desktop της Dell Greece και να αποκτήσουν δωρεάν ένα μοναδικό ψηφιακό έργο από την ενότητα «… missing piece…», υπογεγραμμένο από τη δημιουργό
Ο Γιώργος Τσεριώνης παρουσιάζει την ενότητα «Μουσείο Αυτοεκτίμησης», η οποία περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφίες, κολάζ . Ο εικαστικός δημιουργεί μια φανταστική αίθουσα μουσείου ιστορίας πρωταρχικών εννοιών και συμπεριφορών του ανθρώπου. Σε ένα εικαστικό περιβάλλον που «συμπεριλαμβάνει» στιγμές-ίχνη της πολιτισμικής και πολιτικής εξέλιξης, συνενώνονται «ευρήματα» αρχαιολογικών ανασκαφών και στοιχεία από το πεδίο της κοινωνικής ανθρωπολογίας. Τα έργα επιθυμούν να αφηγηθούν μια ιστορία, μια ιστορία προσωπικών και συλλογικών βιωμάτων, μια ιστορία που θέτει κοσμοθεωρητικές και φιλοσοφικές έννοιες και άπτεται σύγχρονων πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών προβληματισμών. Μέσα από την ανάλυση και τη σύνθεση, ο Γιώργος Τσεριώνης επικεντρώνεται σε έννοιες όπως το παρελθόν, η μνήμη, ο χρόνος, η επικοινωνία, οι επιλογές, ο προβληματισμός και η στάση του σύγχρονου ανθρώπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget